06-01-14

Verhuis op komst?

Ik denk er heel hard over na om van blogplatform te veranderen. Ik wil graag naar wordpress overstappen. Ten eerste wil ik een heel nieuw begin. Ik ben het beu om te zaniken over die fibro. De laatste tijd, heb ik nogal veel geklaagd en gezaagd, en ik wil gewoon bloggen over de dagdagelijkse dingen, dingen die me bezighouden, jeugdherinneringen. En vooral, ik wil ook af en toe kunnen bloggen achter gesloten deur, dat wil zeggen, dat men een paswoord moet invoegen.

Ik wil mijn blog een ietwat volwassener uitstraling geven, en ook vooral op mijn taalfouten gaan letten. Ik geef eerlijk toe, mijn impulsieve karakter, ( zomaar iets uitflappen zonder al te veel na te denken) speelt daar ook een grote rol in. En vooral het niet herlezen van mijn eigen schrijfsels en ook, het direct posten , en hupekee, vertrokken op het wereld wijde netwerk!

Maar eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen, dat ik al een paar dagen aan het proberen ben om een nieuwe layout te maken en alles aan de blog toe te voegen zodat het een overzichtelijk geheel wordt en rust uitstraalt en maturiteit. 

Deze blog heb ik vooral opgestart om het gevecht met het fibromonster te kunnen ventileren. En ik ben er een beetje over uitgeleuterd, ( hoewel nog altijd geen twee dagen gelijk zijn ). 

Maar ik beloof nog altijd niets, omdat ik er niets van bak om de nieuwe layout te bouwen en alle instellingen in orde te doen. Ik vrees dat ik ergens een hulplijn zal moeten bellen!  En al mijn blogvrienden die met wordpress werken, wonen nu eenmaal te ver om hier naast mij in de zetel te komen zitten en me stap voor stap te tonen hoe het moet. En dan denk ik weer, o ik wordt oud! en dan kan ik een grrrr niet onderdrukken

Maar wat er ook gebeurt, het nieuwe blogadres komt hier te staan, ik ga die blog niet verwijderen, want af en toe snuffel ik eens in postjes van de vervlogen bijna vier jaar ! 

Maar het jaar is nog maar begonnen en ..... we zien wel!

01-01-14

2013/2014

 1. Het eerste wat me over 2013 te binnen valt, is de lange winter, waar ik heel lang heb binnengezeten, wegens niet met de auto durven rijden over onze onbestrooide weg hier in de straat!
 2. Ik het donkere voorjaar waar ik nogal depressief was en nood had om iets naar uit te kijken.
 3. Ik op 7 maart tickets voor Canada ging boeken, in de plenzende regen, tussen twee sneeuwperiodes in. Ik met mijn peugeootje in het gat reed van een andere wagen.
 4. Ik daaraan een whiplash overhield en me heel lang heel slecht heb gevoeld.
 5. Ik psychologische hulp heb gezocht, en zo in het koekoeksnest beland ben en daar nog altijd naartoe ga, op de momenten dat ik het lichamelijk aankan.
 6. Ik genoten heb van de lange zomer, met hier en daar wat leuke uitstappen als uitschieters.
 7. Het evenement van het jaar was uiteraard, onze reis naar Canada, waar we twaalf dagen bij mijn zoon verbleven en de meeste uitstappen in de buurt gedaan hebben.
 8. Het na-jaar was vooral een up en downperiode van heupklachten. En hoewel ik begin 2013 gezegd had dat ik zo veel mogelijk uit ziekenhuizen ging blijven. 
 9. Aja en vergeet het leukste nog bijna Ons mama heeft ons op een cruise getracteerd in Februari. Tof om eens mee te maken, dank u mama!
 10. We kerst vierden op 14 december wegens de blokperiode van de jeugd hier thuis.
 11. We met kerst zelf genoten van een weekendje Ardennen en besefte dat ik voor het eerst in mijn leven op mijn gemak  op de kerstmarkt kon blijven hangen tot 17 uur, omdat ik eens niet moest koken, geen tafels dekken. Voor herhaling vatbaar
 12. We gisteren het jaar hebben afgesloten in familiekring en daar van hebben genoten.

 • 2014
 • Er staan een paar uitstapjes gepland, twee nachtjes in de Elzas, die ik misschien nog met een nacht ga uitbreiden. Eén weekend met de fibromyalgie-liga , eigenlijk een soort workshop. En waar je aanwezigheid gewaardeerd wordt. 
 • Ik op 20 januari naar het risiv moet en zal weten of ik verder op invaliditeit kan blijven, of dat ze vinden dat ik maar terug moet gaan werken! Eigenlijk best dat het al binnen twintig dagen is, dat ik daar geen maanden moet over piekeren. 
 • Daardoor kan ik voorlopig geen plannen maken. 
 • We gaan dit jaar waarschijnlijk voor een last minute, omdat naar Canada reizen ons heel veel geld kost en we dit zeker niet elk jaar kunnen doen.
 • Mijn zoon en zijn vrouwtje waarschijnlijk zelf naar Belgie gaan komen, maar ik nog heel veel geduld zal moeten hebben, tegen dat ze het beiden met hun werk hebben kunnen regelen, om samen op vakantie te kunnen. En het is al heel moeilijk voor mijn zoon omdat hij als manager altijd bereikbaar moet zijn. Ik hoop dat ze het geregeld krijgen.
 • Voor de rest ga ik gewoon voortboeren zoals ik bezig ben! Meneertje F proberen in het gareel te houden door te blijven doseren, een beetje beweging , lichte dagelijkse klussen thuis en af en toe naar het koekoeksnest wat vrijwilligerswerk gaan doen. 
 • Ik gaan marathon ga lopen, noch ga skieën, diepzeeduiken of whatever van sportieve truken ga uithalen. Ik ben al blij als ik gewoon kan "wandelen" 
 • Ik maak over het jaar geen grote verwachtingen. Ik heb ook geen speciale voornemens, al zou ik heel graag afvallen, want ik baal van mijn eigen spiegelbeeld, mijn kleerkast die met drie vierde volhangt met dingen waar ik niet meer in kan. Ik raak maar niet onder die 90 kilo! En ik wil dringend verlost worden van die "zwangere buik". Ik ben ook ontzettend bang er op de risivcontrole voor uitgelachen te worden. Naar het schijnt wordt je daar heel erg gekleineerd . 
 • Ik hoop opnieuw leuke ontspannende blogjes te schrijven. Niet al te veel gezeur over meneer F.
 • Ik hoop ook in 2014 uit die grijze zone te klimmen zodat ik af en toe weer eens zot kan doen. Want ik mis dat zo! Ik wil terug de kinderlijke onbezorgdheid en blijheid. 
 • Ik in 2014 eindelijk eens naar de gynaecoloog ga omdat dit heel dringend begint te worden! ( naar de gyn vind ik het hatelijkste wat er is! )
 • Ik wil vooral van gewone dingen "leuke " momenten maken dat het leven nog wat plezant maakt.17:38 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: 20013, 2014, plannen, dromen |  Facebook

11-12-13

En wat mag er onder de kerstboom liggen!

Het liefste krijgen we dingen die niet te koop zijn, dat mogen ze hier altijd onder den boom smijten! Liefde, (kan je nooit genoeg van hebben!) En een goede gezondheid, ook iets dat je niet zomaar in de supermarkt koopt! Ook een grote portie geluk, en vooral het zien van geluk in de kleine dingen!

Maar als ik dan toch moet kiezen, dan ben ik een wijf dat gelukkig te maken is, met vooral doe en ervaringsdingen.

 • een etentje, 
 • een bioscoopavondje
 • een uitstap 
 • een reisje, mini of groot , ik vind alles leuk.
 • een goei fles rode wijn om te bewaren en ooit uit te drinken.
 • een optreden van Sioen, of andere favoriete groepen
 • een muscial
 • een wijnproefavond, 
 • of een bierproefcursus ( ja, ik lust toch bijna alles )
 • een juweel van Malice in Wonderland
 • parfum, maar ik heb wel mijn voorkeuren.

De absolute afknappers zijn

 • postuurkes
 • huishoudelijke apparaten
 • pantoffels
 • flanellen pijama, ( want ik verdraag alleen maar één soort pijamabroek en die hebben ze alleen in hunkemuller!
 • dvd's
 • boeken, ( daarvoor lees ik veel te weinig, lees, zo goed als nihil)
 • een kaart voor een voetbalmatch
 • een tijdschriftenabonnement.

Maar het allerbelangrijkste is nog, de manier waarop het geschenk uitgekozen en geschonken wordt. Het hoeft niet duur te zijn, maar ik gruwelijk van klakkeloos-aangekochte geschenken, zo van iets kopen, om iets te hebben. En de manier waarop het verpakt is vind ik ook belangrijk, hoewel ik de laatste tijd, toch iets ecologischer denk, en ook niet te veel aan verspilling doe. Maar verpakkingen kunnen origineel zijn zonder duur te zijn. 

En wat staat er op jullie verlanglijstje van "koopbare dingen"?

30-11-13

Guilty pleasure

Ik mag dan geen modefreak zijn, of geen schoenenverzamelaarster. Ook geen vijf handtassen zal je vinden in mijn kast.

Maar ik heb wel een guilty pleasure, en dat zijn de juwelen van Malice in Wonderland.

Heel de voormiddag getwijfeld of ik wel of niet zou gaan, omdat ik wist, dat ik niet met lege handen buiten zou komen. 

Maar ik had eigenlijk en lange zilveren ketting nodig om een medaillon aan te hangen die ik verleden jaar gekocht heb , maar zonder ketting.

En toen ik Evy aansprak over de zilveren ketting, zei me dat ik beter eens in de koopjeshoek kon kijken, omdat ik daar een ketting met hangen kon krijgen die nog minder kostte dan een ketting alleen. 

En ja, ons Chrissebie was daar voor te vinden hé. Zo sloeg ik twee vliegen in een klap. 

Ik was wel verlekkerd op de nieuwe collectie , maar ben uiteindelijk blijven steken bij de koopjes. En mijn bankrekening, die was gelukkig en mijn ventje kocht nog een ring voor mij, maar die is voor kerst, ik zal maar doen alsof ik hem nog niet gezien heb! 

En zo zit ik hier met een smile van hier tot in Tokio, en met een zilveren medaillon rond mijn nek, waarop gegraveerd is, Stupid cupid, want de juweeltjes van Evy daar is altijd wel een kleine hoek af en net dat vind ik nu leuk si!

 

stupid cupid.jpg

ring malice.jpg29-11-13

Voor mijn blogmaatje.

Hey Schetebees,

Zo noem ik je meestal als we een woordeke chatten onder elkaar. Ik kon gisteren niet slapen. Ik lag aan jou te denken, hoe jou  wereld alweer een nieuwe wending heeft genomen waardoor het voor jou lastige maanden gaan worden. Hoe de feestdagen er helemaal anders gaan uitzien. 

En dat terwijl ik zit te zagen op facebook over een krasje in mijn auto, terwijl jij de ene na de andere kras op je hart krijgt.

Ik kon niet slapen, ik probeerde dingen te verzinnen die ik kon doen voor jou om het allemaal wat lichter te maken, maar eerlijk schetebees, ik vond er geen. Niemand kan dit van jou overnemen, hoe erg ik ook mijn steentje bij zou dragen. 

Ik woon zo ver van jou, kan je niet eens bijspringen om je huishouden wat lichter te maken, terwijl jij op bezoek bent in het ziekenhuis bij je mama. 

En ik voel me daarover schuldig, want vrienden zijn er wanneer ze elkaar nodig hebben! 

Ik wou dat ik iets vond dat je even blij kon maken, al kon je er maar even door glimlachen en even je zorgen vergeten.

En misschien is het lastig voor jou, om nog eens mijn goedbedoelde preek erbij te krijgen. Dan wil ik graag dat je me dat zegt, want ik wil je niet overbelasten met goede raad!

Ik had er ook nog niet bij stil gestaan dat de borstkanker van je mama misschien genetisch bepaald is, en jullie dat ook moeten laten onderzoeken. En dat het voor jullie lichaam, je lichaam, je heilige tempel, misschien ook zware gevolgen kan hebben. Sorry dat ik dan zit te mekkeren over een kras in mijn wagen! 

Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen. Ik weet dat je schouders sterk zijn en dat je ook op je lief kan rekenen, hij zal er altijd voor je zijn, dat weet ik wel. Maar het wordt een zware tocht en daar wens ik je ongelooflijk veel moed voor. Ik sta altijd klaar met een luisterend oor, en als ik iets voor je kan doen, al is het maar een telefoontje , omdat jij daar te moe voor bent, roep me dan en ik zal er zijn voor jou. 

Heel veel liefs, je blogmateke


15-11-13

Allerlei!

Allee , mijn haar is dus niet echt "gerystyled". Het is geknipt, en trekt eigenlijk nog altijd op mijn vorige kopje ( zie foto vorige blog) met het verschil dat het achteraan korter is gesneden.

Nu ik klaag niet zenne, ik ben er best tevreden over, maar het mocht wat stouter, en gedurfder. Maar dat zal vrees ik toch voor een kapper zijn met heel veel ervaring. Enfin soit. Ik kan er weer een tijd mee voort.

 Op naar een ander onderwerp! De feestdagen!  Ja ze komen er weer aan! Ik weet niet of ik moet zuchten of blazen, want eerst kerst, en dan oudjaar, en daarrond moet nog een feest komen met mijn kinderen, ( de Canadeesjes zullen er niet zijn Huilen) .

Als de kids van Wim hier zijn die periode vieren we met kerst zelf, maar dit jaar zijn ze bij hun moeder, dus zijn ze hier met oudjaar.

 

Drie feesten op een week zie ik niet zitten, driemaal de drukte in de winkels trotseren, tafels dekken, servies uit de kasten halen, ( waarvoor ik een deel van de inhoud er eerst moet uithalen, ) . Neen dat bezorgd me al stress voor het zover is.

En daarmee hebben we een plannetje uitgedokterd om het voor mij wat leefbaar te houden en toch gezellig voor iedereen. Want wat ik nog vergeten te melden had, is dat Wim zijn twintigers beiden in hun blok zitten en niet veel tijd hebben om te feesten.

En dus voeren we dit jaar het "Sinterkerstfeest " in dat doorgaat op zaterdagavond 14 december.

Nog net in het begin van de blok en net voor de drukte in alle winkels losbarst! Joepie voor mij geen half uur in de rij staan omdat ik een potje room of zo vergeten ben!

Ik vind winkelen op die drukke dagen, dus pure horror! Terwijl alles in een serene kerstsfeer zou moeten verlopen, wat je in die melige Amerikaanse tv films ziet, gaat het er hier soms aan toe, met trekken en duwen en karren die je tegen de hielen rijden.

Wel dat gaan we dit jaar niet meemaken. Er wordt voor iedereen wat sinterklaassnoep voorzien en aan de hopen kerstpakjes wordt er ook niet meer gedaan. Alleen voor Shannon heb ik vandaag een postpakket naar Canada gestuurd wat belachelijk duur is, ( 45 € verzendingskosten ) slik, maakt dat ik bijna even veel betaalde dan de inhoud. Mijn schoonzoon in wording, krijgt ook een cadeau omdat hij jarig is ook in die periode. Voor mijn dochter nog wat vinden en onze twee studenten krijgen geld omdat ze dit momenteel het beste kunnen gebruiken. Aja en voor mijn zoon is uiteraard ook iets voorzien, maar dat ga ik hier niet neerpennen!

Voor Wim moet ik nog iets vinden, maar ik heb nog tijd tot nieuwjaar!

 

En met kerstavond zijn we lekker niet thuis! Mijn mannetje heeft een hotelletje geboekt in de Ardennen, waar ze een wildmenuutje serveren. We zijn er verleden jaar geweest met Valentijn. "Au manoir des vallées heet de B&B.

Dat is dus ook al geregeld. Met kerstdag zelf keren we terug en gaan langs bij onze ouders.

En oudejaarsavond is de enige avond waar er gekookt moet worden Dat vieren we samen met de ouders van Wim , maar deze keer is het niet hier, maar bij mijn schoonbroer. Omdat de groep zo groot is, gaan we het ook redelijk simpel houden. Less is more.

 

En wat spoken jullie uit met de feestdagen?

18:46 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sintekerst, kerst, oudjaar, feestdagen, koken, drukte |  Facebook

13-11-13

New look.

Twee jaar geleden heb ik eens het geluk gehad, mee te mogen doen aan een make over. Niet voor tv of zo, maar voor een boekske ( de karaat ) on onze streek.

Een gerenommeerd kapper had mijn haar toen gedaan en ik heb het lang geprobeerd om deze snit te evenaren. En alleen de echtgenoot van mijn nicht slaagde erin om dat kapsel even mooi te knippen en te brushen.

Maar nu wil ik een nieuwe look. Ja mannen zo zijn vrouwen! Hebben ze dan eens een make-over gekregen, kregen ze een kop haar die ons staat en dan willen we die nie meer!

Ik wil eigenliijk eens zot doen! Geen braaf pruikje meer op mijne kop. Het liefst mag het wat extravagant zijn. Maar eens afwachten of ze dat op die kappersschool zullen willen doen! Want ik ga ze carte blanche geven. Ze mogen er van maken wat ze willen, maar het moet lang blijven vooraan, want ik sta totaal niet met haar achter mijn oren, of kortgesneden aan de oren.

En het moet gemakkelijk zijn om te onderhouden. Niet veel brushwerk, maar een klakske gel erin, beetje was langs daar en klaar zou kees moeten zijn.

Want ik word al te vaak als een sukkel bekeken door mijn gemank en mijn stokske. Wel ik wil er niet als een brave sukkel uitzien. Ik wil er best nog een beetje stout uitzien.

Daarom heb ik voor morgen een afspraak gemaakt in de kappersschool bij de zevende jaars, die haarstyling doen, wel dat ze dan maar eens aan het stylen gaan! En k ben verdorie eens benieuwd hoe ik daar buiten zal komen.

Het kleuren is voor binnen veertien dagen, want dan moet ik model zijn iemand die haar examen "kleuren " moet doen, en ik wil daar ook niet te braaf in gaan. Allée, k ben eens benieuwd.

Bye the way, het fotoke op mijn blog is er eentje van die make over. En op de foto hieronder werd ik voor het eerst onder handen genomen door de kappersschool!

Allemaal duimen dat het goed afloopt!

DSCI1104.JPG

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende