30-04-10

op bezoek bij de collega's

Kom net terug van een bezoekje aan mijn collega's. Ik moest hoe dan ook met mijn ziektebriefje binnengaan , dus ben ik langsgeweest met een hoop koekjes en chocolaatjes voor bij de koffiepauze. ik hierbij ook aan de lijners gedacht, want mensen met een beperking worden meestal vergeten. Mensen die dieten hebben nu wel niet echt en beperking, maar ik denk dat zij het ook fijn vinden dat ze ook iets te snoepen hebben! Ik ga er altijd van uit , doe wat je zelf graag hebt dat ze zouden doen voor jou.....

Deze morgen bij de huisdokter langsgeweest! Bah, t was Koen, Grietje was er niet! Ik voel me altijd zo slecht bij die vent, waarom dat weet ik zelf niet precies. Het eerste wat hij me weeral vroeg, " neem je nog steeds rilatine" ??? Grrr mijn haar kwam weeral recht en ik ging in de verdediging! Ik zei hem dat hij toch wist dat ik dat alleen maar minimaal neem als ik ga werken om de chaos in de refter (en in mijn hoofd ) aan te kunnen. ik zei hem er ook bij dat hij eigenlijk niet weet wat dat mediament met mij doet, hij protesteerde en zei dat ik hij dat wel wist wat ik ten zeerste betwijfel, iemand die geen adhd heeft kan niet inscbatten hoe dat voelt! Zo weet iemand die nog nooit zwanger geweest ook niet hoe het voelt om zwanger te zijn!

Enfin, hij bekeek het dossier van mijn neuroloog van Menen en ook de blaadjes die ik van dr Lambrecbts had meegekregen! Maar de rest van het dossier was nog niet binnen. Ik moet maandag langs het ziekenhuis voor een scan van mijn schildklier al beweert Koen dat ze daar naar alle waarschijnlijkheid niets zullen vinden! IK denk dat hij niet alleen dokter is maar ook helderziende! Ik heb het ook drie keer moeten vragen toen ik met mijn heupprobleem zat of er geen foto's genomen moest worden genomen en hij antwoordde me steevast, dat het zeker geen hernia was en dat er niets te zien zou zijn, enfin, slimme dokter die alles op voorhand weet.

Je kan je natuurlijk afvragen waarom ga je dan, tja, laat ons zeggen dat ik Meulebeke ingetrouwd ben en dan heb ik als huisdokter de dokter van mijn man genomen. Het is een duapraktijk en bij Grietje ga ik wel graag, zij luistert en geeft me ook antwoorden als ik er naar vraag. Ik heb nu eigenlijk niet echt antwoorden gekregen , alleen gezaag van die rilatine en een briefje om twee maanden thuis te blijven. En nu ga ik een beetje opruimen , de afwas doen en een kaasschoteltje klaarzetten en een flesje wijn uitzoeken! 

Het weekend komt eraan!

15:20 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (3) | Tags: huisdokter, ziektebriefje, collegas |  Facebook

29-04-10

gevecht tegen de rsz gewonnen!

Eindelijk! Na negentien jaar heb ik het rsz-monster eindelijk verslagen of beter mijn advokaat heeft hem klein gekregen! Amai, ik loop sinds mei vorig jaar op de toppen van mijn tenen want het ging hier om geld, heel veel geld! Op zijn minst 25000 euro! Zucht, zucht, ik moet effe stoom afblazen, ik denk dat ik het nog niet goed besef!

Deze middag was ik na een simpele onderhoudsbeurt van het huis te moe om te koken en besloot samen met mijn stiefdochter frietjes te gaan eten. Bij mijn thuiskomst dacht ik , k ga me hier eens buiten placeren in mijn bh om beetje kleur te krijgen, verlengkabel genomen laptop buiten gezet en kon maar half lezen omdat de zon te fel op mijn scherm zat en zag dat er een mail bijzat van mijn advokaat dat de hij de zaak integraal had gewonnen dat we door het oog van de naald waren gekropen! 

T moet grote naald geweest zijn maar k ben doodgelukkig, amai amai, t leven kan toch mooi zijn he! En zeggen dat ik daar verleden jaar zwaar depressief ben door geweest, het was alsof de wereld rondom mij van onder mijn voeten wegzakte, k heb maanden in dat zwarte gat gezeten! Na een paar maanden en wat medische begeleiding ben ik er dan weer uit mijn gat gekropen en had mezelf belooft , wat er ook gebeurt, ik maak me niet meer verder ziek! Ik had me er al voor een stuk mee verzoend dat ik die zaak ging verliezen, maar Wim heeft me er doorgesleurd en me geholpen om rond te rijden achter papieren en verklaringen van ooggetuigen , mensen die ik nooit zal vergeten, men zegt, in nood kent men zijn vrienden, zeker weten!

15:49 Gepost door fibromindy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: proces, advokaat, rsz |  Facebook

hup met de geit!

Hup met de geit! Dat moet ik mezelf constant inprenten om mezelf moed te geen en doorzettingskracht om zelfs gewoon maar de afwas te doen! Binnenin mij schreeuwt een stem, "zien jullie dan niet dat zelfs dit voor mij lastig is"! Is er nu echt niemand die spontaan zijn hulp komt aanbieden! 

Tevens bedenk ik dat er misschien nog tijden zullen komen dat ze genoeg in mijn plaats zullen moeten doen, dat ik misschien ooit nog tot "niets" in staat zal zijn en dit geeft me terug de kracht om de afwas toch alleen te doen!

Gisteren ook naar de bakker geweest en voor het eerst voelde ik dat gewoon uit mijn auto stappen, tot bij de bakker wandelen, toch wel 25 meter , mij al bijna in ademnood bracht! Gelukkig had ik al een uiltje gevangen in de namiddag, genoten van de stilte in huis, alles wat lawaai maakte had ik uitgezet.

Omdat ik tegen de avond terug heel erg spastisch was toch even de huisdokter opgebeld om te zien of de resultaten van dr Lambrechts nog niet binnen waren. Nog niet binnen dus ook beetje zinloos om nu langs huisdokter te gaan. Ik moet zeker ten laatste tegen vrijdag gaan want mijn ziektebriefje vervalt maandag!

Amai , wie had dat gedacht toen ik die woensdag met mijn beblokkeerd bekken van school vertrokken ben naar huis dat ik na drie maanden nog thuis zou zitten! Ik in elk geval niet, ik dacht eventjes een inspuiting halen en klaar is kees, paar dagen rusten en ik kan er weer tegenaan.

Mijn werk lijkt me steeds verder af, alsof ik ooit ging werken in een ver verleden! Ik woon nu grotendeels in mijn hoekje hier in de grote zetel samen met mijn laptop die me soelaas brengt en de lange dagen korter maakt!

Gisteren heb ik er mezelf op betrapt dat ik blij was dat het avond was, nu mocht ik terug moe zijn, nu mocht ik terug mijn piama aandoen en me zonder enig schuldgevoel in de zetel vlijen, oef deze dag had ik weer even overleefd!

 

06:55 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (7) | Tags: fibroe, moe |  Facebook

26-04-10

Bij dr lambrechts geweest.

Vandaag bij dr Lambrechts geweest! Het was een hele ervaring op zich! Leek daar precies een miniziekenhuisje met drie verpleegsters die elk hun specifieke taak hadden!

Na de check-in mocht ik me in een kleedhokje uitkleden en een badjas aantrekken, ik had even binnenpretjes en dacht bij mezelf, haha, chrissbietje gaat eens lekker naar een kuuroord, zo leek het wel, met mijn witte badjas, nu ja. 

Het was daar een soort doorschuif-patientjes systeem. De patienten werden gewisseld van kotje naargelang wat deel van de onderzoeken onderzocht werd en zo schoven we op tot we uiteindelijk bij de dokter aankwamen! Het deed me ook even denken aan het medisch onderzoek, daar ging het ook zo, eerst bij de verpleegster om te wegen , dan de ogen controleren. Nu , ik ben aan het afwijken!

IN elk geval, eerst werd ik gemeten en gewogen, en ik was niet erg happy met het resultaat, maar ik wist dat ik me aan dit resultaat mocht verwachten.

Nu ja, eerst mocht ik in het ene kotje op de tafel zitten en de dokter ging eens langskomen om kennis te maken. Een raar manneke met kalend voorhoofd en zijn haar lang tot in de nek die er eigenlijk uitzag als een reuzekabouter kwam binnen om kennis te maken. Ik overhandigde mijn dossier en hij was tevreden dat ik mijn huiswerk zo goed had gedaan!

Dan de fietstest, ik dacht dat ik het goed deed met dat toestel op mijn hoofd een soort ronde antenne en een snorkel in mijn mond waar ik moest door ademen met een vreemdsoortige wasspeld op mijn neus. Schoon zicht, oranje bh, oranje en grijze onderbroek , snorkel in mijn mond, antenne op mijn kop, witte laarsjes en fietsen maar! De ronde van dr Lambrechts!

Dan de bloedprik, terug uitgelegd dat ik heel slechte aders heb, dan maar in de handen geprikt, enfin, ging goed.

Tijd voor het volgende kamertje, binnen bij "de" dr Lambrechts. Raar manneke dat begint met een casettebandje in zijn dictafoontje te stoppen en begint de ganse tijd de dicteren, leest mijn dossier voor en beantwoord de vragen van die vermeld staan op de verwijsbrief door de huisarts. 

IK heb mijn lichaam niet onder controle en toen ik op de tafel wil mijn lichaam niet luisteren en krijg ik constant ferme spastische schokken, ik vloek een paar keer in het bijzijn van de dokter, de grote kabouter bekijkt me met argusogen en dicteert terug één en ander in zijn favoriete speeltje!

HIj neemt een echo van mijn maag, buik , lever en weet ik veel wat nog, en ook van mijn schildklieren en die zien er blijkbaar niet goed uit.

HIj toont me een boogje dat er niet mag zijn, want ik herken niets op dat schermke.

Hij vertelt me ook iets over  die drukpunten waar ik alle punten scoor. En hij verteld me dat hij zich zorgen maakt omdat ik zo slecht gescoord heb op de fysieke test! IK verschiet als hij me zegt dat iemand met cvs nog 60 scoort en ik maar 37, ik dacht dat mijn fysieke conditie nog meeviel , maar het was wel moeilijk met al die toestellen in mijn mond en op mijn neus.

Hij dicteert met grote nadruk terwijl hij teken doet naar mij dat ik moet luisteren, " deze patiente is werkonbekwaam"

IK zat versteend te kijken en kreeg geen woorden meer door mijn keel. IK kon alleen maar knikken als hij zei dat ik nog langs een mijn neuroloog moet en mijn schildklier verder laten onderzoeken . 

Een tijdje later sta ik terug buiten, in een spoedtempo een hoop testen gedaan dat ze anders in ziekenhuisdagen over doen! IK ben tevreden, eindelijk iemand die mijn klachten au serieux neemt! Zo moet het zijn!

 

19:47 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (7) | Tags: dr lambrechts, fibromyalgie, shildklier |  Facebook

25-04-10

morgen D-day

Morgen D-day! Mijn proces wordt uitgesproken, ik kan dus morgen letterlijk geruineerd zijn en morgen naar Dr Lambrechts! K heb het gevoel dat de rest van mijn leven nu in de weegschaal ligt! Dus draai ik maar en draai ik maar! Deze namiddag naar Brugge geweest, gaan wandelen met de kids van Wim terwijl hij gaan scheidsrechteren was! 

IK had moeite om de kids bij te benen hoewel ik vroeger altijd voorop ging, met grote tred, volle kracht vooruit!

Nu leek het alsof ik tegen een sterke wind liep , ik moest me zo vooruit duwen! Instappen en uitstappen uit de wagen gaat moeilijk en dan die spastische trekken, grrrrrrr, de kids beginnen daar nu op te letten en opmerkingen over te maken, zo spreken ze al over ons spastje! Steven vroeg me of ik daar wel tegen kon dat hij dat zei, ik antwoordde dat het nu wel even kon, maar dat ik daar vast niet "altijd " mee zal kunnen lachen, er zullen wel dagen zijn dat het me zo tegen zal vallen dat ik wel eens boos zou kunnen worden! Nu ja, eten maken en morgen is another day en welk eentje!

 

18:31 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (1) | Tags: proces fibro wandelen, foor |  Facebook

24-04-10

vrijdagnacht paar uur later dan mijn grote euforie

1 uur, nog geen oog dicht gedaan! Samen met manlief gaan slapen en hij merkte voor het eerst dat mijn lichaam nogal tekeer ging,,schokken alsof ik hevig schrik, spastische trekken! Ineens zag ik mezelf in een rolstoel zo spastisch dat ik zag dat iedereen keek naar mij, kinderen die fezelen achter mijn rug, jeugdige kerels die in bende lelijke dingen naar me riepen om stoer te doen, en dan uiteraard snel weglopen! IK werd zo bang dat ik ben beginnen wenen in mijn bed, weg was de euforie van de dag, weg wilde plannen. Ik heb mijn lijfelijke vijand nog steeds niet aanvaard, k heb hem een heel klein plaatsje gegeven in het kleinste donkerste hoekje van mijn lijf en ik bedreig hem dat hij zich koest moet houden of dat ik hem anders nog dieper dat donkere hol inschop! Hij lacht me uit, zit te greinzen en afgrijselijk te lachen en zijn tong uit te steken als een lelijke trol, arrggh, ik haat hem zo!Mijn armen doen pijn alsof ik de hele dag als straf met mijn armen in de lucht heb moeten staan, zo moe voelen ze! IK weet niet hoe ik me moet draaien of goed liggen in mijn bed, en ben uiteindelijk opgestaan! Heb wat gelezen en ben hier nog eens mijn gal aan t spuwen in de hoop dat ik straks wel kan slapen, dat mijn ziel rust vind en mijn lelijke trol ook in zijn hol kruipt en me voor de rest van de dag met rust laat!Wenkbrouw ophalen

21:49 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (5) | Tags: slapeloze nacht, fibro, spasmen |  Facebook

23-04-10

beetje gek vandaag!

K ben verward , nerveus, ik borrel van innerlijke kracht , iets in mij dat precies ontwaakt! Ik kan er gene weg mee! Gedachten schieten door mijn hoofd, ik maak wilde toekomstplannen, wil dingen gaan doen die niet realiseerbaar zijn! De gekste ideeên passeren de revue, ik wil een reis door Europa gaan maken met de trein! Of misschien wel een wereldreis! Het lijkt vandaag alsof ik de hele wereld aankan, of ieder obstakel kan overwinnen! 

Breek uit jezelf zingt, oja wie zingt dat ook alweer, ik kan niet op zijn naam komen, maar zo voel ik me wel vandaag, maar ach, ik ben dan ook een beetje bang dat ik morgen een terugslag heb ! Ik voel me als een volgeblazen ballon die nu volle kracht vooruit, met duizend kronkels door de lucht zoeft en straks dan dwarrelt hij neer en valt hij plat!

Het lijkt wel of ik manisch ben, of zit er bij mij een steekje los! Misschien ietwat te veel vitamines genomen?? Ach wat, k zie morgen wel!

 

20:05 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (5) | Tags: prettig gestoord, gek, manisch |  Facebook