15-05-10

luguber tv-optreden

http://www.een.be/programmas/goeie-vrijdag/herbekijk-de-h...

 

Ik ben nogal een impulsiefje! Voor Goeie vrijdag had ik een hoop wensen voor andere mensen ingestuurd! En op de wens die ik gevraagd had voor mijn collegas, kreeg ik een email dat ze mijn wens in overweging gingen nemen maar dat ik uitgenodigd werd naar de studio voor een opname! IK dacht bij mezelf, misschien valt er toch wat uit de bus en als ik iemand plezier kan doen is dat aardig meegenomen! 

Gelukkig was mijn erge tandpijn wat over en zag ik het wat zitten en Amaury wou met zijn Canadese liefje graag mee om dat ook eens mee te maken! Toen ik hoorde dat ook mijn nichtje meeging en Aimee nogal aandrong op mijn aanwezigheid, bewon ik ietwat argwaan te krijgen!

Maar iedereen beweerde bij hoog en bij laag dat ze ook maar iets hadden ondernomen!

Toen we aankwamen kregen we een envelop met kaartjes met nummers op, en het viel me op dat we redelijk vooraan zaten! Oeps zou er toch iets aan de hand zijn! We mochten de zaal binnengaan en toen bleek dat niet iedereen genummerde plaatsen had, nog meer argwaan! Mijn dochter vroeg me wel tien keer, "maar ma, jij hebt toch niets gevraagd voor mij he, om me natuurlijk wat op een dwaalspoor te zetten!

Het was een leuke ervaring om het reilen en zeilen eens van dichtbij mee te maken, en ik dacht, ach de mannen zullen blij zijn als ze Roos van Acker en Sofie van MOl eens van de tweede rij zien! De applausmeester legde ons uit hoe we moesten applaudiseren en hoe we moesten lachen, mmm leek me moeilijk lachen op commando!

IK genoot van het gebeuren tot Sofie van MOl zei, en de persoon die nu haar naam ziet verschijnen hierboven op het bord mag naar voor treden en daar stond mijn naam in koeien van letters! IK sloeg mijn hand voor mijn mond van pure verbazing en met een wild slaand hart betrad ik het podium! Op dat moment zwaaide er een micro aan een immense stok de zaal door en eindigde vlak voor de mond van mijn dochter! Zij was de schuldige ............ gr en nog groter was mijn verbazing toen ze zei dat ik graag eens een "lijk" zou spelen! Oh my God dacht ik, dit kan niet waar zijn! Voor ik het goed en wel besefte zat ik achter de coulissen in de schminkstoel waar ze van mij een lijk gingen maken! 

INderdaad ooit had ik eens lachend gezegd, k zou wel ne keer een lijk willen spelen bij Witse of zo, dat moet toch nie moeilijk zijn en t is t enige dat ik zou kunnen! Een mens zou soms beter zijn tong afbijten bij zo'n uitspraken!

HIer zat ik dan , met twee begonnen ze de makeup van mijn gezicht te halen wat ik er met veel moeite had aangebracht en ze maakten van mij een dode!  Ze verzekerden me dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken dat alles wel goed kwam! IK vroeg wat ik moest doen en ze zeiden, gewoon dood blijven wat er ook gebeurt! 

IK werd in een ziekenhuisbedje gedropt , even het podium opgedraaid in hun carrousel , gordijntje open en het publiek kon zien hoe ze me aan het klaar stomen waren voor mijn rol, djeezes hier lag ik dan te kijk voor heel vlaanderen !

Het was wel heel indrukwekkend wat er daar allemaal achter de schermen gebeurde en ik genoot ervan om dat allemaal eens te zien, maar tevens maakte ik me ook wel zorgen over wat komen zou! Ziehier het resultaat op onderstaande link

http://www.een.be/programmas/goeie-vrijdag/herbekijk-de-h...

Alles kwam in een stroomversnelling en toen ik onder dat laken lag hoorde ik de stem van Chris van den durpel in de huid van Firmin Crets. Ik mocht natuurlijk mijn ogen niet opendoen, ik moest dood blijven! Enfin na de scene werd ik afgevoerd en mocht ik terug de schminkkamer binnen om me te laten ontschminken en mijn haar een beetje terug in orde te laten brengen! De rest van het programma kon ik volgen op grote flatscreens in de restroom ,tussen de medewerkers! Was heel leuk om het allemaal eens van dichtbij mee te maken.

Na de uitzending hebben we nog een beetje nagepraat en er eentje op gedronken en zijn we huiswaarts getrokken ! 

IK fier als een gieter een berichtje op facebook geplaatst dat de mensen moesten kijken naar mijn optreden, maar ik had echter over het hoofd gezien dat er mensen nog maar kort met de dood te maken hadden gekregen en ik hen op die manier gechoqeerd heb! Ik moest hen een mailtje gestuurd hebben en hen verwittigd hebben wat er precies zou gebeuren, tja zo zie je maar wat voor de ene leuk is, is voor de andere minder leuk! T kwaad is geschied ik kan de klok niet meer terugdraaien, maar al bij al was het een leuke ervaring en ik heb toch lekker met Firmin Crets in bed gelegen!

10:37 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: tv programma, firmin crets, lijk, goeie vrijdag |  Facebook

Commentaren

dat van jou staat er niet bij
maar k zal deze avond eens kijken, heb het opgenomen :-)

Gepost door: fotorantje | 15-05-10

Reageren op dit commentaar

goed zeg! Hoi Christa,

hihi, fijn om er eens een gezicht op te plakken (zelfs al is het dan van een neplijk).

En je had gelijk: "dat kon je inderdaad!"

Ik zou mijn lachkriebels al niet in kunnen houden. Laat staan stil blijven liggen als een bos bloemen in mijn gezicht werd geduwd.

Tof!

Groetsels.

Gepost door: Angel R. | 15-05-10

Reageren op dit commentaar

t was zo een beetje dubbelzinnig, ik had dat inderdaad eens al lachend gezegd, maar achteraf gezien had ik liever een iets actievere rol gehad en me van een levendiger kant laten zien, maar ja, ik had dat ooit eens gezegd, en dan stond ik daar en moest ik er wel mee door gaan, willen of niet, en van pure stress moest ik gewoon niet lachen, ik lag daar letterlijk een beetje te sterven in dat bed van pure podiumvrees! NU ja, het allemaal eens meemaken achter de schermen was wel leuk en ach het was allemaal bedoeld om te lachen, en ik kan er inkomen als je net een sterfgeval gehad hebt in je familie dat je daar niet mee kan lachen, dat zou ik ook niet kunnen!
liefs
christa

Gepost door: christa | 15-05-10

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan Ik moet zeggen dat ik een actrice in spee zag! Ik had daar nooit zo stil kunnen liggen. Het lijkt me een geweldige ervaring om alles rondom tv een zo mee te maken.

ik vindt dat je het super hebt gedaan!

Gepost door: pepermolen | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Iedereen zegt me dat ze nooit zo stil zouden kunnen liggen, ik bestierf het eigenlijk letterlijk van de zenuwen, ik denk dat ik totaal verkrampt was, haha! IN elk geval een leuke ervaring achter de schermen!

Gepost door: christa | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

:-) Wat een verrassing! Een lijkbleke vrouw die blogt :-)
Ik moet zeggen dat je dat heel goed deed hoor...moet je toch maar kunnen zonder in de lach te schieten met een Firmin Crets over je heen!

groetjes

Gepost door: maike | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

jawadde, moet een hele ervaring geweest zijn !

Gepost door: kris | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.