20-05-10

hoe vrolijk kan een mens zich voelen?

http://www.youtube.com/watch?v=SQIdXKz4sE8

 

Het is soms moeilijk om uit te drukken hoe vrolijk men zich voelt! Gewoon  vrolijk zonder dat je daar iets in de plaats heb moeten krijgen, zonder te zijn gaan shoppen , zonder een mooie reis te maken of in een gloednieuwe wagen te rijden! Neen gewoon vrolijk zonder meer. Ik kan me gerust tot de groep "gelukkige mensen " voegen, zomaar gelukkig!Daarom heb ik die link hierboven geplaatst, omdat dit liedje mijn vrolijke gevoel uitdrukt! Het moet heerlijk zijn om wat je voelt in muziek om te zetten of in een mooi gedicht of een kunstwerk! Een schilderij maken die mijn vrolijkheid uitdrinkt! K zou begot niet weten hoe het kunstwerk er zou moeten uitzien! Veel kleuren denk ik! IK ben nogal een kleurmens, zeker geen zwart-wit persoon. Er zijn heus tijden geweest dat ik het gevoel had voor een zwarte afgrond te staan en zin had om gewoon in de zwarte diepte te verdwijnen voorgoed! Op zo'n momenten kan ik snappen hoe iemand tot drugsgebruik of alcoholmisbruik komt, je zoekt tot je iet vindt  om de scherpe pijn die je dan voelt weg te toveren omdat de pijn niet te houden is! Gelukkig heb ik steeds voor mezelf aan de alarmbel getrokken toen ik zo'n momenten had!Temeer omdat mijn ex een groot drankprobleem had en ik wist wat zoiets te weeg brengt! Verslaafden proberen ook anderen mee te sleuren de dieperik in, zodat ze zich minder schuldig voelen voor hun eigen onmacht tegen hun verslavend monster die ze in zich hebben!

Gisteren een uitzending gezien van "rekening in het rood" over een koopverslaafde jongedame die beweerde uitzinnig gelukkig te zouden zijn als ze zou kunnen shoppen zoals mevr Beckham en nog meer van dat kaliber! Arm vrouwtje dacht ik, wat moet jij dan ongelukkig zijn als je creditkaart het op een gegeven ogenblik niet meer doet! Natuurlijk hebben we allemaal onze behoeften en liggen die niet voor iedereen gelijk! Ieder zijn prioriteiten zeg ik dan! Het is allemaal ok, zolang de primaire behoeftes eerst vervuld worden! Als ik sommige winkelende vrouwen zie denk ik vaak, hoe doen ze dat?? Eten die dan elke dag een blik Zwanworstjes met zijn vieren als warme maaltijd?

Voor mij is rijkdom, wat je "doet in je leven"! "Doing is being " staat er op één van mijn bedeltjes die aan mijn  armband bengelen! IK hou er van om vooral dingen te "doen," Voor mij is het een rijkdom als je veel beleeft tijdens je leven, alles één keer mee kan maken! Een spaarboek aan ervaringen! Maar zoals ik al zei, we moeten een evenwicht proberen te bewaren tussen primaire behoeftes en de minder belangrijke! Natuurlijk heb ook ik kleren nodig, tenzij ik natuurlijk in een hutje in één of andere Ethiopische stam ga wonen en me tooi zoals de plaatselijke bevolking met een lapje en wat modder in mijn haar! Ik denk dat vooral die modder heel erg zou jeuken in mijn haar!

Wat ik ook heel sterk aanvoel is hoe mensen je behandelen en beoordelen omwille het beroep dat je uitvoert ! Neem nu mij, ik heb hotelschool gevolgd in een school van aanzien en gelukkig kon ik ook wel koken, want er waren er ook die na vier jaar hotelschool nog steeds geen béarnaise konden maken op hun eindexamen! Ik heb jaren een restaurant uitgebaat en iedereen kent je als "madam" van het restaurant! Later heb ik een winkel uitgebaat, ik ging naar beurzen naar Parijs om gerief aan te kopen! Ik werd overal ontvangen als "madame" ik was belangrijk, ik was een klant of een klant in spe!

Maar dan moet je eens kappen met dit alles en van de een op de andere dag gaan kuisen! Dan wordt je ook op slag gedegradeerd tot "kuisvrouw"! Je wordt anders behandeld door de mensen! Nochtans ben ik nog steeds dezelfde "madame" als vroeger, maar in één klap ben je niet meer belangrijk, niet meer interressant! Ach, ja het zal aan het mens"dom " liggen zeker!

 

10:20 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (8) | Tags: goed gevoel, werk, madame |  Facebook

Commentaren

dat ligt zeker aan het mens'dom' Christa
het is wat in je hartje zit en wat dat hartje naar buiten laat komen die belangrijk is
niet je beroep, hoeveelheid geld, uiterljk,...

maar we wijken af
jij voelt je vrolijk en daar word ik al vrolijk van om dat te lezen!
houden zo!!

Gepost door: fotorantje | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

Ach, ja, k ben gewoon gelukkig vandaag! En k heb ook wat energie, wat redelijk nieuw is voor mij sinds maanden, misschien daarmee! Zonnige groetjes!

Gepost door: christa | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

ga je naar de BBB?

Gepost door: fotorantje | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

k twijfel nog! Ik ken daar niemand, alleen jij en bientje, een beetje! Weet je wat, k zal het vragen aan mijne schat vanavond, en als we gaan kan je altijd met ons meerijden hoor!

Gepost door: christa | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

das lief Christa
maar heb juist aan iemand gevraagd of ik kan meerijden
we zien nog wel

en van de ingeschrevenen heb ik er nog maar 2 in het echt gezien, enkele ken ik enkel via blog en fb en sommige had ik nog nooit van gehoord
dus t is ook een drempel die ik moet over stappen

Gepost door: fotorantje | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

Gelukkig zijn vandaag klinkt mooi en is het ook, want gelukkig zijn is een momentopname dat we moeten koesteren en ervan genieten zolang het duurt.

Met je postje ben ik het helemaal eens, alleen wil ik er een kleine nuance aan toevoegen: Of het nu een kuisvrouw is of één die een hoge functie heeft, voor mij zijn ze evenwaardig zolang ze er geen taaltje uitsmijten waar je je wenkbrauwen bij fronst :-)

groetjes en geniet van je geluksmoment!

Gepost door: maike | 20-05-10

Reageren op dit commentaar

Er zijn natuurlijk weer kuisvrouwen en kuisvrouwen hé! Daar ben ik het volledig met je eens Maike. IK had het vooral over mezelf. Ik ben nog steeds dezelfde vrouw met een andere job en ik wordt heeeeeeel anders behandeld hoewel ik dezelfde persoon ben!
We hebben eens de proef op de som genomen en zijn naar een autogarage gereden in onze thuis-werkkledij en we hadden een nieuwe auto nodig . er deed niet eens iemand moeite om ons te komen aanspreken! Er kwam een mooi opgekleed koppel binnen en hup, daar was de verkoper! Raar he, we zijn direct vertrokken en hebben elders een wagen gekocht!

Gepost door: christa | 21-05-10

Reageren op dit commentaar

Ja, ik weet wat je bedoelt Christa, zoiets zie je spijtig genoeg dagelijks hè. Je hebt dat goed gedaan om ergens anders een auto te kopen, zo'n 'janmijnkloot'!

Gepost door: maike | 22-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.