31-05-10

Allé vooruit! Terug maandag!

Alle vooruit! Na mijn zeteldagje gisteren heb ik vandaag de koe bij de horens gevat, om zonder weet van mijn huisdokter naar mijn fysiotherapeute te bellen om haar de situatie eens uit de doeken te doen! Een lieve bloggenote heeft me een beetje over de brug getrokken want ik twijfelde weeral of ik hierbij mijn huisdokter niet in diskrediet zou brengen! Anderzijds, als mijn huisdokter me op de man af zegt dat ze niets kent van fibromyalgie dan heb ik toch het recht zou ik denken om verder te gaan zoeken waar ze er wel iets van kennen!

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, therapeute gebeld en zij vind dat ik meer zekerheid moet hebben omtrend die kortademigheid, ze geeft met het advies om dokter Tits ( grappige naam, zal ik nog veel pret aan beleven denk ik, haha voor zover er pret te beleven valt aan dokters, k bedoel eigenlijk maar dat ik dat een grappige naam vind en hem wel te pas en ten onpas zal gebruiken! ) 

Enfn , waar was, gebleven, bij dr Tits dus, gebeld naar secretariaat, Titske geen plaats voor mij tot 21 juni, oeps, k zal er nog even over nadenken zeg ik en leg de hoorn neer!

Mijn ongerustheid over mijn binnenkant blijft maar groeien en aanzwellen en ik besluit om nu in de plaats van een koe bij de horens eens "de stier " bij de horens te pakken en ik neem de hoorn van de haak, ( de telefoonhoorn voor alle duidelijkheid) IK heb opnieuw het madammeke van het secretariaat aan de lijn en vraag haar of ze een andere dokter kan opsnorren voor mij omdat het eigenlijk heel erg dringend is.......

Twee minuten later meldt ze me het nieuws dat ik morgen om 9.30 bij Titsken terecht kan, allee vooruit, we zien wel of ik gewoon weer een pak geld lichter wordt of dat ik daar een oplossing zal vinden! 

Als het dan toch blijkt "chronische hyperventilatie "te zijn zal ik daar dan echt aan gaan werken en alles in het werk stellen om daar op de best mogelijke manier mee om te gaan!

Morgen zien we wel!

14:17 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dokters, ademnood, hyperventileren |  Facebook

30-05-10

Zo geestig gisteren!

T was allemaal zo geestig gisteren! Het vooruitzicht om eens lekker gastronomisch te tafelen in een restaurant zonder sterren hoewel ze er naar mijn mening wel eentje verdient! 

In de namiddag nog maar eens op stoelenjacht, ik had er mooie gezien en wou ze eens tonen aan mijn schat hoewel ik eigenlijk al zeker was dat hij ze niet mooi zou vinden en we ze dus bijgevolg niet zouden kopen! Niet omdat hij niet zou plooien voor mij , ik weet zeker dat ik ze wel zou mogen kopen als ik nu echt zou verkondigen dat dit mijn droomstoelen zijn! Maar ik ben nu eenmaal van oordeel dat een mens moet leren om compromissen te sluiten en vindt dus bijgevolg dat , als we stoelen kopen we allebei graag moeten zien! 

Ondertussen zijn we er nu al uit welke stoelen we gaan kopen, nu zijn we er nog niet uit waar we die stoelen zullen kopen, kwestie van  waar ze het goedkoopst zijn!

Maar ik vond wel mooie kussens om in de zetels te leggen en kocht er meteen twee grote en twee kleintjes want ik wil dat circus van diverse kussens niet meer in ons salon als de living eens is opgedaan!

IK was een tevreden vrouw, we verlieten de meubelzaak en ik was als een kind zo blij met mijn nieuwe speeltjes.

Met het oog op een avondje op restaurant wou ik persé nog een nieuw kleedje! Niet zo zeer om dat ik niet moois in mijn kleerkast hangen had, maar omdat ik gewoon overal ben "uitgegroeid" in de breedte dan! En ik had nog een bon van de Jbc, dus wou ik daar perse nog eens naartoe! Amai zijn mijne schat, je zou niet zeggen dat je ziek bent! Ik verzweeg hem dat ik de kleedjes die ik had bijeen gesprokkeld uit de diverse rekken eigenlijk veel te zwaar vondt op mijn armen, het kostte me een serieuse inspanning om die kleedjes gewoon over mijn arm te dragen!

Nee, k was niet ziek, k was goe bezig me te amuseren en maar eens niet te klagen, k was behoorlijk vrolijk! Maar niets van al die bijeengesprokkelde spullen kon me bekoren, of te groot, te klein , te zomers, te zwanger! Ze doofden de lichten en het was duidelijk dat ze ons zo snel mogelijk de deur uit wilden werken! 

Bleek ik aan de deur "te piepen " als ik door de electronische veiligheid kwam! Oeps, wat had ik gestolen! Een paar keer voorbijgelopen zonder handtas, zonder pullover en het bleek oké, tot hetzelfde scenario zich nog eens voordeed in de C&A, daar bloes afgedaan, pull erboven terug aan het piepen, zucht, De piep kwam blijkbaar door mijne nieuwe legging die ik een paar dagen ervoor in een andere winkel had gekocht! Eind goed , al goed, k was geen dief!

Door al die "piep-perikelen" thuisgekomen zonder nieuw kleedje en dan maar beginnen passen wat ik nog in de kast hangen had! Misschien een gelegenheid om eens mijn geklede twinset te dragen met mooie bloes dat drie jaar geleden mijn trouw"costuum " was, shit, te klein, rok te nauw, borsten opgespannen in de bloes !

Dan maar kleedje aangedaan die ik vorige winter kocht, waarmee ik nu wel zwanger lijk te zijn, ach ja, zal het hiermee moeten doen! K zal proberen niet al te veel te gaan plassen zodat ik zo weinig mogelijk gelegenheid geef om nagekeken te worden, want met mijn kleine zelfvertrouwen ben ik daar heel allergisch aan!

We komen het restaurant binnen en krijgen een tafeltje toebedeeld in de veranda, het is er heerlijk vertoeven maar zitten een ietwat dicht op elkaar gepakt zodat we moeiteloos de gesprekken kunnen volgen van het tafelgezelschap achter ons! Het gaat over aandelen en erfenissen , ze zijn duidelijk fier op hun vermogen dat ze in hun leven bijeengescharrelt hebben!

Wij voelen ons steeds vreemde eenden in de bijt, en passen helemaal niet in het kader van dit type restaurants! Maar we vinden het grappig als gewone mens het kreeftemenu te eten! 85 euro aan culinair geluk, veel geld, maar ach, ik moet eerlijk toegeven dat ik dat nooit zou kiezen ware het niet dat ik een waardebon gekregen heb vorig jaar voor mijn verjaardag ter waarde van 65 euro! De rest betaald wim als traktaat voor moederdag! 

Er is nog één tafeltje vrij in het restaurant als er een "sjiek koppel " binnenstapt, dame met één of ander chanelpakje of andere dure ontwerper-pakje aan! Hoofd in de hoogte, keurig meneertje in deftig costuum! Ze krijgen het nog enige vrije tafeltje toebedeeld en na vijf minuten zitten staan ze ge-ergerd terug recht, verlaten hun plaats! De obers proberen het nog te redden door het tafeltje te verplaatsen naar de hoofdkamer in het restaurant, maar het mag niet baten, Prinses Mathilde ( zo noem ik haar) en keurig meneerke verlaten het pand, het is hier waarschiijnlijk fel beneden hun stand en misschien zijn ze ontgoocheld dat ze als "hoogstaande "persoon een plaatsje krijgen toebedeeld dat hen te min is, arme mensen , arme mensen, wat moeten jullie je ongelukkig voelen!

Enfin wij laten het niet aan ons hartje komen, het eten is heerlijk, de babbel met elkaar verrijkend en de wijn vloeit gemakkelijk binnen . We vinden de uitleg van onze gerechten grappig! Want nu is het vreselijk in als de gerechten een superlange naam hebben die alleen de maitre d'hotel kan onthouden!

Wij eten het gewoon op, met of zonder lange naam en t is behoorlijk lekker! Meer zelf t is heerlijk! We zwanzen een beetje onder elkaar over de "cuissons", tja dat woordje ligt nu zo goed in de markt dat wij er een beetje karikaturiaal over brabbelen!

 

Thuis schenk ik nog een slaapmutsje in dat ik dan ook mee neem naar boven om de avond mee af te ronden ! Vanavond geen pillen en die amaretto kan er volgens mij net nog bij!

Dan komt mijn ademnood de pret bederven en als ik naar beneden over en weer ga om te gaan plassen kom ik  terug boven alsof ik net de himalaya heb beklommen en moet ik tien minuten op de rand van mijn bed zitten om te bekomen! 

Vuile spelbreker! Ondanks het plezier en het ontspannend gevoel dat ik had heb ik een hele slechte nacht, ik weet niet goed hoe ik me moet leggen om goed te kunnen doorademen! IK zet het venster op omdat ik mezelf zo kan wijsmaken dat het allemaal zal beteren! Maar ik voel me ellendig!

En hier zit ik dan, een zere kop van die laatste amaretto en k voel dat ik me heel rustig moet houden of dat ik zeker zonder adem zal vallen!

UItstapje naar Brussel afgelast, k ben verbannen naar mijn hoek en k weet begot niet naar welke dokter ik morgen moet gaan want nu ben er ik echt zelf wel van overtuigd dat dit geen hyperventilatie is! 

 

12:35 Gepost door fibromindy in Liefde | Permalink | Commentaren (3) | Tags: uit eten, romantiek, hyperventileren |  Facebook

29-05-10

niets nuttigs.

 

Dan wil een mens al eens een smiley invoegen om de boel hier wat op te fleuren, dan springt heel mijn tekst weg! IK zoek tevergeefs achter de knop "ongedaan maken" Maar deze site heeft er geen, dju de dju! En ik ben nu echt te lui om mijn hersenen te gaan pijnigen op wat ik tevoren allemaal had geschreven! 

Het enige wat nog fris in mijn geheugen zit is; dat ik me probeer te ontspannen maar dat dit inspanning kost! Dus stel ik me de vraag , als ik me moet inspannen om te ontspannen ik dan eigenlijk wel of niet ontspannen ben!

Prettig weekend! En dit keer zonder smiley, k durf niet meer!

14:33 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ontspannen, smileys |  Facebook

28-05-10

De maneschijter

Een maneschijter, zal de west-vlaamse bloggers wel niet vreemd zijn! Een leuk woordje voor een vervelend beestje! Een bromvlieg alias strontvlieg, maar dat woord gebruik ik niet graag, geef me dan maar liever een maneschijter! Enfin, wat ik eigenlijk wil zeggen dat ik maar één ding zeker weet, dat beest heeft zeker geen fibro. Aan het tempo dat die hier door mijn huis zoeft alsof zijn leven ervan af hangt! Nu ja, ik kan me voorstellen dat hij alert is voor de aanvallen met plastieken vliegenmeppers, ik zag er net reuzegrote in den blokker, dju toch, k moest er mij eentje aangeschaft hebben, maar ik wist niet dat er hier eentje persé mij zou komen ambeteren ! En elk geval heb ik ook een poging gedaan om het arme diertje genadeloos neer te kloppen, maar met zijn doorschijnende vleugeltjes was hij sneller dan de wind en heeft het hazepad gekozen of in dit geval "het maneschijterspad" maar dat klinkt totaal niet. Ach ja waarom zou een maneschijter het hazepad niet mogen kiezen, wij kiezen als mens ook wel eens dat geronnomeerde pad en doen dat ook niet al springend op voor-en achterpoten. Vroeger ging me dat allemaal lukken, ik weet nog goed hoe het voelde toen wij als kind konijntje speelden op het gras, het enige wat we dan niet deden was gras knabbelen en ronde konijnekeutels leggen! Maar geestig was het wel! T zou ook helemaal geen zicht zijn moest ik nu nog konijntje spelen! Mijn borsten hangen in de weg en ik ben stram gelijk een oude ezel, k heb alleen niet zo'n lange oren, maar ik kan wel heel luid balken als het nodig is!

 

15:27 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (2) | Tags: maneschijter |  Facebook

tweestrijd

Ik zit in tweestrijd! Of ik doe mijn goesting en bel naar de rheumtoloog voor een afspraak zonder het medeweten van mijn huisdokter. Of ik ben nog maar eens naar mijn huisarts en vraag of de bloedtesten binnen zijn! Volgens mij zijn die al lang met de post binnengekomen, maar ze zijn daar zo slordig met hun paperassen dat ze er al terug in geslaagd zijn de uitslagen van Dr Lambrechts die ik voor hen had gecopieerd  terug zijn kwijtgespeeld! Hoe kunnen ze dan verieferen dat Dr Lambrechts wel aanstuurd op een schildklieronderzoek! Hallo! Zijn jullie wakker, JOEHOE t gaat hier wel over de rest van mijn leven he! 

Natuurlijk was ik zenuwachtig, eergisteren tijdens de consultatie, twee lange uren hadden we reeds doorgebracht op de meest onconfortabele stoelen die men kan indenken, op plastieken keukenstoeltjes waar ze toch al een kussentje hebben op gelegd! Ze moeten toch weten dat de  meeste van hun "klanten" mensen zijn die ergens met een kraak of een spok zitten! Het gaat hier niet om de refter van een schoolgebouw waar je maar een half uurtje of zo op die stoelen hoeft op te zitten.

Dju de dju, jammer dat ik niet snugger genoeg was om voor dokter te leren! Misschien moeten alle dokters eens eerst patient zijn , eens alle ziektes ondergaan met een futuristisch spuitje zodat ze eerst eventjes alle ziektes kunnen hebben en dan ook kunnen weten hoe ze er mee om moeten gaan.Of misschien moeten ze maar een machine uitvinden die pijn en vermoeidheid kan registreren. Ach ja, k ga de huisdokter toch nog maar eens t voordeel van de twijfel geven tot vanavond! Als ze dan nog geen uitsluitsel heeft van die bloedtesten bel ik maandagochtend eerst en vooral naar het ziekenhuis voor een afspraak met de rheumatoloog, k kan toch nog wel eens doordrijven zenne als t moet!

 

12:04 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dokters onderzoeken, bloedtesten |  Facebook

27-05-10

balen!

Balen, van wat, van al die dokters! Gisteren langsgeweest om "hulp" te vragen omdat ik zo weinig energie heb, direct zonder adem val en ik vrees dat er iets aan mijn schildklier mankeer! 

Volgens de dokter geef ik één mijn organen de schuld dat ik me slecht voel! IK wil een lichamelijke oorzaak vinden , zodat ik "mijn slecht voelen " daarop kan steken!

GRRRRRR! Ze heeft me niet eens onderzocht, niet eens mijn bloeddruk gemeten, mijn hartritmes gemeten, alleen gepraat tot ik in tranen ben gebarsten!

Ze kan me niet helpen zegt ze! Ze weet niets van fibromyalgie en ik moet alleen naar mijn lichaam luisteren zegt ze! What the fuck doe ik hele dagen!!!!! IK luister naar mijn lichaam en mijn lichaam fluistert dat er wat verkeerd is!

NU weet ik het helemaal niet meer! ZE heeft een revalidatieprogramma voorgesteld en psychotherapie om mijn beperkingen te leren aanvaarden. Ze zegt dat ze moet ingrijpen omdat ik er veel te erg aan toe ben en zij niet mogen blijven toekijken hoe ik langzaam ten onder ga! DAt ik naar verloop van tijd niet meer uit mijn zetel ga komen , nog meer ga eten , nog dikker worden en nog minder naar de fitness en zo ga willen om mijn gewicht een beetje onder controle te houden!

Ze zag dat ik kwaad was, en ze vroeg dat op de man af en ik gaf haar op de man af mijn antwoord, dat ik idd kwaad was omdat ik nog maar eens op onbegrip stoot! 

DAt ik in koeien van letters eens op mijn voorhoofd zal schrijven "ziek" zodat ze er allemaal eens een beetje rekening zouden mee houden! Want ik ben thuis, dus kan ik altijd taxichauffeur spelen, kok van dienst, huishoudhulp en wat nog allemaal meer! 

K heb koppijn en voel me nog beroerder dan gisteren vooraleer ik naar de dokter geweest ben! Ze wees me erop hoe nerveus ik was, hoe ik aan alles zat te prutsen, mijn handen, mijn armband, mijn wiebelbenen, en ik zei dat ze nu eindelijk eens kon zien dat ik een hyperkineet ben en dat haar mannelijke collega het me niet altijd moet verwijten dat ik "rilatine " neem als ik ga werken, en dat ik niet meer bij hem wil op consultatie omdat hij me telkens opnieuw zegt " dat ik maar eens geen riltanine moet nemen". Wat de fuck weet die man van Adhd??????? Kan toch niet als je het zelf nog niet ervaren hebt!

K heb er dan ook nog maar eens uitgesmeten dat geen enkele dokter me heeft uitgelegd wat fibro is! Ze bekende dat dit idd het geval was, omdat ze het zelf niet precies wist, dat ze in elke unief een andere uitleg hebben voor dit "fenomeen".

Bon, kweet niet of ik er vandaag zin in heb om er een leuke dag van te maken! Ik blijf hier eigenlijk liever liggen in mijn hol, alhoewel ik weet dat dit niet de goeie manier is! Maar misschien zal dit slechte gevoel wat weg-ebben nu ik mijn gal hier eens heb kunnen spuwen!

 

09:00 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dokters, onbegrip |  Facebook

25-05-10

Toch geen rustdag vandaag!

Ik ging er eens een rustdag van maken maar daar is dus niets van in huis gekomen! 7u30 opgestaan voor Steven, ik wil niet dat hij alleen moet opstaan als ik er ben. Maar ik had me voorgenomen om zelf nog wat te pitten hier beneden in mijn hoekje, tot Wim me goeiemorgen belde en me vroeg wanneer ik bij de schoonheidsspecialiste moest voor mijn mijn wenkbrouwen bij te werken en mijne snor.

Dus in sneltempo gebadkamerd en stante pede vertrokken en met uitgesnokte gehalveerde wenkbrouwen teruggekomen. IN de voormiddag nog een beetje in de zetel gelummeld met mijne laptop, beetje leuk gechat en een kliekjesmaaltijd in elkaar geflansd. Daarna een meubelzaak uit de buurt aangedaan om stoelen te kijken. Veel mois gezien maar ook veel boven mijn vooropgestelde budget, dus nog geen knopen doorgehakt. Mijn sitefdochter was mee en we gingen nog snel eens shoppen in het winkelcentrum daar om de hoek! Wat gepast wat gekocht en dan hop hop naar huis om te moeten merken dat ons meisken haar handtas had achtergelaten! Maar ze moest nu snel gaan werken en ikke dus terug de auto ingesprongen om haar naar het werk te brengen en daarna in vogelvlucht naar het winkelcentrum.

Bijj de tweede plek had ik gelukkig bingo en ik was overgelukkig dat de handtas terecht was! Ik kon de verkoopster wel in omhelzen maar dat doe je uiteraard niet hé!

Van contentement ben ik dan maar nog wat gaan verdershoppen en een paar dingen gekocht voor Steven en mijne Wim. Terug naar huis en k wou mijne gps slimmer af zijn en dus negeerde ik al de bevelen van mijn madam de welweetster en ben ik verloren gereden! Een beetje aan sigthseeing gedaan dus.

Kom ik thuis met een hart gelijk een koekebrood met mijn zakske van de jbc, blijkt dat beiden aankopen niet echt in dank aanvaard worden! en zo ga ik voor de derde keer, maar deze keer mag mijne Wim rijden en zelf de spullen ruilen, enfin, en zo was ik uiteindelijk Zeven uur thuis van mijn namiddagje stoelen kijken! T moest een rustdag worden en dat is het dus niet geweest! Morgen beter zeker!

20:42 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: shoppen, rusten, handtas vergeten |  Facebook