11-06-10

deuren des levens!

K geloof dat mijn eurocentje aan t vallen is Vallen kan ik het niet noemen, het is aan het neerdwarrelen als een veertje op een briesje wind! Mijn euroveertje dus dwarrelt zachjes neer op het veld van de realiteit! 

Het begint langzaam te dagen dat ik misschien nooit nog het werk kan doen dat ik deed! Namelijk sleuren, kuisen, opdienen, afwassen, rondcrossen, met wcpapier rondzeulen!  Misschien is dat één van de deuren des levens die voor mij toe zal gaan! Als ik heel eerlijk ben met mezelf moet ik toegeven dat ik totaal nog niet in staat ben om mijn huishouden naar behoren te doen! Okee, vandaag heb ik gestreken, en een kliekjesmaaltijd voorgeschoteld, voor de rest, beetje gecomputerd, naar de kapster geweest en op bezoek geweest bij mijn ouders terwijl ik me een beetje fit voelde! Met de nadruk op voel"de", want mijn euforische gevoel van olé olé t gaat beter is al weer gesmolten als een ijstaart in volle zomer!

Dus als ik al niet in staat ben, mijn eigen huis in één keer te kuisen of een uur aan een stuk te kuisen, hoe moet ik dan 8 uur zo'n zwaar labeur gaan doen! Tja misschien moet ik die deur voorgoed achter me dichttrekken, maar er staat nog een hele rij deuren in de laan des levens. Het zal aan mij liggen of ik er nog een nieuwe zal durven en kunnen openen! Misschien zit er tussen die deuren één vederlicht deurtje dat ik net mijn kracht openkrijg en waar nog iets leuks achter schuilt dat misschien nog beter is dan mijn vorige deur , manusje van alles in een sportschool! Voorlopig kijk ik vanuit rustpositie naar die deuren, maar ik durf ook al eens recht te staan en eens gaan piepen, beetje duwen en tasten van welk kaliber die deur is! Een hoop deuren kan ik al uitsluiten vanwege te oud, te moeilijk, te zwaar, of geen diploma voor! Misschien moet ik dan maar eerst een diploma halen, of zelf een deur installeren misschien eentje in piepschuim, lekker licht maar met mooie kleurtjes beschilderd, en precies op mijn maat gemaakt!Dit terug denken aan de toekomst komt met vlagen, soms wel, soms niet, ach, k hang voorlopig in mijn hangmat op de vierde verdieping van het leven, maar helaast niet op een tropisch eiland! Ach, ja, een mens kan niet alles hebben zeker!

21:00 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (3) | Tags: deuren, toekomst, beroep |  Facebook

Commentaren

Het komt wel! Vorig jaar maart april had ik geen benul waar ik zou uitkomen en nu heb ik een fijne baan van 20u per week! Wie had dat toen gedacht! Ik in het allerminst! De werkaanbiedingen blijven volgen en misschien valt er voor jou ook iets moois uit de bus. Nooit wanhopen en blijven in jezelf geloven! Het was volle crisis vorig jaar en ik was 44...
Dikke knuffel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 12-06-10

Reageren op dit commentaar

Hey Chrissie Klinkt allemaal niet zo best hé, maar je hebt de goede spirit en ik ben er zeker van dat je jouw deurtje vindt.
Overhaast niets, kijk op je gemak uit en je vindt het wel!
Fijne zondag nog.
Liefs,
Muisje

Gepost door: Muisje | 13-06-10

Reageren op dit commentaar

Openen van nieuwe deuren kan leuk zijn Hoi Christa,

Ja, fibro zorgt er wel voor dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt hè.

Nu: allereerst. Die dag die voor jou goed voel(de)?
Ik zie een hele opsomming van activiteiten... maar ;-) was er ook rust ingepland? Of (hihi) was dat niet "belangrijk" genoeg om te noteren? Of (foei!) heb je gewoon helemaal niet gerust (hoor mij)?

Anderzijds: een job.

Ik ben er van overtuigd dat er nog mogelijkheden zijn. Zelf blijf ik nog op zoek naar dat sprankelende deurtje. Gelukkig heb ik nu veel voldoening aan de opvoeding, begeleiding, het les geven van mijn eigen autikind, waardoor ik mij heel nuttig voel (want dat heeft een mens toch nodig om zich goed te voelen denk ik; zeker als het "zorgen voor" wat in je zit). Maar toekomstgericht hoop ik soms dat ik toch nog iets vind dat perfect is voor me: al is het maar voor 4 uur per week!

Maar ja, hier ook zo: als ik mijn huishouden al zo moet spreiden op 20-30 minuutjes per week en moet rekenen op hulp van buitenaf op heel veel vlakken, welk werk zou er dan in de plaats voor kunnen komen?

Maar blijf zoeken!

Wie zoekt, die vindt zeggen ze toch?

Groetjes

Gepost door: Angel R. | 13-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.