15-07-10

Mijn eerste grote liefde

 

Niemand vergeet zijn eerste liefde! Ook als kind kan je ontzettend verliefd zijn en in staat zijn om lief te hebben. Misschien zijn platonische liefdes de minst vergankelijke. Omdat ik jullie wil meenemen binnenin mezelf, moet je het filmpje bekijken en beluisteren! De kans is groot dat jullie in de lach schieten, of me een onnozele griet vinden maar so what, ik schaam me daar niet voor en ik ben nu al die jaren later totaal geen schlagerfan, maar mijn Heintje daar raakt niemand aan, mijn Heintje zal ik nooit verloochenen .

Heintje was ongeveer mijn leeftijd en zijn fluwelen stemmetje, zijn sproetjes en zijn leuke snoetje deed me zwijmelen. Heintje was mijn eerste fonoplaat, een grote rode blinkende hoes met grote foto van zijn snoetje op! Dromer als ik was trok ik me s avonds terug in mijn kamer, met fonoplaat op het voorhistorisch "pickupje", waarvan het deksel ook de geluidsbox was. Plaat opleggen, deksel onder mijn hoofdkussen en de hoes van de plaat stevig onder mijn armpjes geklemd! Met gesloten ogen zag ik mezelf met Heintje meereizen met Heintje. Mijn droomland kon je bereiken via een klein paadje tussen kleurrijke bomen! Alleen mijn geliefde en ik kenden de weg, we liepen er hand in hand naartoe, er schalde de mooiste muziek, zijn engelenstemmetje, liepen langs de mooiste stranden, waar mooi gekleurde paradijsvogels als sierlijke dansers voor ons dreven in de blauwe hemel! We lagen samen in het gras, dat nergens zachter was dan hier. Onze ogen gericht op de kleurrijke ritselende bomen. Hier was ik intens gelukkig, in ons droomland waar alleen onze voetstappen in het zand stonden .

Zo probeerde ik in te slapen, en keer op keer hoopte ik dat ik in slaap zou vallen en mijn fantasie verder zou lopen in een lange droom Zodat ik zelf nog voor de plaat was afgelopen zelf in droomland zou vertoeven.

O wat was ik heimelijk verliefd en ik werd rood als iemand me daarover een opmerking maakte en ik werd kwaad als iemand beweerde dat ze ook zo van Heintje hielden, neen Heintje was van mij alleen......

Veertig jaar later krijg ik kippevel en tranen in mijn ogen als ik het filmpje bekijk op youtube, al vond ik het niet meer terug in het nederlands gezongen, maar ik weet nog hoe het klonk, Droomland, droomland, k heb zo'n verlangen naar droomland.......

Oeps,  k ben direct terug wakker! k wou de cd zoeken van Heintje die ik een paar jaar geleden heb gekocht als jeugdsentiment, maar Wim zijn cd kast zit zo vol dat ik twee glazen leggers heb gebroken van zijn vitrinekast, voor zover dus mijn bruuske ontwaken uit "droomland"

 vaak zie ik in mijn dromen, het beeld van een weiland komen

varens en groene bomen, vrede en rust vinden plaats

droomland, droomland

k heb zo'n verlangen naar droomland

met blauwe lucht

de zee, het strand

daar in mijn vredige droomland

duizende groene heuvels

glooien in helle kleuren

laat me niet langer treuren

wijs me de weg naar dat land

droomland, droomland

k heb zo'n verlangen naar droomland

met blauwe lucht

de zee, het strand

daar in mijn vredige droomland

 

 

20:22 Gepost door fibromindy in Muziek | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Ik vond ook dat dat manneke heel mooi kon zingen...niks om mee te lachen en kinderliefde kan toch zo schoon en rein zijn hè :-)

groetjes

Gepost door: maike | 16-07-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike , ik probeer eens het nieuwe dingetje, trackbacks uit, weet eigenlijk niet waarvoor het dient eens zien of die tekst op jou blog terecht komt of op de mijne! Prettig weekend hé

Gepost door: christa | 16-07-10

Reageren op dit commentaar

dag christa,
Ja die jeugdherinneringen dat kan zo mooi zijn! Wat die trackbacks juist zijn, weet ik ook niet. Als je wil, vertel je er dan iets over als je er meer over weet?
Een fijn weekend toegewenst,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 16-07-10

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor je bezoekje op mijn blog stekje Christa, Ik ben niet zo een Heintje aanhanger, maar ik vond je post goed geschreven. Ik heb ook wel zo van die typische liedjes uit mijn jeugd, die als ik ze hoor bepaalde sferen oproepen. Ik had vroeger een boontje voor Olivia Newton John, ik dweepte destijds wel met KISS en ACDC, maar in mijn eentje op mijn kamer zat ik stiekem te luisteren naar Xanadu en Psychical met het hoesje van het 45 toeren plaatje in de hand.
Mijn schoonzus heeft ook Fibromyalgie zei heeft veel baat bij homeopathische middelen, niet dat het geneest maar al die chemische rommel en die spier verzwakkers zijn ook maar lapmiddelen. Een auto immuun ziekte moet van binnen uit worden aangepakt, m.a.w. ons lichaam zijn immuun systeem aanpakken en niet de reacties van ons lichaam op die auto immuum ziekte. enfin dat is wat mijn schoonzus zegt, ze is in ieder geval een pak verbeterd sinds die homeopathie.
groetjes Loebrabas (Luc)

Gepost door: loebrabas | 16-07-10

Reageren op dit commentaar

Lol,

Ik hoop dat je er uit geraakt want ik heb geen flauw benul wat trackbacks zijn!

groetjes en nog een prettig weekend :-)

Gepost door: maike | 16-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.