21-07-10

visite

Nu de kids er zijn is er minder tijd om te bloggen. Ik ben al blij dat ik de dag doorkom met rondhossen, voeren, halen, koken, opruimen en dirigeren. Voorlopig is het allemaal nog een beetje leefbaar. Ik vraag hulp voor de dingen die moeilijk zijn voor mij, zoals wasmanden naar boven dragen, de zware tuinstoelen verzetten. Heel hulpvaardig zijn ze niet en het is moeilijk het aan te kweken aangezien ik altijd alles voor hen deed en ze het ooo zo gewoon zijn. Maar ze zien wel dat het van mijn kant soms strompelen is en beseffen dat ik geen gunsten vraag omdat ik lui ben. Nu ja, je kan ook niet met je toverstafje zwaaien, en eisen dat opeens alles anders wordt, zo werkt het niet ! Het wordt vragen, herhalen, nog eens vragen, zuchten negeren en me dan ferm inhouden om het toch niet zelf te doen!

Gisteren visite gehad en ik heb er van genoten! Ik hou ervan om het een beetje gezellig te maken, de tafel vol proeverijtjes te zetten, gewoon klaarmaken waar ik zin in heb. Een beetje te improviseren en mijn culinaire inspiratie gebruiken, zonder perse dure dingen op tafel te zetten . Ik heb er steeds een hekel aan gehad dat mensen elkaar daar willen in overtreffen! Veel, meer, nog meer, duur, duurst! Ik loop niet mee in dat circus van opschepperij en het best willen zijn!

IK heb er een hekel aan mensen uit te nodigen uit verplichtingen, dus doet ik dat niet! Ik nodig mensen uit als ik dat zelf leuk vind  en ik heb belange geen stress om het allemaal perfect te krijgen , al kan ik soms balen als er iets niet lukt maar ik vind meestal wel een truukje om het op te lossen. Per slot van rekening ben ik kok van opleiding en dan speel je wel met die dingen.

Ik omring me graag met mensen die het niet erg vinden dat ik mijn voeten op een andere stoel leg om toch iets comfortabeler te zitten, dat moet allemaal kunnen , anders houd ik zo'n avond niet vol, hoe leuk het ook is om in de tuin te zitten, die stoelen zijn ook niet meest comfortabele. Tegen de avond loop ik toch vaak te strompelen en wordt het steeds moeilijker om op en af te lopen met drankjes en hapjes dus moet ik noodgedwongen een beetje hulp vragen .

Vandaag een beetje rustdag, kids slapen nog , en weten begot nog niet wat we zullen uitspoken, wat mij betreft het liefst zo weinig mogelijk , fibromindy kan terug wat rust gebruiken na haar toverkunsten van gisteren!

 

10:22 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Je leert snel bij Chrissebie! Dat is goed! Ja, het loopt niet altijd van een leien dakje hé met kids in huis... maar ze zullen het wel leren hoor! Stukje bij beetje... En vooral doen waar je je goed bij voelt, dat geeft de minste stress!
Rust maar wat vandaag!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 21-07-10

Reageren op dit commentaar

o jij bent kok
dat wist ik nog niet
dan zal je zeker wel genieten van het kokerellen en creatief zijn met eten

de kids zullen het al doende wel leren en ook begrijpen dat ze een handje moeten toesteken

na gisteren mag het zeker een rustdag voor je worden

Gepost door: fotorantje | 21-07-10

Reageren op dit commentaar

Om verwende kids om te toveren naar hulpvaardige kids heb je wel wat geduld nodig, maar vroeg of laat lukt het wel :-)

groetjes

Gepost door: maike | 21-07-10

Reageren op dit commentaar

hallo Christa
Fijn te horen dat je ervan genoten hebt. Enne ik vind het heel goed voor de kids dat ze gaan inzien dat er af en toe moet geholpen worden. Zo leren ze het o.a. voor als ze het zelf moeten doen.
Een fijn einde week nog,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 22-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.