09-08-10

Na zonneschijn komt regen.

Blij dat het dag is, na een nacht als de hel! Woelen, draaien,zuchten, kussen in bed, kussen uit bed ! De nacht was als een anticlimax op de dag! NIet dat ik gisteren zotte toeren heb uitgehaald. Zijn op bezoek geweest bij mijn dooppeter, die dolblij was met een afwisseling in zijn eentonige bestaan van het zorgen voor zijn zieke vrouw die bovendien nog heel lastig is ook en hem constant dingen verwijt en hem niets van de buitenwereld gunt!

Terwijl we in de buurt waren , van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook mijn zieke vriendin te bezoeken. Borstkanker, maar courageus als geen één. Ze had medelijden met mij omdat mijn ziekte niet zal overgaan en de hare wel! Ik zou niet durven ruilen!

Enfin, ik was dus echt wel tevreden over mijn dag hoewel ik voor de rest niets had uitgespookt met uitzondering van eten klaarmaken s middags en na het eten een tuk geslapen tot 15h30 in de namiddag.

De pret begon pas toen we gingen slapen en ik noodgedwongen , na ontelbare keren te hebben gezucht , gekeerd terug ben opgestaan en naar een eigenaardige film heb zitten kijken om mijn zinnen te verzetten! Vast iets van Woody Ellen of zo, t ging voornamelijk over sex, niet dat het vulgair of porno was, ach, t was beter hiernaar kijken of zitten staren in het niets en voor de pc was ik te misselijk en veel te moe.

Om 1h30 een nieuwe poging ondernomen om de nacht slapend door te komen , ellendig, overal pijn, ademnood. IK voel me als gulliver uit gullivers reizen , op het moment dat hij vastgebonden ligt en aangevallen wordt door honderden kleine venijne mannetjes met pijlen, die hem op alle mogelijke plekken beschieten! Dan die verdomde maag met zijn leuke oprispingen. 3h3O, nog steeds geen oog dicht gedaan, terwijl ik oooo zo moe ben en oo zo graag wil slapen!

Slapen is me uiteindelijk gelukt in snokskes van een uur of zo, met telkens, felle dromen en nachtmerries, waar ik alleen nog meer moe van word. Ik heb het gevecht tegen de nacht opgegeven om 5H30 en ben opgestaan. K moet straks naar de kine maar zie het totaal niet zitten om daar te fietsen, te steppen of wat dan ook.

K voel me een wrak en de uitzichtloosheid van die stomme ziekte steekt haar kop op en ik kan er vandaag niets positiefs over verzinnen, k ga beginnen met een kopje koffie, wie weet kan dit me een beetje opmonteren!Wenkbrauw ophalen

07:15 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

ik heb bijgeleerd christa! De ganse dag vechten tegen de pijn----komediespelen als er iemand komt.
Maar de nachten zijn nu van mezelf heb ik besloten. Ik neem nu al een tijd een halve slaappil, want wat je daar schreef kende ik maar veel te goed. Dan moet je weten dat ik oorsuizingen heb, dag en nacht. de ene kant gefluit--de andere ,de rechterkant gebrom.Ook iets om mee te leren leven. De slaapkamer is heel stil, en dan met de rest! ! ! probeer maar te slapen. Ik zei ( foert) en neem nu telkens een half slaappilletje.
En zo modderen we maar verder tot !!!!!!!!!
Volhouden Christa er komen nog wel eens betere tijden < ;-)
groetjes van jutta

Gepost door: jutta | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Christa,

Die nachten zijn soms een ellende he. En dan kan je daar niet direct een oorzaak voor vinden.

In mijn geval is het nog "simpel", want dan kan ik nagaan dat ik te veel 'sociale indrukken' heb gehad: die jutten me blijkbaar zo op, dat ik 's nachts geen oog meer dicht doe dan. Dus op dat vlak moet ik dan heel erg doseren.

Maar het kunnen ook inspanningen zijn. Al heb ik maar een half uurtje in de tuin gepruld (heel onschuldig en licht) of eens een licht strijkje gedaan. Als ik daarna geen rust nam? Tataa, geen slaap.

Natuurlijk, emoties doen ook veel.
Ziektebezoek 1, ziektebezoek 2.
En het zijn geen mensen die niet dicht bij je staan.
's Nachts als het donker en stil is, dan komen alle gevoelens op dat vlak boven. Of je dat nu bewust of onbewust door maakt.

En ook dat zorgt er voor dat je niet slaapt.

Wat bij mij helpt (toch een ietsje, maar niet bij heel hevige indrukken):
kamillethee 's avonds, sedinal, magnesium en melatonine.

Het heeft geen magisch resultaat, maar toch een beetje.

Rust vandaag maar goed uit dan.

Gepost door: Angel R. | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Christa,

En dat vergeet ik je te zeggen...

Zoals je ziet: I'm back on blogworld.

Ik ga toch door: de veranderingen zijn verwerkt.

Groetjes

Gepost door: Angel R. | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

Lieve Christa,
Hier kan ik niet veel op zeggen, buiten dat ik met je een stuk wil meeleven. Ik draag jou in mijn hart en neem jou op in mijn gebeden. Probeer van dag op dag te leven, christa, misschien helpt je dat je niet fixeren op de uitzichtloosheid van je ziekte zoals je zegt. Elke dag een lach, elke dag een traan. Niet kunnen slapen is erg!
Liefs,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

hallo christa,
Ik wilde eigenlijk eens uitproberen hoe dat dat zit met die gravatar... Ben eens benieuwd of ie erop komt.
Hopelijk heb je een nachtje goed geslapen als je dit leest...
Groetjes,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 10-08-10

Reageren op dit commentaar

En na zo'n nacht is er niet veel meer nodig om geraktbraakt de dag te beginnen en te eindigen! :-(
Ik neem dan ook elke avond een Zolpidem.

groetjes

Gepost door: maike | 10-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.