14-08-10

Jeeeezes!

 Djeeezes, k had nooit gedacht dat het zo erg zou zijn! Ik word knettergek van die pijn, heb al een pijnstiller genomen! K voel me eigenlijk zo slecht dat ik er het liefst een hele doos zou nemen en als een blok in slaap vallen om de pijn een paar uur niet te voelen. Het lijken wel miniweeën door mijn lijf, maar er komt niets, geen baby, geen positieve eindstreep van deze pijn! Er is alleen uitzichtloos, machteloosheid, wanhoop, verdriet, ontgoocheling, boosheid, wat zeg ik, neen Woede! Ik ben woedend om mijn lijf, ik  ben  ook woedend op wie of wat me dat heeft aangedaan, welke oorzaak er hier aan de basis ligt! Ik ben woedend op mijn alchoholische eerste echtgenoot, die gecremeerd in zijn vaasje in zijn vuistje zit te lachen om de pijn die ik ervaar! Ik ben woedend op mijn schoonouders , die doen alsof er niets aan de hand is en niet te minste interesse tonen voor dat stomme lijf van mij!

Ik ben woedend op het allesmisselijkmakende gevoel, op de slapeloosheid, op de jeuk overal op mijn lijf! Er ligt een stapel kleren in de badkamer die ik regelmatig wissel omdat ik ze niet kan verdragen, wegens, jeuk, te koud, te warm, te nauw. Ik kan echt niets hebben, geen geurtje, alles stinkt, de glazen op uit te drinken, de hond die te dicht in de buurt komt. Het lijkt wel of mijn zintuigen X5 op turbo staan. Het lijkt of ik het bloed door mijn aderen voel zoeven . Ik snak naar rust, hoe krijg ik dat rusteloze lijf stil! Ik voel me als opgejaagd wild, achternagezeten door de pijn! Ik loop en loop, maar hij achterhaalt me steeds. Ik probeer mijn zinnen te verzetten, er niet aan te denken. Ik hoor het de mensen rondom zeggen" je moet daar niet te veel aan denken"! Hoe kun je daar nu naast denken! Het is alsof je zegt, hou je ogen open maar je moet nu even niet kijken, of je moet nu even niet luisteren naar wat er te horen valt! Je kan die verdomde zintuigen niet stilleggen ! Okee, je ogen kan je sluiten en je kan ook stoppen in je oren steken! Maar hoe leg je die fucking pijn stil????

Misschien kan ik op de spoed een epidurale gaan vragen, of een algemene verdoving, een paar uur knock out liggen!

Misschien ga ik nog aan de cannabis al is het maar om elke dag een uurtje van rust en zalig gevoel te kennen! Ik kan er best inkomen dat mensen uit "pijn" middelen gaan zoeken waardoor ze de pijn voor een paar uurtjes de kop kunnen indrukken!

Ja Fibromindy is niet happy, niet vindingrijk om het vinden van positieve oplossingen, althans vandaag niet!

Ik heb braakneigingen, voel me zweten, heb hartkloppingen en oo ja , veel dokters zouden hier steevast zeggen, meisje, je hebt stress! IK denk dat ik over de schreef zou gaan en mijn fles water die hier het dichtst in de buurt staat achter hun hoofd zou zwieren, (arme doktertjes). Ik wou dat ik het allemaal eens kon uitbraken, al hang ik een uur op mijn knieën boven de wc-pot, dat alles eruit is, heel de inhoud van mijn dikke ongemakkelijke buik, al die snertpijn, die stomme spasmen, die ventjes die met messen zitten te prikken en dan meteen maar heel die stomme hooggevoeligheid ook maar !

Voila, opgeruimd staat netjes, of beter zou netjes staan, met uitzondering van het boeltje dat ik het toilet zou liggen, maar dat zouden we uiteraard zo snel mogelijk doorspoelen, nietwaar!

Toen ik het boek las van Luk saffloer en hij het had over mensen met fibro die zo veel pijn leden had ik zoiets, van "hm, is dat niet ietsiepietsie overdreven, want ik had ook pijn, maar daarom zelfmoord plegen leek me er wel dik over!"

Nu weet ik wel beter, nu kan ik erin komen! Waarmee ik dan weer niet willen zeggen dat ik het "goedkeur of het zelf zou gaan doen", ik kan er gewoon inkomen, niet meer en niet minder.

Mijn "meuzelke" die ik meenam om te gaan werken, hangt al maanden aan de kapstok, mijn schort hangt nog altijd in de kast op mijn werk, het lijkt allemaal zo ver af en t is klote! Okee, ik snap wel dat mijn collegas er tegenop zien om terug te gaan werken , maar ze moesten ens weten hoe ik hen benijd en er geen tiende van een seconde van mijn leven aan zou twijfelen om met veel plezier te ruilen, mannekes,mannekes, jullie weten niet hoe goed jullie het hebben, zeg dat Fibromindy het gezegd heeft!

 

21:25 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (9) | Tags: fibro, pijn, pijn en nog eens pijn |  Facebook

Commentaren

Wel lieve Christa, ik zou je maar al te graag tips willen geven, maar ik heb het gevoel dat je daar nog niet klaar voor bent en dat je mijn tips als betweterij zou afdoen. Weet je, heb al dikwijls gedacht om een blog te beginnen over hoe ik mijn fibro ervaarde en aanvaarde en hoeveel 'beter' ik nu ben tegenover in de beginjaren. Laat maar iets weten of je er open voor staat. Ik heb nu hier mijn echt emailadres ingevuld.

Gepost door: maike | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

Maike, k vind je emailadres niet! ja, ik kan er tegen hoor, tegen je tips en zo, ik zal ze niet afdoen als welweterij. Misschien doe ik het dan nog niet zoals jij zegt, haha, maar laat maar komen Maike
liefs
xxx

Gepost door: christa | 14-08-10

jawadde Christa
dat zal alvast deugd gedaan hebben om alles hier eens op te zwieren

jij bent compleet op
en moet echt rusten, niet van her naar der gaan, echt niet
dit ergste moet eerst eens voorbijgaan
Heb jij niks gekregen van dr Lambrecht?
ik ben zelf niet voor het feit van veel medicatie nemen, maar je moet iets nemen, zeker nu

jij moet proberen van rustig te worden in hoofd en lijf
en ik weet dat het allemaal gemakkelijk gezegd is
maar je moet het echt proberen
Je hebt een gezin om voor te zorgen, dat weet ik, maar please rust nu zoveel mogelijk, doe enkel het hoogstnodige
het zal alleen maar die spasmofilie ten goede komen
het zal die overgevoelige zintuigen ten goede komen
echt waar, geloof me

voor die stekende pijn helpt voltaren goed bij mij, dat verzacht echt wel

Gepost door: fotorantje | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

Maike,
We zouden allemaal gebaat zijn met een blogje van jou over je fibro en hoe je ermee hebt leren leven!
Ook ik ben benieuwd naar je tips!
Doen zou ik zeggen!
Van mezelf weet ik dat ik al een aantal mensen aan het denken heb gezet door m'n blogje... en dat voelt goed!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Ik weet dat Dr. Lambrecht niets voorschrijft... hij adviseert wat de huisarts moet voorschrijven en dat vind ik op z'n minst vreemd... alsof hij geen verantwoordelijkheid wil nemen...
Maar je moet zeker iets gaan nemen Christa! En gaan rusten! En je gaan neerleggen bij het feit dat alles veranderd is...:-(
En gewone paracetamol helpt doorgaans niet meer bij ons. Helaas!

Gepost door: Bientje | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey lieve dametjes.
bedankt voor jullie "medeleven"! t gaat voorlopig iets beter, redelijk fijn geslapen, dus dat is al iets. Ik ben deze week niet bij dr lambrechts geweest, hoor, alleen bij huisarts waar ik litanie van anderhalf uur heb afgestoken over mijn klachten, mijn toekomst, blablabla. Ik ga eind augustus naar rheumatologe voor test spasmofilie en in oktober ga ik terug naar dr Lambrechts. Dr lambrechts is vooral goed om een goeie diagnose te stellen en een degelijk rapport op te stellen, hij werkt wel heel effeciënt vind ik dan weer persoonlijk.
groetjes

Gepost door: christa | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

@Christa: Raar dat je mijn emailadres niet ziet, misschien heb je het niet aangevinkt...ergens.

@Bientje: Oké, ik zal er een blogje over openen, maar voel me daar eerlijk gezegd niet zo goed bij omdat alles dan weer boven gaat komen. We zien wel hoever ik ermee geraak, want Christa laat me zowiezo terug denken aan toen, dus...what a heck! ;-)

Gepost door: maike | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Thx Maike!
Je zei me ooit ook al dat je moe wordt van me... en dat is me toen bijgebleven.
Hoewel ik me nu toch stukken beter voel dan in den beginne... ;-)
Maar ik ben dan ook wel voor een stuk 'anders' gaan leven.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

hahaha, ja ik weet het nog Bientje! Ik werd er zo moe van dat ik niet meer ging lezen en ik dacht, tja, als ze er kwaad voor is, dan is dat maar zo. :-))

Alé, mijn blog is aangemaakt, jullie kunnen er lezen en reageren als jullie willen.

Gepost door: maike | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.