14-08-10

To kruk or not to Kruk, that's the question!

Fibromindy heeft weer een stukje van haar ijdelheid verloren! Met schaamterode wangen en klein als een miezerig klein manneke beslist om haar kruk mee te nemen naar Rock op het plein. Met een kruk lopen als je even in het gips zit is niet erg, je weet dat dit over gaat! Maar voor het eerst gaan wandelen met een kruk is als voor het eerst in een rolstoel zitten en weten dat het nu misschien voor de rest van je leven een nieuwe metgezel is!

Maar die kruk heb ik vooral nodig omdat ik dan niet zonodig moet roepen, hallo mensen, aan de kant! Loop me vooral niet omver, duw en trek niet rondom mij en laat me zitten als het nodig is! Het lijkt wel een sprekende kruk! Vreemd hoe die kruk ineens van een gezond uitziend iemand een hulpbehoevend iemand maakt!

Maar die kruk heeft er voor gezorgd dat fibromindy in de vipruimte onder een tent zat tijdens de gietende regen terwijl flip kowlier zomerse deuntjes uit zijn west-vlaamse stembanden brulde! Ik zag net genoeg beweging in de verte om niet misselijk te worden van de lichtflitsen die deel uitmaakten van de show.

Ik hoefde niet in het gedrum van doorweekte en wiebelende parapluus te staan en kon waarlijks nog mijn benen op een stoel leggen, wat een luxe! thanks to the "kruk"

K heb er even aan getwijfeld om Flipke een handtekening te zetten op mijn kruk, zodat ik ze misschien iets liever zou dragen! Flip is nu wel niet bepaald het west-vlaamse sex-symbool, maar dat ben ik ook niet! In elk geval is hij zichzelve en dat is nog het mooist van al!

Thanks to Flipke zal het morgen misschien iets makkelijker zijn om opnieuw mijn kruk mee te nemen. Dan mag ik al eens manken, een kruk maakt het allemaal zoveel aanvaarbaarder en ze stelt me in staat met de geplande evenementen iets langer door te gaan!

Maar met de kama sutra zal ze me niet vooruit helpen, ook niet met mijn werk, vegen met aan de ene hand een kruk , andere hand borstel, geef nu toe, da's geen zicht hé!

14:29 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kruk, handicap, flip kowlier |  Facebook

Commentaren

Wel Christa ik ben wel enige jaartje ouder dan jij,vermoed ik.Maar voor ik de moed zal hebben om met een kruk ( heb ze staan hoor) buiten te komen moet het al heeeeel erg nodig zijn. Moet , en ik zeg moet ! ik buiten komen zal er eerst een pijnstiller aan vooraf gaan. Hoe erg ik dat ook vind. Die verdomde ijdelheid heeft mij al veel uurtjes tussen mij 4 muren laten zitten hoor. Ik weet het jij bent moediger dan ik.Maar ik vermoed als je weggaat je iemand als gezelschap hebt. En dat heb ik niet en zo op eentje rondkrukken, ach ,Ik ben natuurlijk niet ijdel,dat zeg ik zo maar. Maar ik vecht tegen alles wat maar enigzins medelijden zou kunnen opwekken. Stom he'.Mijn dochter komt me halen
voor boodschappen en dan moet ik maar een klein stukje gaan.Eens terug thuis kan ik doen wat ik wil. alleé bij manier van spreken .
Ik probeer zo weinig mogelijk haar hulp in te roepen.Zij heeft ook haar gezin.En voor de rest zien we wel hoe de toekomst zich evolueerd.
Alles zou zo veel gemakkelijker zijn als mijn man nog leefde. Maar ach....
Wij grote meiden zullen ons er wel doorslaan niet?

groetjes van Jtta

Gepost door: jutta | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey Jutta, ik ben 49 jaar en als je nood hebt aan een babbel mag je me altijd mailen, want ik kan je niet bereiken, kan alleen maar hier antwoorden via deze blog.christavanhecke@skynet.be
Wel, ik heb gisteren al mijn trots opzij gezet en kids van Wim zeiden dat ik er marginaal uitzag met mijn kruk, pijnlijk! Maar k heb toch doorgezet en zo heb ik het concert toch kunnen meemaken en heb ik mijn man dit verzetje kunnen geven, want alleen zou hij er niet naartoe gaan. Het voordeel van die kruk is dat mensen meer begrip hebben. Verleden week op de tram was ik zo graag gaan zitten, had zo'n moeite om rechtop te blijven staan. Ik ben er zeker van, moest ik dan die kruk meegehad hebben, zouden ze me laten zitten hebben. Het staat ook niet op ons gezicht geschreven hé! Probeer toch maar wat meer buiten te komen!
liefs

Gepost door: christa | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

groot gelijk Christa dat je je kruk gebruikt
vroeger zou ik daar ook problemen rond gemaakt hebben maar als het nodig wordt zal ik heel zeker een kruk aanschaffen
liever een kruk dan niet meer buiten kunnen
en zo heb jij van Flipke kunnen genieten en nog belangrijker, je had samen met je ventje een uitstapje

Gepost door: fotorantje | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.