23-08-10

De nacht van de weerwolf.

Ik omhels de dag, kus de morgen en adem opgelucht adem, oef, de nacht is voorbij! De nacht met zijn duistere schaduwen die me treiteren als ik niet kan slapen, die me uitlachen als ik bang ben en rusteloos en me opgejaagd voel zonder te weten waarom, alsof er een klein weerwolfke in mij zit die wil uitbreken. Ik krab, mijn huid lijkt wel perkament, mijn zintuigen staan op scherp, ik ruik alles, ik voel alles. Ik smeer me nog eens in, ijsbeer de kamer rond omdat het buiten te donker is en er te veel wind staat en kan moeilijk als een spook in de nacht een ommetje maken . Steek de tv aan, kan niet stil zitten, probeer het programma te volgen, me te verdiepen, zodat ik de andere dingen rondom me niet voel. Ik heb energie, op een ongelegen moment, kan niet stilzitten , ben opgestaan omdat ik lag te woelen, te zuchten, te zweten en mijn hart als een bezetene in mijn borst klopte.

Ik meen t snappen hoe ze aan die weerwolfverhalen komen en neen er zit heus geen steekje los bij mij, maar ik heb het dan vooral over die extreme overgevoeligheid die zich meester maakt over mijn geest en lijf en die mijn zintuigen op turbo zetten. Misschien zou het handig zijn als ik eens zo'n weerwolfgevoel zou hebben overdag en dit dan kan om gaan zetten in werklust en misschien eens als een bezetene zou gaan kuisen . Misschien zou die vrijgekomen energie de pijn gaan overstijgen en zou de klus dan eindelijk eens geklaard zijn, eind goed , al goed, het huis is gepoetst.

Ik wil niets drinken, althans geen alcohol, want ik wil mijn rusteloosheid niet wegdrinken, geen hulpmiddel zoeken om me te bevrijden van de nachtelijke demonen, omdat ik weet dat alcohol verradellijk is en geen hulpmiddel maar een monster in wiens klauwen ik niet wil belanden.

Ik trek de medicijnkast open, op zoek naar iets dat me kan helpen om te slapen hoewel ik weet dat er niets aan slaapmiddelen inzit, maar mijn wanhoop is zo groot dat ik dan uiteindelijk een spierontspanner neem ,met de hoop dat dees misschien méér dan mijn spieren allen gaat ontspannen. Ik vraag me af of ik niet moe genoeg ben omdat ik het grootste deel van de dag heb zitten lezen?

Ik leg mijn computer aan uit hoop een beetje te kunnen lezen, maar het scrollen doet me draaien alsof ik in een snelle roetsjbaan zit, ook het licht van de laptop is me te scherp , weerwolven kunnen daar niet tegen!

IK neem de krant, blader er sneller doorheen als ik kan lezen en bekijk als een kind dat nog niet lezen kan, alleen de prentjes een aangezien al die zwartwit-krantenfoto's me eigenlijk niet veel zeggen, sla ik de krant al terug dicht na een paar bladzijden.

Ik kijk verder naar tv en ben blij dat die twee rechercheurs uit Nypd Blue me door de lange nacht willen vergezellen en hoewel ik niet eens de plot kan volgen van het verhaal ben ik toch spijtig dat de eindgeneriek op het scherm verschijnt en ik dus noodgedwongen terug alleen ben.

Ik besluit om nog eens de confrontatie met mijn bed aan te gaan, zet fibroduck op mijn handen, en zeg, "kom fibroduckske" t is tijd om te slapen, t zal nu wel lukken. Fibroduckske zegt niets terug maar licht zijn mooiste kleurtjes op.Duck en Mindy op de trap, kijkend waar ik mijn voeten zet.Ik kijk nog een paar keer op de klok, zie dat het 2 uur is daarna word ik toch in mijn dromen meegesleurd, omstuimig,eindelozen avonturen, die eindigen in de bevrijdende morgen.

Commentaren

t is volle maan en daar zijn fibrokes en mssch anderen ook heel gevoelig aan
zeggen ze hé en ik begin het stilaan te geloven

k zal als ik terug ben eens de naam van mijn crème tegen de jeuk doorgeven (ze zit nu in m'n valies hé), is gewoon bij de apotheek te halen en helpt fantastisch goed

Gepost door: fotorantje | 23-08-10

Reageren op dit commentaar

Welja, nu je het zegt! De Weerwolf, Graaf Dracula en niet te vergeten, Frankenstein...alhoewel de laatste vooral 's nachts ineen werd gestoken, al fibro had voor ie wakker werd. Het enige voordeel dat deze beruchte drie hadden was dat ze geen CVS hadden, lol.

groetjes ;-)

Gepost door: maike | 23-08-10

Reageren op dit commentaar

Allee, ik heb nog altijd geen zin om bloed te drinken hoor Maike, haha, neen, ik kan eigenlijk helemaal geen bloed zien, vroeger niet en nu al helemaal niet meer, ook geen bloederige films of zo, ik zou een hele slechte verpleegster zijn hoor.
Ach, ik wou dat ik die zintuigen kon afleggen s avonds, knopje omdraaien en zalig slapen om uitgerust wakker te worden! Ik hoop dat het vannacht beter wordt, want een paar nachten na elkaar zou wel eens voor een stevige weerbots kunnen zorgen
liefs,

Gepost door: christa | 23-08-10

Niet kunnen slapen is weer een aanslag op je lichaam en geest en die weerbots staat klaar om aan te vallen...zo is dat met fibro :/! Spijtig dat je geen bloed lust hihi ;-)

Gepost door: maike | 23-08-10

Reageren op dit commentaar

dag Christa,
Zou het dan toch de volle maan zijn, zoals fotorantje schrijft? Zelf heb ik vannacht ook problemen gehad om in slaap te geraken, ik heb het vier uur weten worden... Ook ik lag klaarwakker in bed, gelukkig voor mij dan wel zonder weerwolven :-).
Liefs,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 23-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.