28-08-10

fibromindy is tevreden!

Mja, ik ben tevreden! Huisje proper en ik heb notabene "zelf gekuist" waow zeg wat een overwinning! Allee k ben aan het overdrijven, mijn mannetje heeft geholpen om "af te trekken " en neen, niet eum aftrekken, allee, hoe zeg ik dat nu! Neen neen, gewonnen water aftrekken met een vloerwisser! Dus mijn grootste verontschuldiging voor de spreekverwarring rond dat aftrekken, maar geef nu toe een zin als : "Mannetje heeft de vloer gewist" dat klinkt ook niet, dan denken ze aan wissen met een gom, enfin, ik zit de boel hier maar ingewikkeld te maken, of gewoon te vertellen dat we samen "gekuist" hebben! Op zich niets zo bijzonders, maar voor mij wel na maanden van niet "kunnen kuisen". Maar bon, ik haal nog altijd het tempo van "zoals ik altijd zeg" een krasse negentiger! Mijn kuisgezelf zei me dat ik op een oude tractor leek of iemand die zwaar astma heeft! Hij dacht dat het voor mij beter zou zijn om met de hartslagmeter te kuisen, om zeker niet over mijn eigen hartritme te gaan. Ach ja, mijn arm deed pijn, mijn buik zit in de weg bij het bukken, ik adem me te pletter, "but last but not least" I did it!

Na deze fantasische prestatie van het proper maken van keuken en living heb ik mijn eigen getracteerd op een creatieve ontspanning, met name de tuin van mijn mannetje gaan pluimen en alles wat maar enigzins op een bloem trekt , van zijn steel te knippen en er twee bloemstukken van te maken! Zo staat hier op de salontafel een creatuur met zonnebloemen, wat oranje bolletjes waarvan ik de naam niet ken en lavendel! Ik ben helemaal gek van lavendel, ik vind een lavendelveld of veldje heel mooi!

Op de livingtafel staat een bloemstuk op een hoge vaas, zeg maar "gefoefeld" maar je hebt foefelen en foefelen en ik vind deze nog knap gefoefeld . K heb er mijn laatste preibollen in verwerkt , wat hortensias, die ik ook al zo mooi vind , en uiteraard wat van onze schaarse lavendel die onze tuin rijk is.

Volgend jaar wil ik een klein lavendelveldje naast ons terras! Ik wil de provence ruiken, en zien terwijl ik in de achertuin zit. Maar ik heb natuurlijk mooi praten! Zelf slaag ik er niet om te helpen met wieden, laat staan dat ik hele struiken uit de grond kan toveren! Want oke, ik heb wel de "ideeën" maar als je ze zelf niet kan uitvoeren kan je ook niet constant eisen gaan stellen! Per slot van rekening moet mijn mannetje al veel taken van mij overnemen, en met ons belgische kwakkelweer is het ook niet altijd zeker dat het in het weekend droog zal zijn.

Enfin, Fibromindy is dus tevreden vandaag na een paar gestresste dagen met stiefmoederlijke perikelen waar ik zou uitgeput van werd dat ik op den duur niet veel verder meer kwam dan mijn zetel!

Ook een goed nachtje slapen, met dank aan mijn moeder die me een pilletje gaf tegen de jeuk en ze eraan toe voegde dat je er ook goed van kan slapen! "yes", zo'n wonderpilletje kon ik nu eens goed gebruiken na nachten van zwarte schimmen op zoek naar een beetje licht die de morgen moest brengen!

En nu, nu weet Fibromindy even niet wat gedaan! Ik weet dat ik nu moet rusten, na mijn inspanning, maar ik ben dat fucking rusten zo moe, ik ben die zetel zo moe, ach, ik zal een beetje naar mijn bloemetjes kijken, die me dan ook weer een beetje vreugde en een zweempje lekkere geur zullen brengen!

Commentaren

wow, goed gedaan zeg, poetsen en nu rusten, zo moet het, willen of niet

aaaah lavendel vind ik ook zo mooi
maar k vind alle bloemen mooi
en een veld met veldbloemen, prachtig

Gepost door: fotorantje | 28-08-10

Reageren op dit commentaar

tweede poging, ik geraak niet meer binnen Christa! !
Nu zal ik korter zijn dan daarjuist.
Gisteren heeft mijn dochter op haar dienst met een mevrouw gepraat die ook heel erg fibro had.
Zij vertelde dat ze op een zender gehoord had van een dokter die kwam praten dat er een doorbraak zou zijn ,men vermoed dat het een 'virus ' is die dieziekte veroorzaakt.Welke virus ,hoe ze daar komt, wat ze doet. Dat is nog een mysterie. Maar het feit dat men fibro als ziekte erkent is al iets Als men nu verder zal zoeken en zijn ze zeker ,dan zoeken naar medicatie.Tot zover zijn we al.
Op welke zender het was weet m'n dochter niet ,ze dacht een Franse. Maar geen Waalse. Dat wou ik je maar eens mededelen Christa.
En maar hopen dat ik bij jou binnengeraak. Hoe komt dat toch??????? groetjes Jutta

Gepost door: Jutta | 28-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey Jutta,
Bedankt om te reageren! IK heb het ook gezien de uitzending, maar het ging wel specifiek over cvs, wat meestal samengaat met fibro.
T is heel lief van je dat je reageert en ik vind het leuk dat je mijn blogje leest!
groetjes en een prettig weekend gewenst!
Christa

Gepost door: christa | 28-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.