31-08-10

Happy birthday to me!

Een mens moet daarvoor 49 jaar worden om zoveel wensen te krijgen! Een leuke ervaring eigenlijk ,te weten dat zoveel mensen aan je denken . Ja k geef het grif toe, mijn ego is gestreeld! Het heeft mijn dag een beetje gekleurd en zelfs de zon is er van komen piepen,hoera hoera, de zondvloed is voorbij, althans voor vandaag!

Uitgerekend vandaag moest ik naar het ziekenhuis, rheumatologe. Uitgeput van me te haasten en omdat ik ver geparkeerd stond en als ik eerlijk ben met mezelf , k was ook een beetje te laat vertrokken , k was zo druk aan t kletsen met een vriendinneke dat ik best nog een tijdje door wou gaan, maar bon. Jarig of niet, de afspraak wacht!

De wachtkamer zat nokvol! En in de categorie oude mensen heb je twee soorten, of ze zijn vriendelijk of het zijn vreselijke "ertefretters" wat letterlijk vertaald in nederlands betekend, hartenvreters, en voor wie dat nog niet duidelijk is, zeikkousen, zeurpieten, zagen, neuten. Wel de overheersende soort wachtkamerbezoekers waren deze laatste soort!

De grootste zeurkous met haar nonnekleren met uitzondering van een kap, vroeg om de haverklap aan haar man, waarom het nog niet aan hen was en waarom er zo veel andere mensen voorgingen. Ze hoorde vast ook niet goed meer want bij elke zin moest ze nodig flink haar stem verheffen.

De geur van mottemollen oversteeg in de muffe kamer, en hoewel er een venster openstond kon dit blijkbaar niet veel goedmaken. Het was een verademing toen een knappe negerjongen, met korte rastavlechtjes naast me kwam zitten . Hij rook naar frisse douchegel met een zweempje zweet, maar het stoorde me niet, t was best mannelijk!

Gelukkig had ik een boek bij en" thanks to the " gene die me voorwaren heb ik nu toch een flink stuk literatuur achter te kiezen, mijn hersenen hebben vandaag toch weer iets gepresteerd, blij om af en toe het gevoel te hebben dat ik nog over hersens beschik!

Ik lees Marcella Baete, een vrouw van de wereld die al veel heeft meegemaakt en er een rauwe diepgaande schrijfstijl op nahoudt en geen enkel onderwerp schuwt, ik hou ervan omdat die boeken me met mijn neus boenk op de realiteit duwen.

Ach, ik hou ook best van een goeie roman af en toe die goed afloopt hoor, het hangt van mijn stemming af wat ik wil lezen, als ik lees! Vroeger las ik heel graag, als kind, verslond ik heel de jeugdafdeling van de bib. Maar sinds de warboel in mijn bovenkamertje lijkt me dat allemaal wat moeilijker.

Sinds mijn ziekteverlof heb ik daar terug tijd voor en pluk er de goeie momenten uit dat mijn koppeke bereidwillig wil meewerken.

Maar zo heb ik mijn namiddag gesleten tot ik bij de dokter mocht en daar dan te horen kreeg dat ik eigenlijk bij de verkeerde dokter was, en zo kom ik nu toch terug bij mijn eerste dokter terecht, maar dat is dan weer voor vrijdag! Wat is mijn levend toch spannend, nietwaar, hoera vrijdag terug op uitstap!

Mijn mannetje heeft me met zijn kookkunsten verrast en een nagerechtje in de koelkast getoverd, lekkere stevige chocolademousse, waar recepten op het internet al niet goed voor zijn! IK moet me nog een beetje bedwingen om niet als een vlieg op stroop om die lekkere pottekes in de frigo te vliegen. Maar geduld is een schone zaak en dus probeer ik nu even niet aan die zoeteheden te denken en "het moment" uitstellen, want eens je het hebt binnengespeeld is het ook terug voorbij! Wat zit de wereld toch raar in elkaar, je wilt iets, je neemt het, en als je het genomen hebt is het al terug weg, of toch bijna. Stel ik me vaak de vraag, wat is mooier, het verlangen of het naar binnen spelen van dit nagerecht, en dat geldt heus niet voor nagerechten alleen.......

Voor mezelf ben ik er al lang uit dat het "verlangen " deel uit maakt van geluk en eigenlijk geluk op zijn eigen is! Jaren heb ik een grote droom gekoesterd en op dagen dat ik door het bos de bomen niet mee zag, dacht ik aan die droom, ik wou die kostte wat kostte verwezenlijken en dat is uiteindelijk ook gelukt weliswaar eigenlijk door toedoen van mijn mannetje. Die droom heeft me rechtgehouden , me telkens doen opstaan van mijn hoopje ellende op de puinhopen van een spaakgelopen huwelijk, financiele problemen en nog zoveel meer van het mooie des levens.

Maar nu de droom gedroomd is, geniet ik uiteraard nog na van de herinneringen, maar ik kan echt wel zeggen dat het verlangen "naar" zo intens was, enfin, ik ben aan het raaskallen, straks komt niemand nog op deze blog van de geflipte lezen!

Zo, ik ga de fles champagne bovenhalen, niet dat het voor mij perse champagne moet zijn, maar k heb die fles met zoveel liefde gekregen met mijn nichtje dat ik ze nu met dubbel zoveel liefde zal achteroverkappen, maar niet alleen hé uiteraard, en met een potje zelfgemaakte chocomousse ook al met zoveel liefde gemaakt! Er hangt dus heel veel liefde in de lucht en wat kan een mens nog meer wensen die zo veel liefde op een dag te voelen!

Bedankt iedereen die me een sms, berichtje, kaartje, wensje ,knuffel, telefoontje, mailtje en een hoop liefde heeft gestuurd vandaag!

 

 

17:10 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen, Liefde, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

En Christa leg mijn beste wensen maar bij die andere. Een oud gezegde maar toch zo waar.
-- Bekijk het van de zonnige kant
-- Hoe oud je ook bent,je bent jonger dan je ooit
-- zult zijn !

groetjes van Jutta

Gepost door: Jutta | 31-08-10

Reageren op dit commentaar

En Christa leg mijn beste wensen maar bij die andere. Een oud gezegde maar toch zo waar.
-- Bekijk het van de zonnige kant
-- Hoe oud je ook bent,je bent jonger dan je ooit
-- zult zijn !

groetjes van Jutta

Gepost door: Jutta | 31-08-10

Reageren op dit commentaar

Euh... ik merk dat ik een dag te vroeg was met m'n wensen... Je hebt gelijk christa het verlangen naar iets is soms veel mooier en intenser dan wanneer het ingevuld wordt, zo ervaar ik het ook! Die dokters he dat kan soms ne gang gaan! Maar in dit stukje herken ik helemaal christa met haar gevoel voor humor en met zich niet van haar stuk te laten brengen! Dus nen dubbele proficiat!
Liefs,
Pelgrimpje

Gepost door: Rein | 31-08-10

Reageren op dit commentaar

verlangen naar iets is het spannende deel van het gebeuren die op komst is

en met de leuke herinneringen kan je nog jaren verder

succes vrijdag met je uitstap ;-)

Gepost door: fotorantje | 01-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.