08-09-10

stiefmoederblues

Fibromindy is niet in de mood! Als je nu even buiten kijkt en de druilirigheid van de dag in de ogen kijkt, wel zo voel ik me binnenin!

K heb een beetje last van stiefmoederblues! Mja, gewoon moeder zijn is al zo moeilijk, maar dan weet je toch "wat" je betekent, Ja uiteraard, je bent "moeder" geweldig toch!

Stiefmoeder zijn dat is een ander paar mouwen, dat is wassen en plassen, taxi spelen, koken, bakken. En owee , je moet er voor zorgen dat je het  "goed " doet! Want dat wordt verwacht van een stiefmoeder! Stiefmoeders moeten veel ,maar mogen niet veel!

Ze mogen zich bovenal niet bemoeien, want we zijn hun moeders niet! Ze moeten ja knikken als de moeder een voorstel doet wat opvoeding betreft. En als het "ja" oftewel hetgene daadwerkelijk is afgesproken  na een dag terug veranderd is en de mama naar de pijpen danst van "haar kind", dan staat de stiefmoeder daar schoon met haar "opvoedingsidealen "

Tja dan staat de boze stiefmoeder weer maar eens boos te zijn!

Tja wat wil je , als de mama ja zegt , terwijl ik de opdracht krijg om neen te zeggen! MMMM, kweet het eigenlijk niet goed wat ik hiermee aanmoet!

Bijgevolg heb ik stiefdochter een boze sms gestuurd, om mijn eigen leed wat te verzachten, mijn frustratie wat weg te werken, voor iets waar ik geen weg mee weet!

Gebruikt voel ik me ! Kinderen opvoeden is op deze manier heel makkelijk! EEn oplossing, neem een stiefmoeder in huis!

Zeg zelf altijd "ja " tegen uw kind, zodat ze u lief vinden en laat de boze stiefmoeder maar neen zeggen, daar zijn stiefmoeders nu eenmaal voor!

Stiefmoeders zijn een noodzakelijk kwaad, niet gemaakt om van te houden, daar zijn moeders voor!

Vooral het soort moeder die altijd ja zegt! Heerlijk toch om zo'n moeder te hebben! Eentje die eerst neen zegt, maar bij een beetje aandringen dan toch zegt, allee vooruit! Mja logisch dat de kinderen van zo'n moeder houden en deze zelfde strategie dan hier toepassen bij de papa!

Die meestal dan niet wil onderdoen voor de mama en ook maar ja knikt, want de mama heeft al ja gezegd en tegen mama-almighty kan nooit ingedruist worden!

Maar dan staat er alweer een oplossing klaar, juist ja, de stiefmoeder, die dit ook maar kan incasseren.

Ja zeggen is de makkelijkste manier om kinderen zoet te houden, maar o wee wat gaat er later van ze worden als ze nooit met tegenslagen hebben leren omgaan! Gaan ze dan stelen als ze niet kunnen kopen wat ze willen?? Worden ze gokverslaafd? Gaan ze alles kopen op afbetaling, want ze zijn dit van kindsbeen gewoon , want de mama wil best geld lenen indien nodig, indien, kind geen geduld heeft om eerst "te sparen"

De vraag is alleen, of het opvoedkundig verantwoord is? Neen dus!

Ik heb dus een besluit genomen! Ik word ook zo'n toffe madam! Ik zal altijd ja zeggen! Maar voor iedere ja ze krijgen moeten ze zelf hun boontjes doppen, waarmee ik bedoel!

Ja ze mogen naar Kortrijk, maar niet met mijn auto en ik breng ze niet naar station, maar ze mogen alles!

Ze mogen winkelen, kopen, uitgaan, naar tv kijken tot s nachts, moeten lekker niets in het huishouden doen, alleen hun bord leeg eten of commentaar geven als het eens wat minder hun smaak is.

Ik stop dus met mijn best te doen om nog enigzins een beetje opvoeding te geven en maak het me voortaan ook een beetje makkelijker, wat de mama en papa mogen, dat mag ik toch ook zou ik zo denken!

Ach, ik weet best dat ik nu een tekst aan het schrijven ben die overloopt van frustratie, maar zo voel ik me nu ook eenmaal op dit moment en ik ben niet van plan om daar hier ook maar iets van af te gaan doen! Uiteindelijk is dit mijn blog, mijn uitlaatklep en doe ik ermee wat ik wil.

En mijn lezers hoeven echt mijn mening niet te delen hoor, maakt mij niet uit!

Ach ja t leven is niet altijd rozegeur en maneschijn, nietwaar!

 

17:57 Gepost door fibromindy in gekke kronkels, Liefde | Permalink | Commentaren (12) | Tags: stiefmoeder, ja-knikken |  Facebook

Commentaren

stoom aflaten is goed Chrissebie
t zal je alvast deugd gedaan hebben

opvoedkundig zal het niet zijn maar als de mama en papa ja zeggen om de goeie te zijn waarom zou jij dan nee zeggen hé

maar hen alles toelaten, k weet niet...

Gepost door: fotorantje | 08-09-10

Reageren op dit commentaar

Mja, dat is het hem juist! Mama staat bij hoog en laag te beweren dat we "neen moeten zeggen" wat ik dan ook doe, want ik wil kids toch een beetje "opvoeden", maar achter mijn gat wordt het toch een "ja", wat moet ik hier dan mee! Voortaan opgelost, ik zeg op alles ja, maar ik breng ze zelf nergens naartoe en ze krijgt mijn auto niet! T probleem is dat ik "thuis" zit en zij er van uit gaan dat ik tijd heb om constant naar de grillen van de kids te dansen, paardrijden, naar station voeren, elke dag wel iets hoor, want thuis zitten is saai!!!! Ach, k zit echt wel in en dipje vandaag! T gaat me niet af!

Gepost door: christa | 09-09-10

Hoi
Ik kwam toevallig op je blog terrecht en voel met je mee... De grote vraag bij mij komt onmiddelijk op, waar zit die partner van jouw? Als stiefmoeder heb je toch ook een partner en vader van de kinderen. Waarom komt die niet tussen?
Ikzelf ben al 20 jaar stiefmama van 3 bijna volwassen kinderen, we wonen 10 jaar samen.
Beslissing omtrend financiën en opvoeding van de kinderen liet ik aan de ouders over, ik heb trouwens zelf een zoon, waar ik ook die beslissingen voor neem. Enkel huishoudelijke reglementen verschillen, dat is mijn deeltje, en daar moeten ze ook mee leven. Ik zou zeggen, mens erger je niet, en leef jouw leven. Voor de rest wens ik je van harte sterkte toe ! Blijf geloven in jezelf!

Gepost door: Claudine51 | 08-09-10

Reageren op dit commentaar

Dat is het nu juist! Ik vind dat de vader gewoon alles klakkeloos aanneemt van de moeder "om de vrede" te bewaren! HIj kiest ook de makkelijkste oplossing wat mijn haar dan ook al weer doet rijzen! Ach, morgen beter zeker! Bedankt om een kijkje op mijn blogje te komen nemen!
groetjes

Gepost door: christa | 08-09-10

Reageren op dit commentaar

Ja ik begrijp dat je niet in een makkelijke positie zit. Misschien trek je het je te hard aan, want op de keper genomen heb je wat betreft opvoeding geen enkele verantwoordelijkheid! En dus ook geen inspraak. Zoals Claudine zegt, kun je enkel de huisregels opleggen. De lijn tussen de twee is echter niet altijd even scherp. Maar ik vind dat je gelijk hebt dat als ze iets plannen, ze niet kunnen verwachten dat je ze zou brengen of je auto zou uitlenen. Daar heb je zeker een punt. En jij bepaalt wanneer en tot hoe laat de tv mag spelen. Ik hoop wel dat je hierin overeenstemming vindt met je man, zijn positie is ook niet makkelijk. Praten, christa, praten en nog eens praten, met je man bedoel ik. Alleen op die manier kun je het opentrekken en afbakenen tot hoever je kunt gaan en hij met je moet rekening houden. Maar prent goed in je hoofd dat het zijn kinderen zijn en niet de jouwe.

Gepost door: pelgrimpje | 08-09-10

Reageren op dit commentaar

Ik begrijp je christa dat het heel verwarrend kan zijn. De moeder van de kids geeft jou instructies - die ze volgens mij niet te geven heeft maar bon - en nadien handelt ze zelf tegen die instructies in. De moeder van de kids was ondertussen blijkbaar van gedachten veranderd, waarschijnlijk onder invloed van één van de kids. Allemaal goed en wel maar als ze u daar dan ook niet persoonlijk van op de hoogte stelt, dan vind ik inderdaad dat ze u niet au serieux neemt. Dan word jij voor een voldongen feit geplaatst en dat is voor niemand leuk. Ik hoop dat je er op één of andere manier uit geraakt, die jou bevredigt en mits enige rechtzetting weer vrede brengt in jouw gezin.
Lieve groetjes,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 10-09-10

Weet je hé, pelgrimpje,
het feit dat ik hele dagen thuiszit wordt er heel veel van mij verwachtt! Niet alleen de kids en vooral de dochter dan wil elke dag wel ergens naartoe. Ook de ouders verlangen dat, want ik ben thuis! Laatst waren kids hier voor twee weken, we kregen prompt een to-lijstje van de moeder, wat me moesten doen! Naar oogarts gaan, diverse papieren in orde brengen. Ik heb het gevoel dat ze in mijn een "tienersit" zien die sinds ik thuis zit, dus niets anders te doen heb dan alles voor de kids te doen! Ik ben nota bene thuis omdat ik ziek ben! Omdat ik mijn rust nodig heb! Maar het ergste wat me dwars zitten zijn die spelletjes, die oo zo onvolwassen spelletjes.
Moeder komt iets bespreken ( toevallig was ik nu thuis de laatste keer en niet de papa). Steekt ze een preek af van dat we de dochter niet altijd haar zin mogen geven, dat ze nu eerst moet sparen om een auto te kopen blabla en dat we beiden aan hetzelfde eind moesten trekken.
IK heb al vaak getracht om dat bij te brengen aan kids, ( doe ik trouwens ook met mijn eigen kids).
En de jongedame komt hier maandag binnengewandeld, met de mededeling dat ze gaat uitkijken voor een autootje en dat mama een deel zal voorschieten, ik dacht dat ik in de grond ging zakken!
dat voorval zat me zodanig dwars dat ik haar ( de dochter ) een boze sms gestuurd heb, gisterennamiddag, gewoon om een verschietreactie teweeg te brengen, om haar eens wakker te schudden uit haar droomwereldje waar al haar wensen moeten ingewilligd worden met haar toverstokje!
En weet je , als de mama ja zegt, dan volgt de papa gewoon, omdat hij de boeman niet wil zijn en daar ben ik het absoluut niet mee eens! Ik mag dan wel een schat van een man hebben, op dat vlak is er vaak onenigheid! Ik probeer kids wat waarden mee te geven, zodat ze geen oppervlakkige mensen worden die alles willen, maar het is vechten tegen windmolens!
Ik steek voortaan energie in mezelf en ik ga in het vervolg niet meer degene zijn die neen zegt, dat laat ik voortaan aan de mama en de papa over, zij moeten hun eigen verantwoordelijkheid nu maar eens dragen en zelf neen zeggen,!
liefs

Gepost door: christa | 09-09-10

Reageren op dit commentaar

Mooi geschreven...en blijkbaar recht vanuit het hart :-).

Gepost door: een man | 09-09-10

Reageren op dit commentaar

Ik kan niet anders dan recht uit mijn hart schrijven!
Ik besta immers uit 90 procent en helaas maar uit 10 procent verstand!
groetjes

Gepost door: christa | 09-09-10

Reageren op dit commentaar

Godja, heb expres geen commentaren gelezen om niet beïnvloed te worden en op die manier m'n eigen gedacht erover te zeggen.

Ikzelf weet niet hoe een stiefmoeder moet handelen ten opzichte van stiefkinderen, maar wat ik wel weet is dat ik, ik ben, dat er thuis mijn regels gelden en ik me nooit op m'n kop laat zitten door niemand! Is men niet akkoord met mijn levensvisie, moet men ook geen steun van mij verwachten! Ik hoop dat ik met mijn gedacht op geen enkele teen heb gestaan. Weet je Christa, het is normaal dat kinderen profiteren hoor en uitbuiten wat er uit te buiten valt...dat hoort bij het opgroeien, maar zoals ik al eerder zei: "Ik ben ik en daar moet je het mee doen!"

groetjes

Gepost door: maike | 09-09-10

Reageren op dit commentaar

Hallo, Hoop dat de situatie bij jou al wat beter verloopt met je stiefkinderen. Ik en mijn vriend zijn 3 jaar samen. Ik heb 2 dochters en hij ook. Sinds april vorig jaar willen ze niet meer naar hun vader komen en al zeker niet naar mij. Ik vind , als ze in mijn huis komen, ze zich aan mijn regels moeten houden (ben niet streng). Maar voor mijn vriend mij kende (hij was al aan het scheiden) kwamen ze soms ook maanden niet bij hem hoewel hij co-ouderschap had. Als ze bij mij thuis kwamen, waren ze wel geforceerd vriendelijk maar achter de rug gingen ze gemene leugens gaan vertellen. Heb mij toen eens boos gemaakt en sindsdien komen ze niet meer. Heb zelfs al de politie eens op mijn dak gekregen. Lig van de hele situatie wakker, voel me ergens schuldig dat mijn vriend zijn dochters niet meer ziet. Ja, zoals je kan lezen, ook één en al frustratie.

Gepost door: Martine | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Martine,
Mja ik mag niet klagen hoor , ik heb graag dat kids komen, maar gezien mijn fibro ben ik na een week met kids wel doodop en ben ik blij dat ze terug een weekje weg zijn. En af en toe een strubbelingske maar met je eigen kids heb je dat ook hé, nietwaar!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 31-01-11

De commentaren zijn gesloten.