17-09-10

humor!

Wat is humor?? Ik vind dit een razend moeilijke vraag met een nog veel moeilijker antwoord!

Gisteren las ik een andere blog en daar stond een cartoon op! Enigzins vond ik het wel vindingrijk en een grappige zinspeling , het ging over een "electrische rolstoel" maar dan in de letterlijke zin van het woord, namelijk een "electrische ( executiestoel) met rolstoelwielen!

Dit kan grappig zijn , zolang je zelf niet al te nauw betrokken bent , zelf niet in een rolstoel zit of goeie vrienden of iemand dierbaars hebt die ook zo'n ding nodig hebt!

Ik . had gereageerd dat ik het wel goed gevonden vond , die zinspeling, "electrische rolstoel", maar of het nu grappig is of , niet afhangt van de tekst die erbij staat!

Nadien in mijn bed lag het voorval in mijn hoofd te malen en raakte ik er niet van in slaap! Had ik nu wel goed gereageerd, zou mijn antwoord niet verkeerd begrepen worden! Ik kan daar echt van wakker liggen!

Vooral , met mijn impulsieve karakter weet ik nu zelf wel dat ik eerst "zeg of schrijf" en dan pas ga nadenken! Ik moet er van leren, en soms lukt me dat al hoor, helaas nog niet altijd!

Enfin, humor, sommige blinden kunnen zelf lachen met blindenmoppen maar dan meestal als ze zelf vertellen! Als ze er niet ineens mee geconfronteerd worden! Anderen kunnen er dan weer niet om lachen, toch gaat het om dezelfde soort humor!

Ach, ik kan eindeloos nadenken over die dingen ! Op een avond zaten we op een optreden van Gunther Lamoot wat nu eerlijk gezegd niet ene van mijn favorieten was! Maar het was een show over zichzelf als kind , als tiener en ik kon er heerlijk mee lachen omdat het vooral zelfspot was en hij er niemand zo nodig moest voor aanvallen!

Toch had hij mij ene keer beet, ik zat op de eerste rij en hij maakte een nogal schunnige grap die ik hier niet uit de doeken ga doen, en eum ik werd schaamrood en kon er het eerste moment ook niet om lachen!

Dit deed me besluiten dat humor , grappig is zolang het jezelf niet betreft, tenzij je het zelf parodieert als zelfspot!

Van mezelf weet ik dat ik flink bijgekomen ben, ik kan er zelf bij de hydrotherapy om lachen en zeggen dat de orka te water gaat, maar oo wee stel dat een jonge gast passeert en zegt, kijk daar een orka! Dat zou ik dan al heel minder leuk gaan vinden! !!  Raar toch!!

 

08:38 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (5) | Tags: humor, zelfspot, grappig |  Facebook

Commentaren

De zaak Dutroux kwam nog maar pas aan het licht of ik kreeg al een mop daarover op mijn gsm! Hééééééééééééééél misplaatst! Nog steeds trouwens! Grappen over pedofilie? Néééé, vind daar absoluut niets grappigs aan!!! Grappen over de Holocaust? Néé, néé en nog eens néé!!!! Onlangs die "sketch" op tv over Hitler? Absoluut niet grappig!
Kwetsend...
Zoals je zegt: enkel en alleen de personen die er zelf bij betrokken zijn mogen daar grappen over maken! Al de rest vind ik erover!!!

Gepost door: Tal | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

Je hebt verschillende soorten humor; de droge, de belachelijke, de vunzige, de flauw-plezante...enz. Ik hou van droge humor, maar zeker niet van humor die kwetsend is. Maar zoals je zegt, wat is humor hè. Zolang je niet zelf wordt geconfronteerd met oa een rolstoel, is sommige humor daarvan best te pruimen en als je toevallig met iets moet lachen of je vindt het een goei, is er eigenlijk niks aan de hand...denk ik.

groetjes

Gepost door: maike | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

hallo Mindy!!

Kan je volgen met de ziekte fibro!
Heb zelf ook cvs en fibromyalgie en dat is geen lachertje! Ga naar de pijnkliniek in Pellenberg en het gaat tot nu toe redelijk met ups en downs!
Maar daar zullen we moeten mee leren leven zeggen de artsen dan!!

Wens je een zeer fijn weeend toe!!
Want het zonneke is van de party!

groetekes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 18-09-10

Reageren op dit commentaar

Maar christa, dat je daar zo mee inzit! Ja humor daar bestaan allerlei soorten van en hoe het overkomt bij iemand, dat is ook nog eens heel individueel. Er zijn ook mensen die graag geplaagd worden, er zijn er anderen die er niet tegen kunnen... Ik denk dat het er ook van afhangt op welke toon iets gezegd wordt... 'Le ton fait la chanson'. Ik heb ook die cartoon gezien en hoewel ik zelf gebruik maak van een elektronische rolstoel, zag ik er geen graten in, vooral misschien ook, moet ik toegeven, omdat de maker van dat blogje zelf een handicap heeft. Ik zie echt niets verkeerds aan jouw reactie hoor. Ik heb trouwens ondervonden dat als je zoiets benadert met humor, je je medemens een 'handvat' geeft waarmee hij iets kan benaderen waar hij anders niet goed weet hoe hij er moet mee omgaan. Het maakt alles 'lichter', in de zin van minder zwaar. Ik denk dat degenen die het moeilijk hebben met humor, nog niet helemaal rond zijn met hun aanvaardingsproces. En zoals ik al zei bij de ene liggen bepaalde dingen nu éénmaal gevoeliger dan bij de andere.

Gepost door: pelgrimpje | 18-09-10

Reageren op dit commentaar

Ik treed hier Maike en Pelgrimpje helemaal bij.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 19-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.