19-09-10

eum, k vind geen gepaste titel!

Zonder titel dan maar hé! Een mens moet niet altijd pasklare titels hebben of toch?? Ach, maakt niet uit, ik ga mijn spinnewebbenhersentjes daar nu niet over gaan breken of nog meer gaan pijnigen, dat is nergens goed voor!

Allee vrijdag heb ik hier het kot gekuist, en k dacht, kijk me hier ne keer kuisen, het lukt nog behoorlijk ook, weliswaar niet zoals vroeger, maar ook niet als negentigjarige laat ons zeggen als tachtigjarige! Ja en een verschil van tien jaar op bejaarde leeftijd maakt een hemelsbreed verschil!

Ik had s avonds zelf nog energie om op vraag van mijn stiefdochter, mee te gaan Brugge op voorwaarde dat zij reed! In het begijnpark was een vuurspektakel naar aanleiding van het stadsfestival en het was wondermooi! Een feeëriek spektakel die dromen aanwakkerde en de romantiek een boost gaf, allé, dat merkte ik toch aan de voorbijgangers! Iedereen had mekaar net ietske beter vast, er was veel lachende gezichten, kussende mensen, honderdduizenden pretoogjes! Ik werd er welisbaar zelf gelukkiger van , bij het aanschouwen van al dat menselijk geluk!

Het was ook tof om eens met zijn tweetjes iets te gaan drinken, méér dan één babbeltje te slaan, de boog moet niet altijd gespannen staan en ik ben per slot van rekening ook niet de boosaardige stiefmoeder waar ze het in sprookjes zo graag over hebben!

We maakten grapjes over mijn wandelstok, mijn nieuwe bondgenootje waar ik heel tevreden over ben! Fantaseerden erover dat ik rond kerst mijn stok van kerstlichtjes zou voorzien, ze zullen me van ver zien komen!

Ik wil gewoon niet met zo'n saaie zwarte stok lopen, dat lijkt me iets voor oude mensen! Anderzijds, als ik hem in het knalroze zal spuiten of voorzien van fluo sterretjes zal ik alle aandacht naar die stok trekken, mmm, moet ik effe over nadenken of ik dat wel zou doen! Anderzijds zijn ze afgeleid van mijn lompe verschijning, oeps, ik zou mezelf eigenlijk niet zo naar beneden mogen halen !

Enfin, ik had vrijdag dus kort en bondig een hele goede dag en begon terug aan werken te denken!

Nu , zondagochtend een goeie dag later, moet ik dat idee alweer de kop indrukken! K ben alweer de pineut van mijn uitspattingen van vrijdag en k het gevoel zoals veel fibro's omschrijven , dat er een trein over me geraasd heeft!

Nu ja, het zij zo! IK probeer niet al te veel negatieve gedachten in mijn koppeke toe te laten! Straks komen mijn kids en als ik al kan koken ben ik heel tevreden!

Gisteren zijn mijn mannetje en ik op zoek geweest naar een locatie voor de maandelijkse vergadering die ik aan het plannen ben! Veel soeps is er niet aan het station! De ene gelegenheid is een echt stamcafé , gekoppeld aan een frituur. Het andere ettablissement was een paar trappen hoog, en toen we er eenmaal binnen waren hadden we het idee dat dit eerder een nachtbar was een rendez-vous-kot zoals wij hier in west-vlaanderen zeggen!

Bleef nog over een tapasbar, althans zo staat het toch in de gouden gids! Veel tapasbar vind ik er niet aan! Twee overjaarse homo's zijn de uitbaters! Je kan er vooral veel streekbieren drinken, zo'n zeventigtal soorten! Er is een klein gamma aan snacks , wat tapas, maar geen pannenkoeken of wafels! Uiteraard wel frisdrank, koffie en thee, maar bon, we zullen het er mee moeten doen als we iets vlakbij het station willen!

Moest het echt heel hard tegenvallen kunnen we nog altijd navraag doen om het in het Cm lokaal te doen en daar zelf wat drank te voorzien. Ik ben eens benieuwd of ik daar de eerste dag helemaal alleen zal zitten te koekeloeren en te wachten op de eerste gasten!

Echt gezellig is het daar ook niet , en je ziet duidelijk dat het als tapasbar niet het verhoopte succes heeft, maar ja, , ach we zien wel hoe het loopt! We kunnen maar proberen hé!

Gisteren heb ik voor het eerst iemand met fibro uit eigen dorp gesproken! Het was een heerlijke babbel met een vriendelijke lotgenote en het geeft wel een goed gevoel dat er nog mensen zijn hier waar ik in geval van nood ook als eens irl terecht kan!

Bon, ik ga me douchen, mijn haar in de plooi proberen te krijgen, want dat is nogal iets, dat haar! Gisteren heeft mijne schat mij geholpen bij het brushen en ja, hij is nu eenmaal nog altijd geen kapper ook hé, dus doe ik het maar met de kop van een door een leek gebrushte haren!

Anyway, aan iedereen , prettige zondag!

 

09:51 Gepost door fibromindy in stomme fibro, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vergadering, kuisen, werken, tapasbar, fibro |  Facebook

Commentaren

hallo dag Christa!

Ben eindelijk via mijn blog bij het jouwe geraakt!
Heb eens gelezen over een lokaal dat je zoekt, ik weet het is niet makkelijk en dan zo dicht mogelijk bij het station! Wij fibro's moeten het makkelijk hebben om ergens naar toe te reizen anders zijn we al te moe of teveel pijn eer we op bestemming zijn!!!! grrrr
Hier is het vandaag rustdag, juist mijn was opgeplooid en straks mosselen maken en dat's it voor vandaag, natuurlijk ook de afwas en dan ben ik super blij dat ik het gedaan krijg!
Een mens moet toch eten , niet??

Allez, ik wens je een fijne zondag!
Geniet er van zou ik zeggen!

groetekes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 19-09-10

Reageren op dit commentaar

Soms lees ik met grote ogen hoe jij je naar beneden haalt, waarom doe jij dat Christa? Ja, ik stel mij daar vragen rond en heb het daar heel moeilijk mee. Kijk hè meiske, zo lang je je goed verzorgd ondanks je handicap, ben je een fiere en trotse vrouw en ik denk wel dat jij je goed verzorgd...dus Christa, wees fier en trots op jezelf! Weet je, wij kunnen méér dan veel gezonde mensen en daar ben ik best fier op! :-)

groetjes

Gepost door: maike | 19-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike, je opmerking is wel terecht! Ik moet eerlijk in eigen boezem kijken en durven toegeven dat ik niet foutloos ben! Weet je, ik heb het moeilijk met mijn gewicht! Ik ben tot voor een jaar of zeven altijd slank geweest, groot en maatje 40, en nu heb ik moeite om gepaste kledij te vinden en o wee , als ik in de spiegel kijk verschiet ik me nog steeds een bult! Ik ben nu al een paar weken aan het lijnen en ik raak geen kilo kwijt en mja, ik doe dan een beetje aan zelfspot om het voor mezelf een beetje aanvaardbaar te maken. Maar verder heb ik wel nog goeie gaven ook hoor! Haha
liefs en prettig weekend! oeps, het weekend is al bijna voorbij, een prettige week dan!
christa

Gepost door: christa | 19-09-10

Reageren op dit commentaar

Alé, vooruit dan ;-)

Wat het lijnen betreft: Misschien ligt het aan bepaalde medicatie waardoor je slecht tot niet af valt en het lekker bourgondisch eten hoort daar ook meestal bij, toch?

Gepost door: maike | 20-09-10

Reageren op dit commentaar

Mijn schildklier zal er ook wel voor iets tussen zitten! De redomex heb ik buiten gebonjourd. tijdens de week eet ik maar 1 keer , s avonds met mijn ventje, s middags, meestal gewoon een maaltijdvervanger, of youghurt met fruit, ach, ja , blijven proberen he, k ga er nog effe mee door, zonder me elke dag te wegen, anders raak ik gedemotiveerd!
groetjes

Gepost door: christa | 20-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.