20-09-10

kieken zonder kop

Zo zwalp ik hier de dag door, als kieken zonder kop! Vooreerst heel de morgen in mijn hoekje gelegen, lekker de sanseveria uitgehangen! Ik ging gisteren tegen de vlakte toen ik mijn autozetel wou achteruitschuiven! Ik had niet alleen kracht te kort om die eenvoudige handeling uit te voeren, ik ging ook nog af als een gieter toen ik bonk achterover vloog toen ik terug wou rechtstaan uit mijn gehurkte positie! Ik heb dus totaal geen evenwicht meer, zoveel is duidelijk!

Het vreemde eraan is dat ik altijd ferm in de lach schiet als zoiets me overkomt, vraag me niet hoe dat komt! Nochtans is er niets grappigs aan om met je pekkels in de lucht te vliegen en toch, ik kreeg de slappe lach, waardoor ik nog minder recht kon klauteren als anders! Gelukkig stak zoontjelief een handje toe om zijn oude moedertje bij de arm recht te trekken!

Gevolg, vandaag pokkestijf! Heb ook geen uitgeruste slaap gehad waardoor ik al heel de dag rondloop als een kieken zonder kop, voor zover ik al rondgelopen heb vandaag! Maar ik moest ergens een brief gaan afgeven, dacht dit te doen toen ik naar de juwelerie ging om iets te laten in orde brengen. Toen ik aankwam met brief, had ik het juweeltje niet mee, dju dan maar holderdebolder terug naar huis , juweel meegegrist, cross naar Tielt om dan aan een gesloten deur te staan! Tja , t zal voor morgen zijn!

Ik ben er ondertussen ook achter gekomen dat in je eentje gaan winkelen, met stok , handtas en een jas op de arm toch niet zo eenvoudig lijkt! IK had het te warm, dus jas uit! Ik kan het nu eenmaal niet te warm , noch te koud hebben, moet helemaal gepast zijn! Liep ik even een boekhandel binnen, moest ik alles gewoon neerdeponeren om erin te slagen in een boek te kijken! Tja dat heb ik dan als ik alleen op stap ga, in het vervolg , mannetje meenemen hé, k zal het wel leren! Of een nieuwe tovertruuk bedenken, die me in staat stelt van te bladeren in een boek terwijl ik mijn stokje vasthoudt, mijn handtas en mijn jas, k heb weeral stof tot nadenken en k heb al zo weinig plaats in mijn overvolle hoofd!

Commentaren

Er bestaat nog een hulpmiddel dat zich ergens bevindt tussen de stok en de rolstoel. Ik weet niet juist hoe dat ding heet, maar het staat op wieltjes en je duwt het voor je uit. Er is meestal een mandje aan, waar je wat spullen in kunt steken en meestal is er ook een zitje waar je op kan gaan zitten als je moe bent of wilt blijven staan om iets te bekijken. Maar ja dat is weeral een stap verder he op het vlak van de aanvaarding. Ik denk dat het terugbetaald wordt door het ziekenfonds. En of zo'n ding gemakkelijk in de auto kan opgeborgen worden, weet ik ook niet. Het beeld van zo'n duwer kwam bij mij op toen je vertelde dat je je handen wilde kunnen vrijmaken terwijl je eigenlijk vanalles bij hebt. Alleen mag je jezelf dan niet associëren met een bejaarde, want voor zover ik gemerkt heb, zijn het vooral bejaarden die zo'n hulpmiddel gebruiken. Misschien toch eens het informeren waard.
Een leuke week verder,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 20-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Pelgrimpje,
Een rollator heet zo'n ding! En je hebt gelijk, ik ben daar psychologisch belange nog niet aan toe! IK ben nu vriendje aan het worden met mijn stok en dat is al iets, nu nog een leuke naam ervoor verzinnen en dan kan ik er nog tegen praten ook! haha.
groetjes uit het verre Meulebeke!

Gepost door: christa | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.