23-09-10

Aimée

19035_255761788454_610223454_4641204_2865497_s.jpg

Aimée ,zo heb ik mijn dochter genoemd! Ik had zoiets van, men kan zeggen ik hoor dit niet graag! Een mens kan niet elke naam graag horen! Wat ik met die naam wou , was dat mijn dochter voor de rest van haar leven nooit zou vergeten dat ze "geliefd " is, "bemind."Haar naam is afgeleid van het franse werkwoord amour en betekend dus letterlijk beminde!

Er is trouwens nog een aardigheidje aan de naam van mijn dochter, ze is namelijk geboren op haar eigen feestdag, haar naamdag ! Vroeger was dat Vlaamse en ook Franse mode dat het kind gewoon de naam kreeg dat die dag op de kalender stond! En neen, ik heb het niet daarvoor gedaan, het kind was al geboren en had al een naam gekregen voor ik het te horen kreeg van de plaatselijke pastoor die me kwam bezoeken! Zo ging dat dan, de pastoors kwamen hun  nieuwe parochiaantjes persoonlijk welkom heten! Deze was een hele vriendelijke pastoor ,één die niet kwam om een portootje , noch om doopsuiker, maar nog zo'n oprechte echte pastoor waar je er niet zo heel meer van hebt heden ten dage!

Aimée geboren op vrijdag de dertiende september, haar eigen feestdag! Ik zeg steeds tegen de mensen dat het haar nog aan te zien is dat ze geboren is op vrijdag de dertiende! Het is een buitenbeentje en ziet er niet als uit als de doorsnee man met de pet of beter gezegd , vrouw met de sjakos! NIet dat ze geen sjakossen heeft, daar nu ook niet weer van, ze heeft ze in alle groottes en kleuren , zolang ze maar uit engeland komen of iets Engels uitstralen is het voor haar okee, dus een "great-britain-minded-girl"

Steek haar in Camden town waar de punkcultuur welig tiert als op geen andere plek ter wereld, en ze is gelukkig! Maar ja, ze is nu eenmaal vlaming met een vlaams sociaal statuut en zonder werk is het heel moeilijk om naar Engeland te imigreren! Het makkelijkste zou zijn een man aan de haak slaan , trouwen en zo de Engelse nationaliteit bekomen, maar aangezien het type mannen waarop zei valt, of geen zin hebben in een relatie of het te druk hebben voor een relatie of in een muziekband zitten en zich niet willen vestigen!

Dus voorlopig blijft ze in Belgie en na twee jaar een beetje op en af Au pair gaan zijn in Engeland en daar deeltijds in een bar werken , beseft ze dat het hier misschien kwa sociale zekerheid toch wel beter is dan Engeland!

Het is toch vreemd dat mensen zo in kastjes verdeeld worden in onze maatschappij! Gewoon door uiterlijkheden! Vaak wil ik de proef op de som nemen en heb het reeds verteld op een vorige blog, dat we in onze werkkledij een opelgarage binnenstapten, prijs wilden weten van een jeep en de verkoper niet eens de moeite deed om zijn gat op te heffen om tot bij ons te komen! Wij zijn onmiddellijk vertrokken en zijn geweest waar ze ons wel de moeite waard vonden om een auto aan te verkopen! Zo is het ook gesteld met punks!

Piercings , tattous, rare haarsnitten, mmja, niet altijd een goeie referentie om te gaan solliciteren! Een mens kan daar eindeloos over discutteren, en toch in de grond gaat het maar om uiterlijkheden, hoewel de punkcultuur wel dieper geworteld zit dan alleen tattous, piercings en een lederen vest!

En toch , we leven nu eenmaal in een maatschappij met normen en idealen en vooral veel vooroordelen en dus moet er een beetje aangepast worden! En dat aanpassen is niet direct iets voor dochterlief! Ze heeft nog steeds de utopie dat de wereld zich voor haar zal aanpassen!

Dat ze "te pakken of te laten" werk zal vinden dat ze nog leuk vind ook! Tja, je mag iemand zijn dromen de kop niet indrukken , wil ik ook niet doen hoor!

Uiteindelijk wil ik maar dat ze gelukkig is! Ze staat op haar eigen benen, ze komt niet aan de deur kloppen om geld, ze roeit met de riemen die ze heeft! Ze is open en eerlijk, vriendelijk, lief, vegetariër omdat haar lijf geen kerkhof is!

Alleen mist ze soms de schop onder haar kont , een beetje doorzettingsvermogen en misschien zou het allemaal ietsiepietsie makkelijker voor haar zijn als ze zich niet zo vastbeet in haar idealen wat haar uiterlijk betreft! Daardoor verliest ze kansen en ondertussen is ze 25 jaar en dan ga je als moeder al verwachten dat je met gerust hart kan oud zitten worden , dat je kinderen terecht zijn! Het draait niet over geld, het draait om loslaten! Weten dat je ze kan loslaten, dat ze sterk genoeg zijn! Dat de vlinder de kans heeft gehad om te groeien en de vleugels sterk genoeg zijn!

Moeders zijn nu eenmaal bezorgd, ik merk het bij mijn eigen moeder, dat ze nog steeds bezorgd is om mij ondanks dat ik zelf in mijn middelbare leeftijd vertoef!

Neen kinderen, je kan ze niet boetseren in de vorm dat je ze wil! Het is mijn ouders niet gelukt , te maken van mij wat hun ideaal was ,van het enige meisje tussen drie jongens!

Maar ik klaag niet hoor! Uiteraard hou ik van mijn dochter, dat staat buiten kijf van alles, ik moet dat hier niet uitleggen dat moederliefde grenzeloos en onvoorwaardelijk is!

Soms verwijt ze mij dat ik niet "fier "op haar ben! Eum, ja , eerlijk is eerlijk, dat is ook zo! Ik ben wel heel fier op haar goede kwaliteiten, maar vind het alleen zonde dat ze er zo weinig mee doet! Voor haar is het voldoende dat van iets weet dat ze het kan en dan hoeft het niet meer! Zo weet ze dat ze in wezen een goede en vriendelijke verkoopster is, maar dat verkopen heeft ze nu even gehad en dan wil ze terug een andere uitdaging aangaan!

Soms heb ik het gevoel dat ze ergens is blijven steken! Als kind was het een bolleboos, een heel lief aangenaam en aanhankelijk kind! Sociaal, intilligent, boordevol talenten! Ze kroop graag op mijn schoot , brabbelde aan één stuk door.

Oké kleine kindertjes worden groot en dat ze puberen moet je aanvaarden, ze hebben dat nodig om te groeien! En gelukkig is ze de Gothicperiode in haar leven ontgroeid, loopt ze niet meer met zwarte ogen, dito lippen en met vleermuismouwen!

Maar nu heb ik het gevoel dat ze terug een sprong moet maken dat ze te lang heeft stilgestaan in een fase tussen onvolwassenheid en onvolwassenheid, en ze blijft daar zwalpen!

Springen Aimée, verzamel je talenten, zet ze allemaal op een rijtje en kijk wat je ermee aan kan, en je zal verbaasd zijn over je eigen kunnen!

Ik ben fier op mensen die hun talenten benutten, die er effectief iets mee gaan doen! Ik weet zeker dat ze zo veel in haar heeft, ze heeft het allemaal, alleen, het komt er nog niet uit!

31155_389495936371_576286371_4519760_5096557_s.jpg

 

20:01 Gepost door fibromindy in Liefde | Permalink | Commentaren (14) | Tags: mijn dochter |  Facebook

Commentaren

Mooi Christa, heel mooi !!!
Je schrijft heel vlot, en het komt allemaal recht uit je hart.

Gepost door: Geert | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

Opes, heel veel typfouten!
Maar nu echt te moe om ze te verbeteren!

Gepost door: christa | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

Je hebt geschreven vanuit je hart en dan let je niet echt op typfouten, Christa.

Er zijn heel veel sites die banners aanbieden, maar zo eentje voor op je blog moet je zelf maken. Ik maak ze met het programma PSP en dan kun je hem zo groot maken als je scherm is.

groetjes

Gepost door: maike | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike
Psp, is dat een standaardprogramma
mijn hersentjes werken heel slecht vandaag!
Ik ben gisteren na de koffieklets ingezakt als
een pudding ! Ik zie eruit alsof ze me pas terug
opgegraven hebben , haha!
Maar k zal eens proberen te werken aan een bannerke!
Je hoort het wel van me als het gelukt is!
En als mijn hoofdje wat helderder is zal ik mijn fouten eens verbeteren!
liefs

Gepost door: christa | 24-09-10

Mooi Christa! En is dat je dochter op dat kleine fotootje? Wel een heel leuke verschijning hoor!
Prachtig neergepend hier!
En by the way, ik vind Aimée een prachtige naam!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

Ja Bientje, dat is ze!
Je ziet dat ze best niet onknap is en dat ze zich
niet hoeft te versieren met allerlei prullaria !
Maar bon, ik koos speciaal die foto omdat het hier
zo duidelijk is dat ze al die franjes niet nodig heeft,
maar zij heeft daar een hele andere kijk op!
liefs

Gepost door: christa | 24-09-10

Ik kom geregeld je blog lezen, niet omdat ik nieuwsgierig ben naar het priveleven van mijn vroeger werkmaatje...maar gewoon omdat het zo aangenaam en vlotjes leest...commentaar zal ik wel niet geven want elke ouder geeft een ander visie over opvoeden en toekomstdromen voor zijn/haar kinderen. K heb er zelf nog 5 thuis rond lopen en weetnu al dat ik nooit alleen oud zal worden..mijn zoontje is er nog geen drie en ik worder toch ook al 51....kleine kinderen en grote kinderen dus..grote en kleine zorgen ..maar het houd me jong...en das al belangrijk hé....en de naamvan je dochter??? mooi....

Gepost door: rudy | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Rudy!
Kom jij maar gerust soms een beetje lezen!
Dat doet me plezier, anders zou ik het ook niet op het net
zwieren hé!
Mijn kids Aimée en Amaury, zijn 25 en 23 en zijn dus de deur uit!
Ik heb hier thuis nog twee stiefkinderen van 17 en 19 in co-ouderschap!
Sinds ik ziek ben is het heel handig dat ze na een drukke week hier,
terug voor een weekje bij hun mama zijn! Af en toe botst het wel eens, maar al bij al valt het nog mee hoor, dat stiefmama zijn!
groetjes

Gepost door: christa | 24-09-10

Heel mooi geschreven Christa! Je kan het goed bewoorden. Het is echt zo , met de kinderen. Herken er een tikkeltje van.
Groetjes.

Gepost door: emmy | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Emmy,
leuk dat je hier ook af en toe komt lezen!
Doe ik ook bij jou, maar ik zet niet altijd een commentaartje!
Maar ik kom heel graag lezen!
daaag

Gepost door: christa | 24-09-10

je hebt een mooie dochter met een mooie naam
ze zal zeker ooit haar draai wel vinden
sommige worden wat later volwassen dan anderen
alhoewel, wat is volwassen zijn hé, gingen wij niet onlangs eendjes vangen op de kermis :-))
k durf wedden dat zij zou zeggen, dames wordt eens volwassen

Gepost door: fotorantje | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

Ze zou zeggen, bij het eendjesvissen!
Ma, ik ken je niet hoor, ik loop even een ommetje!
liefs

Gepost door: christa | 25-09-10

Persoonlijk vind ik dat zo mooi als jongeren nog idealen hebben! Tegenwoordig moeten ze gsm, computer, merkkleding en wat nog niet allemaal hebben om niet onder te doen bij hun maatjes. Ik heb het met mensen die naar 'alternatieven' zoeken. Het kan zo schoon zijn, moest de wereld maar in hun handen zijn, van die jongeren, ik denk dat de wereld er heelwat rechtvaardiger aan toe zou gaan. Laat haar er nog wat van genieten, van in dat wereldje ondergedompeld te zijn, zou ik zeggen, ze komt wellicht wel terecht.

Gepost door: pelgrimpje | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Pelgrimpje!
Ja dat van die idealen vind ik best oké! Ze zou wel mee gaan opstappen als dierenactiviste en smijt geen papiertje op de grond als ze buiten gaat, maar o wee thuis stelt ze de dingen dan oo zo graag uit!
Misschien is het ook met ziek te worden dat ik met ongeduld zit te wachten tot ik weet dat ze ergens "terecht " is, het is pure bezorgdheid en geen betweterigheid, maar dat weet je wel hé!
liefs

Gepost door: christa | 25-09-10

De commentaren zijn gesloten.