25-09-10

Fibromindy in het holst van de nacht!

Ik begin er ernstig over na te denken om mijn slaapfuncties eens te laten controleren! Telkens als ik zalig bijna in dromenland lig, been over mijn geliefde kussen, komt er een vreemde indringer die me wakker schudt! Ik ben ineens klaar wakker en besef dat het beter is om op te staan, om mijn mannetje niet al te veel te storen in zijn dromen! Mannetje heeft het al hard te verduren met dat kussen tussen ons, alsof ik hem van mij wegduw! Het kan ook niet anders met een kussen dat als een muur tussen ons ligt!

IN mijn onrust begin ik dan maar de salontafel op te ruimen, glazen, lege flesje opruimen en ga ik nog de vaatwas leegmaken, jawadde dadde, zoveel energie heb ik nog van heel de dag niet gehad en nu dwaal ik hier rond in het holst van de nacht met kopjes en glazen, als een inbreker die alles terug op zijn plaats komt zetten, wat uiteraard nogal onwaarschijnlijk is!

Ik lees nog effe het briefje dat ik aan mijn huisdokter gevraagd had voor de adviseur! Ik was er helemaal ondersteboven van, eigenlijk niet ondersteboven, maar een beetje woedend eigenlijk en vond het ook nogal onbegrijpelijk wat de tekst op het papier vandoen heeft met een beeld schetsen hoe ik er lichamelijk aan toe ben en dat ik nog niet in staat ben om te werken!

Ik weet het, normaal mogen we die brieven niet open maken! Maar wie zegt dat , dat we dat niet mogen? Er stond daar nergens op vertrouwelijk en als het dan al zo vertrouwelijk is , waarom sturen ze het dan niet als dusdanig op? OO het is allemaal een beetje veel denken, hier op dat nachtelijke uur, waar de bomen buiten als spoken hun schaduwen op mijn afsturen! Maar ze schrikken me niet meer af, ik heb vrede gesloten met die schaduwen, ze zijn mijn nachtelijke bondgenoten geworden,ze horen bij de nactelijke taferelen die ik zou missen moesten ze ineens verdwenen zijn en er gewoon op neen nacht "niets " zou zijn! NIets is ook maar niets en een holle wereld is niets voor mij, het is al erg genoeg dat er zoveel holle mensen op de aardbol lopen!

Soit, dat briefje, mja, ik twijfel of ik dat hier zo maar op het net kan zwieren?? Uiteindelijk ben ik tevreden over mijn huisdokter alhoewel ze eerlijk zegt dat ze geen snars van fibro kent! Maar ze luistert begripvol , ze doet haar best voor mij en ik wil haar zeker niet persoonlijk treffen, maar anderzijds zit het me wel ferm in de maag en kwel ik mezelf door het mijn vingers niet toe te laten het briefje over te tokkelen!

Enfin dan maar een tussenoplossing! Geen letterlijke overschrijving van het beruchte briefje! Er staat op dat ik veel met fibromyalgie bezig ben, er veel over lees, een zelfhulpgroep wil opstarten een webblog heb hierover, ik naar de hydrotherapy ga en naar een psychiater in Oostende!

That's it! Niets over dat ik met moeite een fles water kan opheffen, mijn eigen straat nog niet ten einde wandel zonder te manken! IK slecht slaap, veel conentratiestoornissen heb, soms gewoon omval, geen trappen kan doen zonder buiten adem te vallen, noppes uithoudingsvermogen heb, lichamelijk dan enz....

WTF, wat moet de adviserend geneesheer met die informatie! Misschien kon ze er nog bijgeschreven dat ik ook naar Thuis kijk, naar de aldi ga winkelen met mijn mannetje, twee kinderen heb en twee stiefkinderen! Waarmee ik maar de niet-relevantie wil aantonen van dat briefje!

Ik vraag me af of ze me in de maling wil nemen en me met zo'n briefje op de adviserend geneesheer wil afsturen, ik snap het niet! Die vraag heeft me heel de nacht bezig gehouden! Waarom schrijft ze zoiets?? Ik zou me zotlachen moest ik adviseur zijn en zoiets voor mijn neus krijgen. Ik ga het in elk geval niet afgeven, zoveel is zeker!

IN elk geval ga ik zeker nog eens terug, zal ik haar opbiechten dat ik het heb opengedaan en dat zo'n briefje niet de bedoeling was. Ik zie wel hoe ze zal reageren en ik zal haar in elk geval de kans geven het uite te leggen wat de bedoeling van zijn briefje is!

Bon, ik ga me nu eens douchen, ik moet al behoorlijk stinken , ik loop al sinds eergisterenavond ongewassen in ditzelfde pijammaatje dat zo onderhand goed gemarineerd moet zijn!

 

Commentaren

Chrissebie voeg er een eigen brief bij (niet in dezelfde omslag hé) met al je klachten en geef beide af aan de controle
heb ik ook gedaan
ze stellen zoveel vragen op de controle en dan sla ik tilt en zeg onbelangrijke dingen
vorige keer deed ik op aanraden van anderen dus m'n lijst met klachten mee en k zal dat nu altijd doen
de drie dokters bij het riziv hebben de brief aandachtig gelezen en hadden blijkbaar deze keer minder belangstelling voor de brief van de dokter
eigenlijk lezen ze die doktersbrieven altijd maar op het laatst als je al hun vragen beantwoord hebt

ik doe alle brieven open die over mij gaan
vroeger deed ik dat ook niet, maar als ze de brief meegeven, tja, t gaat wel over mij hé
anders moeten ze hem maar opsturen naar desbetreffende persoon
k denk wel dat mijn huisdokter dat weet dat ik dat lees

lastig hé om te slapen, als je benen tegen elkaar liggen en pijn doen
of om op je zij te liggen, of als je niet weet waar en hoe je armen te leggen,...

dat mag je allemaal op je brief zetten, alles van begin tot einde wat pijn doet, wat lamlendig is, hoe je hoofd is,...

Gepost door: fotorantje | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Rantje,
Zal ik zeker doen, mijn klachten opschrijven! Van t eerste tot t laatste!
Het enige wat die adviseur doet is vragen of ik nieuwe papieren bijheb, voor de rest vraagt hij nooit hoe het met mij gaat! Ik krijg nu al documenten die ik moet invullen tegen dat ik een jaar werkonbekwaam ben, ze zijn er vroeg bij want het is maar in februari.
Vandaag ben ik pas om 11h30 opgestaan vanwege mijn nachtelijke escapades van jeuk, pijn, en de hele reutepeteut, nu ja ! K heb gisteren naar een optredentje geweest en t heeft me nondedjuu deugd gedaan, k heb er van genoten, had het eens nodig om weer eens goed te kunnen lachen!
liefs
chrisa

Gepost door: christa | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

daar moet je je aan optrekken Christa aan de leuke dingen, en die zijn er altijd wel en anders zoek je maar naar wat leuk is en doenbaar is
we moeten het gewoon leren dat we hoedanook een andere richting ingeslaan zijn
maar dat het even kan duren voordat je het aanvaardt dat is zeker, heb er ook lang genoeg over gedaan en dan komen er soms nog van die dagen
maar we blijven positief hé Christa

Gepost door: fotorantje | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.