06-10-10

Halloweenfantasieën tijdens de werkuren!

images.jpg

Mja, werken op een kasteel spreekt tot de verbeelding! Vooral s avonds, als het stil was en ik alleen  de keuken stond op te ruimen die zich in het kasteel bevond, sloeg mijn fantasie toe.Vooral dan in deze periode van het jaar, waar de avonden zienderogen inkorten, je overal pompoenen ziet en je de bladeren van de bomen ziet vallen als je buiten kijkt! Geen kleine eendekuikentjes meer buiten op het gras, ze zijn ondertussen allemaal volgroeid of hebben hun jonge leven niet overleefd, maar soit! Ik zat in het kasteel! HOnderden verhalen hebben zich afgespeeld in mijn hoofd, telkens de dinsdagavond, tijdens mijn eenzame avonddienst! Ik verzon soms horrorverhalen, hoewel ik het niet zo voor horror heb! Maar meestal gebeurden er in het kasteel in mijn hoofd hilarische dingen die me soms tijdens mijn werk aan het lachen maakten! De gekste dingen zag ik in mijn hoofd! Kasteelheren in rode mantels met kragen van hermelijn, en van die sloefjes aan hun voeten met krultenen. Ik zag kabouters en trollen en plakte daar in mijn mateloze verbeelding gezichten op van mensen die ik kende!

 

Ik zag bomen met gezichten, en armen die hoe later op de avond begonnen te bewegen en grillige vingers hadden! 

Ik kende al de geluiden van het kasteel! Het gefluit van de chauffage waarvan ik eerst dacht dat er een vogel binnen zat! De tussendeur die een vreemd kraakgeluid maakte! Het toevallen van de zware hoge deur aan de zijkant. De motors van de ijskast. Gejoel van de leerlingen in de verte als het eens geen studie was .

Enfin, al die mooie verhalen die ik niet kon neerpennen wegens werken uiteraard, daarvoor werd ik per slot van rekening betaald! En met een slecht werkende harde schijf als de mijne kon ik ze ook niet instant oplsaan en zijn ze verloren voor altijd!

Ik geef het grif toe, alle verhalen zouden niet eens voor publicatie vatbaar zijn, maar grappig vond ik ze wel!

Maar heel af en toe werd ik ook bang van mijn eigen fantasieën en dan had ik brute pech toen bleek dat de vuilniszakken op waren en ik naar de kelder moest om een nieuwe lading!

De kelder was creepy , met lage plafonds , ik mocht niet vergeten om me er te bukken of ik kon er een flinke buil aan overhouden! Dan was het crossen om snel weer boven te zijn , snel achterom te kijken of ik niet achtervolgd werd door één van mijn creaturen uit mijn fantasie en dan snel de deur dichtslaan! Oef! Dan maar een beetje de radio opzetten en hopen dat ik weer met mijn voetjes op aarde terecht kwam! MMja, misschien zit er bij mij toch ook wel ergens een klein steekje los, maar de vraag of ik dat erg vind, ach neen hoor!

 

19:06 Gepost door fibromindy in Algemeen, gekke kronkels, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kasteel, halloween |  Facebook

Commentaren

amai zeg, nog gekookt voor de graaf en gravin?

Gepost door: fotorantje | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Haha neen hoor Rantje!
Het kasteel maakte deel uit van de school waar ik werkte!
De keuken en de refter bevonden zich in het kasteel.

Gepost door: christa | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.