09-10-10

Amaury

Nu even wat blogtijd maken voor mijn zoon! Aimée en dan kwam Amaury, en zijn naam moest ook ergens een link met "liefde hebben, want ik wou niet dat hij zich tekort zou gevoeld hebben! Hoewel het niet Amoury geschreven is, betekend het voor mij wel dat, maar soit!

Inmiddels is die kleine sproetekop 23 jaar, woont al twee jaar bij zijn zus in Gent en wat dat laatste betreft, begint hij te beseffen dat dit misschien niet de allerbeste oplossing was en ook niet voor eeuwig hanteerbaar!

Maar hij heeft grootse plannen! Het stille gesloten computerfreakske is uitgegroeid tot wereldburger, die zijn bureaustoel geruild heeft voor een vliegtuigstoel en afgelopen jaar al vier keer zijn horizonten gaan verruimen is! Niet zomaar tripjes, maar toen hij vorige zomer een Canadees meisje leerde kennen , belde hij me op met de vraag hoe hij zo rap mogelijk in Ierland kon geraken! Eum, mijn zoon die niet van achter zijn computer weg te slaan was, hoe zou hij dat klaarspelen?? Hij was al wel passief met ons op reis geweest, maar eigenlijk zonder heel veel interresse, voor hem hoefde het niet! Wat als een grap bedoeld was, Canadeesje had hem sms gestuurd , kom je niet naar Ierland had hij gewoon Ja geantwoord!

Dus reisde hij zijn Shannonneke achterna, met vliegtuig, uren bus, van het ene deel van Ierland naar het andere deel, ik dacht eerlijk dat hij er nooit zou raken en dat ze hem ergens tussen de verloren voorwerpen zouden droppen! Neen hoor, mis poes! Hij deed dat uitstekend en ze hadden een fijne tijd samen!34061_1456212679323_1053530417_31338308_1059198_n.jpg

Ach een vakantieliefje, moet kunnen, leuk om eens mee te maken, dacht ik althans! tot hij een maand later verkondigde dat hij naar New York ging met , ja, Shannonneke! Ik was blij voor hem! Amerika was als kind al zijn grote droom! Zijn kamer ging vol met Amerikaanse vlaggen, had ook een stars and stripes dekbed en had een echte baseballknuppel met dito bal die toevallige Amerikaanse klanten in ons restaurant hadden opgestuurd! Die heeft hij nog steeds trouwens, ligt altijd onder of rond zijn bed, je weet nooit waar het goed voor is!

Leuk met je vakantieliefje naar New york gaan en je Amerikaanse droom waarmaken! Maar hij was nog maar goed en wel thuis of hij kwam me al melden dat hij in januari naar Canada ging! Ola, dat wordt ernstig dacht ik!

En zo is hij ondertussen al twee keer in Canada geweest en heeft Shannon hier deze zomer vier maanden in de project gewerkt een soort uitwisselingsprogramma tussen Canada en België. We hebben aan sightseeing gedaan en uiteraard kreeg ik de kans haar beter te leren kennen op die manier!  En een mens kan zich altijd vergissen uiteraard en ik ben natuurlijk ook niet helderziende maar t voelt goed aan! Ik zie die twee samen wel slagen !

Binnen precies 18 dagen komt ze terug naar Belgie voor twee weken en in Januari vertrekt zoonlief dan met pak en zak voor zes maanden naar Nova Scotia, de meest oostelijke provincie van Canada! HIj hoopt daar werk te vinden zodat hij er kan blijven, want dat is wat hij wil en ik respecteer zijn of beter gezegd "hun" keuze!

Mensen vragen me soms of ik dat niet erg vind dat mijn zoon naar Canada vertrekt, tja, ik zal hem wel missen, maar ik zou het veel erger vinden als hij hier in Belgie doodongelukkig zit  te zijn en ginds een meisje met liefdesverdriet opzadelt!

Uiteindelijk wil een moeder maar dat haar kinderen gelukkig zijn, wat dat ook inhoudt ! Ik wil hun geluk zeker niet in de weg staan! Ze moeten de sprong wagen, ze kunnen ook niet om de maand over en weer vliegen, daarvoor ligt Canada echt wel te ver en zijn de vluchten veel te duur!

Zolang ze maar zorgen dat er een logeerkamer is! HOewel Canada nu nooit niet op mijn top tien gestaan heeft van de landen die ik nog wil aandoen ben ik wel nieuwsgierig en door het bekijken van foto's en het sprokkelen van informatie heeft het toch mijn reislust daar naartoe opgewekt!

Jaja Amauryke-pikkenikke is groot geworden! En zijn liefje heeft ook mijn hart gestolen, is aardig meegenomen als je je schoonkinderen leuk vindt! Wie weet ooit nog een leuke schoonzoon en de pret kan niet meer op, haha, maar ik vrees dat die schoonzoon wel nog even op zich zal laten wachten! amaury en shannon.jpg

17:19 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen, Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: shannon, amaury, canada |  Facebook

Commentaren

Amauryke meent het precies heel serieus
ik wens hen alle geluk samen
schoon koppelke

Gepost door: fotorantje | 09-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.