13-10-10

Bij dokter Lambrechts

Gisteren was het dan weer zover! K mocht terug naar mijn kabouterdoktertje! Ik was helemaal vergeten dat hij een baard had, of had hij er nog geen de vorige keer! Enfin, zijn kabouter , alsook zijn "professor-gehalt" ligt heel hoog! Maar t is een knappe bol, dat is zeker! Hij was in tegenstelling tot de eerste keer dat ik er was, heel spraakzaam!

Ik had alweer mijn blaastechnieken tentoongespreid , hartslag laten meten, en de weegschaal laten doorslaan! Hoeveel weeg je ongeveer vroeg de verpleegster! Ik gaf er een goei lap op en zei, oo t zal wel naderen van de negentig! Ik zei dat wat overmoedig , overtuigd dat dit wel iets overdreven was , maar k verschoot me een aap of was het zebra, toen ze plechtig zei, 93! Toink, dat is erg! In 8 jaar tijd van maatje 38 naar maatje , zeg maar "maat"

Eenmaal op tafel bij doktertje, deed hij den toer van mijn body met zijn echo-apparaatje! Zag dat mijn schildklierboogje opnieuw groter geworden is, dus medicatie verhogen! Mijn galblaas ziet er goed uit zegt hij, maar mijn lever ligt in t vet en dat is niet zo goed! Daar zullen die 93 kg voor een groot deel tussenzitten! Ik hoorde hem ook iets van "obesitas " mompelen in zijn dictafoontje en voor het eerst viel het grote woord als een emmer koud water over me heen! Obesitas, een mooi woord eigenlijk voor een lelijke blubber die vanaf vandaag dus mijn vijand wordt! Gedaan met suikerzoete cupcakes, met het excuus dat de kids dat zo lekker vinden, maar ik ze lekker ook binnenspeel!

Ik beweeg ook niet hé! Maar ja, dat laatste lukt maar met mondjesmaat! Hoewel ik me vandaag redelijk goed voel, weet ik nu al uit ervaring dat ik hier niet moet beginnen kuisen, dat ik ook vandaag maar met snokskes mag werken! Bovendien moet ik morgen naar Oostende naar de psy en dat zal al zwaar genoeg zijn, dus vandaag effe rustdag!

Maar ik ga deze keer ernstig dieten! Gedaan met slaapmutsjes in de avond, chips, nootjes en ik eet vanaf vandaag overlevingsporties, kinderporties gezond voer, en water, water , water, tot ik zelf een fontein wordt! Tot mijn vleesmassa oplost in al dat water!

Ook min blaas is verzakt en ik moet dringend naar de kine , anders staat er mij een operatie te wachten en dat zou dokterke liever niet willen en ikke ook niet zulle!

Hij vertelde me ook dat er rheuma opgespoord was in mijn bloed en dat ik best nog eens bij dokter Devulder langsging om een bodyscan te laten nemen! Allee vooruit, we weten weer wat gedaan si! En waarvoor gespaard!

14:53 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Christa, ga nu niet als een gek gaan diëten want dat hou je toch niet vol hoor! Ga eens langs bij de diëtiste, als je dat op voorschrift van de dokter doet, kost het je stukken minder. Zo ben ik op een jaar tijd 10 kg afgevallen en eet nu ook gezonder dan ervoor. Die kgs die je traag maar zeker op deze manier kwijt geraakt, blijven er ook langer of zelfs helemaal af.
Respect voor jezelf, ik zei het je al hé?!
Dikke knuffel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Ja Bientje, ik ben ook van plan om een voorschrift te vragen aan de huisdokter. Normaal kan ik dieten hoor, daar niet van, ik kan ht vol houden, heb ik al gedaan het jaar voor ik ziek werd, twaalf kilo afgevallen. Maar nu lukt het niet, door slecht metabolisme , maagproblemen . Ik wil ook meteen een antirheumadieet, of de combinatie van de twee, maar k ga mijn best doen Bientje, ik neem jou als voorbeeld in gedachten!

Gepost door: christa | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik kan me jouw kabouterdokter precies een klein beetje voorstellen ;-)
Obesitas, da's nu 'ns iets dat ik ken tot in al z'n ronde vormen. En net zoals Bientje hier al zei, je mag echt niet beginnen met een crash-dieet, want dat haalt geen bal uit. Op een rustig tempo, gewoon gezond eten, en je komt er ook !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Gezond eten, traag eten en met mate is de beste manier om af te vallen en om nooit meer bij te komen, heb ik horen zeggen.

groetjes

Gepost door: maike | 14-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.