19-10-10

Duel tussen geest en lichaam!

Mijn hoofdje is best oké! Ik bruis van energie, ik heb zo veel te doen, het lijkt alsof ik tijd te kort kom, hoe kan dat nu??? Hoor ik de gepensioneerden dat ook niet zeggen?? Neen, ik ben nog niet gepensioneerd moest er bij jullie enige twijfel rijzen! Maar sinds dat krantenartikel krijg ik veel mailkes, foontjes, ga ik al eens op huisbezoek, enfin, maar k heb er heel veel voldoening van en ik weet dat ik af en toe hard om de rem zal moeten trappen, want mijn strijk al heel de week heel trouw op de tafel te wachten om door mijn handen te passeren, maar ze wijkt van geen kanten!

Maar bon, de bruisende energie joeg me het huis uit, gelonkt door het mooie herfstweer, en de prangende drang om cadeautjes te gaan kopen voor een sinterklaasfeestje. Ik wil ook vooral ideeën opdoen voor de koekjesbak die ik shannon beloofd heb! Ik vond manneke pis in snoepvorm! Verdorie hoe zeg je nu het meervoud van manneke pis??? Mannekes pis?? Manneke pisses zal het wel niet zijn, mmm, een doordenkertje, zou ik nu nog school lopen is dat het eerste wat de leraar nederlands op zijn nuchtere maag krijgt! "Meneer , wat is het meervoud van manneke pis!

Waarschijnlijk daardoor dat ik als schoolganger vaak straf kreeg voor mijn vreemde uitspraken en mijn absurde vragen!

Ik weet nog goed, we hadden les sexuele opvoeding van een non die me niet kon uitstaan. Sommige dagen moest ik de godganse dag met mijn hoofd op de bank liggen omdat ze dat als een regelrechte aanval tov haarzelf zag, alsof ik haar aan het uitlachen was! Over haar pesterijen kan ik blog apart schrijven, vandaar dat ik het niet zo voor nonnen heb! Nonnen moeten een goed hart hebben, zich gedragen zoals Jezus het hen heeft voorgedaan! O neen, er zijn soorten nonnen, de echte ingoede mensen en de serpentnonnen en zo eentje had ik er vast! Zuster Amandine, ik probeerde nog ergens een gelijkenis te zien met haar naam, maar neen, die was er niet, ze had geenszins amandelvormige ogen!

Enfin, we hadden sexuele opvoeding en het was heel duidelijk dat dit niet het lievelingsvak was dat ons Amandineke moest geven! Ze schaamde zich te pletter, stond rood tot in haar nek, verder kijken zat er niet in , want ze had zo'n wit colletje aan!

Ik had een vraag over de maandstonden, want ik was een laatbloeier en van maandstonden had ik geen verstand! Ik wou nu eens weten of die maanstonden iets was "zoals gaan plassen, " en ik stelde haar die vraag!

Zuster als jij uw maandstonden hebt is dat dan alsof je moet gaan plassen??? Ze antwoordde gewoon kort en krachtig " maandstonden zijn gewoon maandstonden"!

Dat was het! Ik wist dus niets meer dan voordien en had zoiets van, ja zeg, waarom dient die voorlichting dan, maar soit!

Maar ik ben behoorlijk afgeleid , ik was over die manneke pis snoepkes bezig!

In elk geval, ik wou winkelen en ideetjes opdoen tot ik tot het besef kwam , hoe hard mijn hoofd wel wou winkelen, mijn armen niet eens dat mandje kon dragen in den blokker! En ik maar doorgaan van den blokker naar het kruitvat

drie kleine zakjes snoepjes gevuld , om te experimenteren, kon ze haast niet dragen, ik moest bijna met mezelf beginnen lachen, zo belachelijk was het, geen 300 gram snoep kunnen dragen! Ach ja, maar bon, k heb het toch maar weer gehad hé, nietwaar??

Commentaren

Dag fibromindy! In februari 2009 kon ik amper mijn zetel uit en kon ik geen huishouden runnen. Ik ging daarna 1 keer per week naar de kinesist voor massage en spierversterkende oefeningen ( lichte oefeningen welteverstaan). Die kinébeurten verlopen nooit pijnloos, maar nadien voel ik toch wel het verschil; de spieren zitten ietske losser. Mijn kinesist heeft me ook de goede raad gegeven van "niet te rap, op tgemakske..."! Das iets wat ik vroeger nooit kon, stilzitten,... Nu ben ik wel verplicht om af en toe echt stil te zitten! Ik werk geen fulltime meer sindsdien, en dat heeft ook wel wat geholpen om het rustiger aan te doen.
Ik heb echt moeten leren luisteren naar mijn lichaam, de ene dag voel je je goed en de andere dag ben je helemaal om zeep...zeer vervelend!

Gepost door: Heidi | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

Het meervoud van manneke pis= pissende mannekes? lol

groetjes

Gepost door: maike | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik zou het begot ook niet weten wat het meervoud is van manneke pis :-). Kun je dat wel in het meervoud zetten, vraag ik mij af, want bij mijn weten bestaat er zo maar ééntje. Enfin ik zou me uit de slag redden door te zeggen : snoepjes in de vorm van manneke pis. Hiermee is het probleem aardig omzeild, vind je niet hahaha.

Gepost door: Rein | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

ik blijf je blog lezen, omdat je zo aangenaam schrijft,ma blijf met een vraag zitten...alhoewel al opgezocht vind ik geen duidelijk antwoord...wat the fuck is fibro en waarom treft het jou dus...allee teruggaande op mijn herinneringen van in tkloefke...jij was toch één brok energie...en toen ik je laats zag merkte ik eigenlijk niet zoveel..natuurlijk was je verouderd,ik ook he maar ik zag niks abnormaals ....trouwens...hoe gaat het met je pa nu?

Gepost door: rudy | 20-10-10

Reageren op dit commentaar

Hey Rudy!
Leuk dat je mijn blog volgt, k voel me geflatteerd, haha! Ma bon, met mijn vader gaat het eigenlijk nog altijd redelijk goed! HIj krijgt palliatieve chemo , gaat nog elke dag zijn wijntjes drinken, hij loopt weliswaar met een looprekje. De dokter had hem nog vijf maanden gegeven maar dokter is ondertussen op zijn woorden teruggekomen en zegt dat het nog een heel stuk langer kan duren, hij krijgt nog een beetje uitstel van executie, maar bon, hij is uiteraard wel 85 jaar hé!
Wat die fibro betreft, tja t is een heel vreemde aandoening, waar ze nog niet goed uit zijn! Het heeft iets te maken met het auto-immuunsysteem dat naar de knoppen is! Het overkomt alleen mensen die altijd heel veel energie hadden , die raasden door het leven en het slaat in als een bom!
Om nu maar te zeggen dat ik geen twee uur op een stoel kan zitten, mijn stok vandaag niet mee had, toen ik naar het ziekenhuis moest en bijna drie keer ben ik gestruikeld. Mijn armen voelen alsof ze elk moment kunnen afvallen, ik kan moeilijk achterom kijken als ik in auto rijd, enfin, heel veel lichamelijke ongemakken dus en het vreselijke gevoel, "oud" te voelen, lichamelijk dan toch. Geestelijk bruis ik van energie, wil van alles doen, maar mijn lijf wil niet mee! Gelukkig kan ik nu veel schrijven, hou ik me bezig met die zelfhulpgroep en ik verveel me niet! Sommige dagen kom ik mijn zetel niet uit en andere dagen gaat het dan terug veel beter! In het begin dacht ik in de goeie momenten nog altijd dat ik genezen was, maar nu weet ik dat het valse hoop is, ik raak het niet meer kwijt!
Allee k ga nog een blogje schrijven!
Ik vind het trouwens altijd leuk om een reactie te krijgen, vant uiteindelijk weten we maar van een paar mensen dat ze mijn blog lezen he!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 20-10-10

bij de weg...het meervoud van manneke pis is volgens mij: pissende mannekes ;-)

Gepost door: rudy | 20-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.