26-10-10

Eventjes te druk in mijn bovenkamertje

Ik heb Steven beloofd om een leesoefening te maken, maar brr, zo'n zinnen met overdreven veel informatie in één zin, waar je na de tweede zin, de zin om verder te lezen reeds ontnomen wordt! Dan willen ze jongeren motiveren om te "lezen" Dompel ze onder in zo'n leesvoer en de letters vriezen onmiddellijk aan hun hoofd, waardoor ze keihard weglopen om toch terug te gaan gamen! Jongens van 17 ga je niet motiveren met een boek over Afrika die overlopen van inormatie maar niets van spanning in zit! Geef hen een spannend verhaal, een horroverhaal, wat misschien ethisch minder verantwoord is, maar waar je ook een brede woordenschat kan hanteren!

En je hebt in de categorieën lezers maar twee soorten, jongens die graag lezen en jongens die een hekel hebben aan lezen, en hier thuis zit eentje van de laatste soort!

Oké, opvoedkundig is het niet verantwoord dat ik die taak in zijn plaats ga maken, ik ben hier honderd procent verkeerd, de vraag , waarom ik het dan wel doe is , denk ik , om me een beetje nuttig te maken en op zijn( lees mijn ) taak scoorde ik 48 op 50 enne ik was best fier op dat resultaat! Ik doe het dus een beetje om mijn ego te strelen zeker als ik eerlijk ben! Ach so what, zolang hij maar electriciteit kan leggen als hij zijn in juni uit zijn zesde jaar komt! Oké taal is ook belangrijk , stel dat je zelfstandig bent en je aanbiedingen staan vol taalfouten, is dat ook niet echt goeie reclame voor je firma! Maar wie weet trouwen ze dan wel met een meisje dat een kei in taal is, de toekomst is nog ver hé!

Commentaren

Grinnik! Mam, jij zal die offertes anders wel mogen maken!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 26-10-10

Reageren op dit commentaar

Mja bientje, zo gaat dat hé! Maar hij heeft echt geen kaas gegeten van taal en lezen en zo, ach ja, k ga het vannacht opbiechten in mijn bed dat ik een opvoedingsfout gemaakt heb, ze zullen het me wel vergeven hierboven, ( hoop ik toch!)

Gepost door: christa | 26-10-10

oef, gelukkig was je niet gebuisd !

Gepost door: omamoetje | 26-10-10

Reageren op dit commentaar

proficiat met je goede punten Christa
goede punten wat je taal betreft
opvoedkundig, tja, dat zal een nul zijn denk ik, hihi

Gepost door: fotorantje | 27-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.