31-10-10

Mijn armbandje!

(blogje van 9 okt 2010)

Ik heb een armbandje, wat ik heel graag wou! Ik zat er wekelijks naar te kijken op internet! Eentje uit de collectie van Malice in Wonderland! Nu ben ik totaal geen modemens of een nog minder een merkenmens! Maar het leuke aan die armbandjes zijn de leuke bedeltjes met gekke teksten!

Wim zag me geregeld kijken met gretige ogen en kweel kweel en bestelde er eentje voor me , maar in de plaats met een tekstje op de twee bedeltjes, onze namen! Vond ik heel leuk, vooral omdat wij eigenlijk geen trouwringen hebben, dat oeft niet persé voor mij!

Maar ik wou ook mijn lijfspreuken op bedeltjes en eentje met Awaces dat dan weer slaat op ons nieuw samengesteld gezin, de eerste letter van ieders naam!

Maar bon, het was moeilijk om mijn lijfspreuken te kiezen! Het was heel in het begin dat ik ziek was en had dan nog niet door dat ik dat vandaag op de dag nog zou zijn!

Op het ene bedeltjes staat dus "doing is being" ! En nu zat ik daarnet een beetje te spelen met mijn armbandje en las de tekst nog eens en besefte tot tranen in mijn ogen toe, dat er nog weinig "doing " in mijn leven is! En al de "doing" is dan nog in slowmotion-doing! Neen, ik weet het, ik mag niet de zielepoot uithangen, ik moet moedig zijn en mijn leven nuttig proberen te maken! Maar oo wee, zo weinig kan ik doen. Deze namiddag 20 tulpebollen geplant in een grote pot!Enerzijds omdat ik te lui ( lees, in de onmogelijkheid ben ) om me twintig keer te bukken, twintig gaatjes te kappen in de aarde, daar twintig bollen in te steken , toeschoffelen.

Anderzijds omdat ik dat ook leuk vind, een kudde tulpen in een grote pot, en als ik er dan een paar van tussen haal om in een vaas te zetten zie je dat niet eens! Ik wil vooral bloemen die ik binnen kan zetten, of bloemstukken kan van maken, want meestal zit ik toch binnen en dan heb ik een bloemetje in huis!

IK heb zes terrasstoelen versleept , met mijn ene arm wegens gebrek aan een meewerking van die tweede arm! Geveegd, blaadjes van de bomen die nu in op deze tijd van het jaar in grote getale neerdwarrelen! Er zal nog veel gedwarreld worden als ik eens omhoog naar de goedgevulde kruinen van de bomen kijk!

Mja t is herfst en ik durf eerlijk bekennen dat ik tegen de lange winter opzie! Ik zal niet te ver vooruit mogen kijken en hopen dat ik misschien toch nog een paar dagen naar de zon kan!

10:04 Gepost door fibromindy in gekke kronkels, stomme fibro | Permalink | Commentaren (0) | Tags: armbandje |  Facebook

Het syndroom van Meulebeke

28 oktober ( k had dit blogje nog niet gepost en k weet niet hoe je zin de juiste volgorde moet zetten, en k ga er mijn kopke niet over breken ook niet, er zijn hardere noten in het leven te kraken dan de volgorde van een blogje)

Het syndroom van Meulebeke heeft zich genesteld onder haar donsdeken na al haar wilde escapades deze week van boetseren met marsepein , het bakken van en superspeculoos , over en weer naar het ziekenhuis, links en rechts gewandeld , dokter geweest, enfin, het leek wel of ik tijd te kort kwam, maar bon, ik had bij al een leuke week , waarbij ik roeide met de riemen die ik had, of beter met deze die ik net niet had, zonder riemen dus. Eigenlijk realiseer ik me dat ik ook niet ongelukkig ben geworden door die fibrotoestand! Oke, ik heb pijn, ach, ik hoef heel die reutepeteut hier niet herhalen, jullie weten het onderhand al en ik wil echt geen zeurpiet worden, of zeg ik hier beter zeurmiet.

Dus ik ben hoe dan ook een gelukkig mens! Mooi toch als je tevreden bent in de staat je bent! Tuurlijk moeten er nog verwachtingen zijn en die heb ik ook. Ik wil vooral ook dingen doen, hoe klein ze ook zijn! Ik mag dan wel in mijn hoekje zitten, er is dan ook weer zitten en zitten! Je kan "zielig " zitten en je kan "vrolijk" zitten en vandaag ben ik dus een vrolijke zitster!

The day after!

 

DSCN6362.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb een stem alsof ik gisteren een ganse doos zware havannasigaren gerookt heb! Mijn maag die in normale omstandigheden al moeilijk doet , doet vandaag nog wat exra moeilijk en ik weet niet of dat ene hersje dat ik nodig heb om te schrijven eigenlijk al wakker is! Mijn lichaam kraak en spokt als een oude trein , hoewel ik eigenlijk niet eens weet of oude treinen beginnen spokken, maar soit! Gedanst heb ik niet, met uitzondering van één slowtje, maar ik ben zowiezo geen danser, dus gelukkig dat ik daar niet jaloers over hoef te zijn als ik andere mensen op de dansvloer gadesla! Dat ze maar doen, hup met de beentjes, t is hen gegund!

Alleen jammer dat we wat dicht op elkaar gepakt zaten, zodat het moeilijk manouvreren was , om eens tegen iedereen te gaan praten! Ik denk dat het vandaag fastfood zal worden, ik zie geen enkele mogelijkheid om me hier uit mijn hoekje te gaan wringen met een kater van jewelste! Mijn alcoholtolerantie is ook niet meer "je dat"!

Heb ik veel gedronken, bwa, in elk geval naar mijn idee niet genoeg om er vandaag zo mottig door  te zijn! Och weet je, t was leuk, mannetje zag er heel gelukkig uit, we hebben ons geamuseerd en voor de rest platte rust, mijn ouwe knoken de rust gunnen die ze nodig hebben! K ga me hier achterover leggen en nog een tukje doen si, dat zal me momenteel nog het meest van al bevallen!

09:50 Gepost door fibromindy in Algemeen, gekke kronkels, Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fverjaardag, kater, feesten, cowboys |  Facebook

30-10-10

Fibromindy wordt Calamity Jane tonight!

aaaa.jpgYeah, allright! Let's party tonight! Mijn mannetje wordt 50 en ik vond dat dit gevierd moest worden! Eerst ging ik een rockconcert organiseren, maar de kanker van mijn vader heeft roet in het eten gegooid , ik durfde niet zo'n groot evenenemt op poten zetten, was ook niet zeker of het dan door zou kunnen gaan en hebben dit evenement afgeblazen, maar aangezien het met mijn vader momenteel niet echt slecht gaat  hebben we toch last minute iets beslist!

Mijn mannetje heeft zelf gekozen wie mocht komen, hij kreeg daarin volledig carte blanche van mij. Misschien had ik er graag nog andere mensen bijgehad, maar uiteindelijk was het niet mijn verjaardagsfeest! Hij moest zich beperken tot 50 man! Omdat onze bron van inkomen nu eenmaal ook niet onuitputtellijk is!

We zijn uiteindelijk met 41 man, vrouwen en ik kon moeilijk nog op het laatste nippertje snel nog 9 mensen uitnodigen, om den hoop te vullen, die zouden zich dan vast tweede keuze voelen!

Ik hoop dat het leuk wordt! Ik heb me uitgesloofd aan de voorbereidingen, en heb me er eigenlijk wel heel erg mee geamuseerd!

Gisteren was het dus koekjes bak en de afwerking van de cupcakes, ja want dat moet er persé bij van mij! Gelukkig had ik twee kompanen opgetrommeld en ons Canadees koekjesmonster was maar al te blij om wat met al die koekjesattributen te experimenteren!

Ik hou zelf nogal van verkleedpartijen en we hebben hier in Meulebeke de geschikte locatie, namelijk een cowboydorp met saloon! Wij allen daarheen vanavond! Ik heb een prachtig (weliswaar zwart) kleed gehuurd, met hoed met pluimen erbovenop! yeah right, Calamity ziet het helemaal zitten!

Aangezien wij geen mensen zijn van luxe en sjiek, maar meer van gezelligheid en fun, zullen we ons te goed doen aan een aperitief, buffet van beenhesp, jammer dat er geen gegrilde corn zal bijzijn en vast ook geen bruine bonen maar dat laatste is dan misschien toch goed om de geur daar een beetje houdbaar te houden!Flessen wijn op tafel en na het eten een grote marmiet met koffie! voor de koffiedrinkers, met de koekjes uiteraard!

Er komt ook één of ander countryzangerke en er zijn nog meer dan dertig cowboys van de vaste stek aanwezig, die zullen ook wel voor een beetje ambiance zorgen! Ik ben al helemaal zenuwachtig om straks de tafels te gaan dekken en al mijn zelfgemaakt gerief te gaan uitstallen! Alleen de whisky zal ontbreken! Ik ging voor iedereen nog een flesje whisky vullen maar dat ging er voor mijn mannetje een beetje over! Ik moet maar eens van stoppen weten vindt hij, en eigenlijk heeft hij wel een tikkeltje gelijk!

Voor de nieuwsgierigen onder jullie hier de link waar het allemaal doorgaat!

Het is zeker een rariteitje om daar eens binnen te springen in het weekend als je in de buurt bent!

 

http://www.hoftervelde.centerall.com/

 

 

15:44 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (2) | Tags: cowboys, hof ter velde, verjaardagsfeestje |  Facebook

27-10-10

kapotte benen

Mijn beentjes doen het niet meer! Vandaag een goede daad gedaan, met zoon naar Zaventem gereden om zijn liefje af te halen! Daar stond ik dan met dat grote speculooshart met de tekst, "welcome Shannon" maar k had één N vergeten! Anyway, ze liep de andere kant uit zonder rond te kijken waar wij stonden en dat mistte het verrassingseffect van het staan zwaaien met mijn peperkoekenhart van dertig centimeter op dertig! K was er best fier op, en k had het mooi in folie ingepakt .

Het werd echt strompelen na die calvarietocht Meulebeke- Gent -zaventem, en dan terug! Maar k heb twee gelukkige mensjes gezien en dat maakt me zelf dan ook een beetje gelukkiger! Jammer genoeg gaan de dagen veel te snel voorbij vliegen voor hen samen , binnen twee weken is ze alweer terug! Deze namiddag het beloofde werk voor mijn stiefje afgewerkt en t heeft me bloed zweet en tranen gekost , k hoop dat het goed is! En nu is mijn hoofdje moe , ga een glaasje wijn drinken en dan onderduiken!

peperkoek 001.JPGSorry te lui om de foto eerst te draaien, maar een goeie draai met jullie nek en het zal ook lukken !

26-10-10

Eventjes te druk in mijn bovenkamertje

Ik heb Steven beloofd om een leesoefening te maken, maar brr, zo'n zinnen met overdreven veel informatie in één zin, waar je na de tweede zin, de zin om verder te lezen reeds ontnomen wordt! Dan willen ze jongeren motiveren om te "lezen" Dompel ze onder in zo'n leesvoer en de letters vriezen onmiddellijk aan hun hoofd, waardoor ze keihard weglopen om toch terug te gaan gamen! Jongens van 17 ga je niet motiveren met een boek over Afrika die overlopen van inormatie maar niets van spanning in zit! Geef hen een spannend verhaal, een horroverhaal, wat misschien ethisch minder verantwoord is, maar waar je ook een brede woordenschat kan hanteren!

En je hebt in de categorieën lezers maar twee soorten, jongens die graag lezen en jongens die een hekel hebben aan lezen, en hier thuis zit eentje van de laatste soort!

Oké, opvoedkundig is het niet verantwoord dat ik die taak in zijn plaats ga maken, ik ben hier honderd procent verkeerd, de vraag , waarom ik het dan wel doe is , denk ik , om me een beetje nuttig te maken en op zijn( lees mijn ) taak scoorde ik 48 op 50 enne ik was best fier op dat resultaat! Ik doe het dus een beetje om mijn ego te strelen zeker als ik eerlijk ben! Ach so what, zolang hij maar electriciteit kan leggen als hij zijn in juni uit zijn zesde jaar komt! Oké taal is ook belangrijk , stel dat je zelfstandig bent en je aanbiedingen staan vol taalfouten, is dat ook niet echt goeie reclame voor je firma! Maar wie weet trouwen ze dan wel met een meisje dat een kei in taal is, de toekomst is nog ver hé!

24-10-10

Uit mijn ogen , vuile griep op komst!

Neen, ik weiger hier toe te geven dat ik ziek aan het worden bent! Ik voel mijn keel zwellen van de minuut, mijn hoofd wordt zwaarder en zwaarder en het lijkt of er achter mijn ogen iets zwaars zit te drukken! En neen, ik weiger hier pertinent ziek te worden! Ik heb de week erg nodig om alles te doen wat ik voor ogen had! IK wil nog één en ander doen voor de verjaardag van mijn mannetje, heb nog plannetjes in mijn hoofd, en heb voor woensdag iets beloofd aan mijn zoon, en omdat zijn meisje af en toe hier naar nederlandse taal komt oefenen , kan ik er ook al niets over kwijt! Ik hul me hier dus geheel in stilzwijgen, omdat de muren oren hebben!

Maar ik ga nu eens iets heel verstandigs doen, al zeg ik het zelf, ja af en toe lukt me dat wel , laat ons zeggen in uiterste nood kan het wel even!

Ik ga slapen! Ik neem mijn electrisch deken mee, neem een dafalgannetje , wat druppeltjes om te slapen en ik ga onderduipen en hopen dat de griepje van me het hazepad kiest en ik morgen fris en monter opsta, zodat ik op zijn minst mijn plannetjes kan uitvoeren op mijn slakkentempo, maar geloof het of niet, ik wen aan dat tempo! Langzaam maar zeker mankt ons Fibromindy door het leven, maar ze moeten me niet nog een griep erboven op doen, ik weiger pertinent die gratis bonus!

Slaap lekker!