01-12-10

Mijn favoriete woord!

Ik kreeg van een medeblogster,fotorantje', (maar ik weet niet hoe ik een link op haar naam moet plaatsen, bij deze sorry Rantje) de opdracht om een blog te schrijven over mijn "favoriete woord"!

Bij deze , dames en heren beste beeldbuismensjes, alhoewel de meeste p's geen beeldbuis meer hebben maar plasmadingens!

Moet ik nu in het vervolg zeggen, "Beste plasmakijkers", mijn favoriete woord is :

REIZEN

Ik word helemaal kierewiet als ik de gelegenheid krijg om over reizen te praten! Ik zeg altijd , de meeste belgen zijn geboren met een baksteen in hun buik, ik dus niet, ik heb een vliegtuig in mijn buik! Eén van mijn favoriete uitspraken is dan ook," Een jaar niet gevlogen , is een jaar niet geleefd"

Ja kijk, ik wil best wat kappersbeurten overslaan, mijn kleding kopen in de promo en de C&A, mijn haar zelf kleuren, schoenen van de shoe discount kopen! Maar als ik een jaar niet kan reizen dan wordt ik kribbig!

Het is zo'n verrijking, om het vliegtuig op te stappen en terug voet aan wal te zetten in een totaal andere wereld!

En hoe vaak ik ook mezelf wijsmaak dat ik in het volgend jaar eens niet op reis ga, het lukt me kwasi nooit om daaraan te ontstaan!

Ik heb altijd wel een leuke aanbieding gezien, ik pluis de reissites uit met goedkope vluchten en zo en ik kwijl haast op de lastminutes brochures die vaak in een mand aan de deur van het reisbureau ligt!

Jongens, k heb het hard te pakken hoor! Ik heb nog zo'n hoop bestemmingen die ik wil doen! Ik weet nu al dat ik tijd maar vooral geld tekort zal komen om al die dromen waar te maken.

Ik ben als een gulzig kind dat een veel te lange verlanglijst maakt voor sinterklaas! Mijn moeder zei altijd dat ik moest opletten dat ik de sint niet zou "verschuwen " met mijn lange brief!

Ik hou er van in stations rond te trappelen, misschien omdat ik zo graag mensjes-kijk! Vlieghavens zijn ware paradijzen voor mij! Ik ben eigenlijk al op reis als ik de poort hier achter me dicht trek! Als ik tenminste eerst geen kunsten op ijs ga maken, maar ik heb het bewijs geleverd, zelfs dat houdt me niet tegen!

Ik kan me een hele avond bezig houden met een reisbrochure uipluizen, de hotels googelen, reisbeoordelingen lezen!

Ik steek daar heel veel tijd in! Verleden week kwam mijn mannetje thuis met een aanbieding door de spoorwegen waar we kunnen van genieten! Ik heb al gebeld, gemaild, gegoogeld, en vooral ook gerekend en geteld!

Ik redeneer op vlak van reizen als een shopoholic tijdens de soldenperiode! Ik denk altijd dat "deze aanbiedinge" echt alles slaat en we er nu moeten voor gaan!

Pas op, ik hou van elke soort van reizen hoor, uiteraard geen "fietsvakantie", dat zit er niet meer in en ik ben daar eigenlijk ook niet rouwig om, een fietsvakantie is nu eigenlijk niet echt mijn ding! Maar soit, ieder diertje , zijn pleziertje!

Ik heb respect voor mensen die hun vakantie in hun caravan doorbrengen, maar zelf is dit ook niet de manier waarop ik op reis wil gaan! Ik ben daar veel te hyper voor, en zo kort op elkaar zitten met een overdaad aan prikkels en ik wordt knettergek!

Waar ik nu wel begin op letten is dat ik nu steeds een kamer vragen bij de lift en ook een hotel met lift zal uitkiezen, omdat trappen zo moordend voor me zijn!

(IK heb nu al drie keer deze blog geschreven en telkens ontbreekt er een deel, waardoor de fun er een beetje vanaf raakt, maar bon, derde keer goede keer zeker! We gaan verder)

IK heb er geen probleem mee dat mensen "niet" op reis gaan! In het verlof moet iedereen doen "wat ze graag doen"!  Je hebt mensen die graag gaan vissen , hewel dan moeten die dat doen! Verlof is doen wat je graag doet!

Maar reizen , of er alleen al maar aan denken werkt heel therapeutisch, mijn adrenaline stijgt bij het uitpluizen van reisfolders, of het bekijken van documentaires, o wat had ik daar graag mijn beroep van gemaakt! Maar soit, je hebt in het leven maar één weg, en ik sloeg een andere weg in, dus ja, geen weg terug!

Ik maak met plezier een lijstje van mijn To Do Trips, ik kan hier zeker 20 jaar mee weg geraken, moest ik het me tenminste kunnen permitteren!

Nu ja dromen kan geen kwaad!! Hou jullie vast aan de takken van de bomen, hier komt mijn lijst!

Ierland en Schotland

Wenen en Budapest

Berlijn en Praag

New YOrk

Rondtrip in Usa, grand canyon, las vegas etc

Noorwegen en Zweden en de middernachtzon

Kopenhagen

Canada

Zuid-Afrika

Senegal

Zanzibar

Kenia, en de serengetisafari

Australie

Mauritius

Brazilië

Costa Rica

Peru

Mexico

Bon, t zal al gaan zeker om te beginnen!

Zo, ik geef nu de fakkel door aan Pelgrimpje! Pelgrimpje mag nu een favoriete woordje kiezen en dan de fakkel op haar beurt doorgeven!

Ik kies bewust maar één iemand omdat ik dit spelletje wel heel geestig vind , maar niet overtuigd of al mijn bloggers dit wel leuk zouden vinden! Maar ik heb er in elk geval van genoten! Aja, ik kon weer eens over reizen praten!

 

 

istanbul 045.jpg

19:45 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

ik moest dat inderdaad geweten hebben: reizen
jij bent dus zoals ze zeggen een 'drilkous'
reizen was ook een favoriet woord, vooral vroeger, nu heb ik die drang niet zo erg meer
en geef je het stokje niet door aan iemand?

Gepost door: fotorantje | 01-12-10

Reageren op dit commentaar

Der is een hele stuk blog verschwunden! Ik moet het herschrijven,d at stokske kwam op het laatste! minuutje wi!

Gepost door: christa | 01-12-10

amai nog heel wat op je lijstje
er staat daar veel tussen die ik ook wel zou willen zien
maar das voor een volgend leven

Gepost door: fotorantje | 01-12-10

Reageren op dit commentaar

Lol, jij geraakt nooit in een bejaardenhuis als ik dat hier lees :D

groetjes

Gepost door: maike | 01-12-10

Reageren op dit commentaar

Hey Maike, ben ook niet van plan om daar rap heen te gaan, tenzij
ik echt "ten laste " kom van iemand! De dag dat ze me moeten komen wassen, pampers aandoen, wil ik niet dat mijn kinderen dat moeten komen doen, maar we zullen wel zien hoe het leven loopt hé!

Gepost door: christa | 02-12-10

Hallo Christa!!

Ik kan hier niet volgen !!!
Ik heb hier iets gemist denk ik!!

Maar over reizen daar ben ik het er overeens
als ik gels had zou ik ook die reizen maken die hier staan opgeschreven!
Zeker weten maar dan in een hotel met lift zoals je schrijft!!
Stomme fibro, nu moeten we daar ook naar kijken of er een lift is alles plaate grond en ga zo maar door!!!grrrr
Maar we laten er ons niet door kisten he????

lieve winterse groetjes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 02-12-10

Reageren op dit commentaar

Nieuwsgierig geworden, ben ik komen lezen :). Ja reizen, ik kan direct een heel continent opnoemen:) maar met deze temperaturen, zou ik niet veel moeten nadenken.

Gepost door: Wopi | 02-12-10

Reageren op dit commentaar

Ah ja...dat is ook een mooi favoriet woord!! Vliegen zit er voor ons niet in met de hond ( en die willen we nu eenmaal altijd mee hebben op onze vakanties anders ga ik dood...en anders híj wel haha), wij kamperen en ja, dan genieten we dus ook enorm!
Inderdaad leuk dit stokje hè..het kan bij een ider zo geheel anders uitpakken...want hoeveel woorden zijn er wel niet???
Btw..een linkje maken is heel eenvoudig! Maak met je cursor de naam 'blauw'..dat is er overheen gaan met de linkermuisknop ingedrukt. Dan ga je in je postvenster naar die icoontjes in de balk bovenaan, waar ook die voor een foto toevoegen staat hè...daar staat ongeveer in het midden zo'n stukje grijze ketting..als je die aanklikt krijg je een klein venstertje..hierin vul je op de eerste regel de url van de betreffende blog in (dus: http://....met de url op die puntjes dus...voor fotorantje zou dat dan http://blog.seniorennet.be/fotorantje zijn) , vervolgens klik je eronder rechts dat pijltje aan zodat je 'pagina openen in nieuw venster' kan aanklikken..en dan okee en klaar! Als je het goed gedaan hebt worden de letters van de link een andere kleur.
Beetje proberen en dan zal het wel lukken hoor! Succes!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-12-10

Reageren op dit commentaar

Ik wou hier eens in 't lang en in 't breed uit de doeken doen hoe je een link kunt plaatsen maar Mizz gaf de uitleg al, dat bespaart mij pen en papier ;-))

Gepost door: Tal | 04-12-10

Reageren op dit commentaar

Ik zou dit allemaal kunnen geschreven hebben ! Zo voel ik het ook. Ik heb ook geen baksteen in de maag (die zit in de maag van mijn man) maar een reisbrochure. Heb nu een (winter)dipje : omdat ik nog niets in het vooruitzicht heb, nog geen enkele reis gepland voor 2011 ?

Gepost door: omamoetje | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Ja, leuk woord dat ook bovenaan in mijn woordenboek staat met daarachter dan slechts één woord... Provence. Een keer of vier per jaar die richting uit en je hoort mij niet klagen. :-p
Mijn favoriete woord lees je morgen pas. :-)

Gepost door: Nana | 06-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.