05-12-10

Zondagmorgen, ten huize Fibromindy

Zondagochtend!

 

Mijn een kuit zo stijf als de plank van mijn doodskist , sta ik op, het regent! Wat jammer de sneeuw is verdwenen als sneeuw voor de zon, hoewel het eerder door de regen komt!

Ik heb moeite om de trap af te komen! Mijn armen lijken of er vannacht gewichten aan gehangen hebben, mijn goeie voet lijkt doortrapt en zoals ik al zei, mijn kuit in het gips voelt oo zo stijf!

Fibrmindy is op cadeautjesjacht geweest samen met zoonlief die met één been in het vliegtuig naar Canada zit! Maar een cadeautje voor zijn Canadese liefje heeft hij nog niet gevonden, de klik was er niet! Ze zal het voorlopig moeten doen met een paar keukenwanten met zebrastrepen op want ze is gek op zebras’s, maar een levende zebra op zijn geheel in een valies naar Canada proppen is niet zo evident en dus heeft hij het maar op die keukenwanten gehouden!

Het was moeilijk baggeren in de sneeuw, met twee krukken waarvan de rubberen tjoepen niet echt slipvrij zijn als ze nat worden! Vele winkeliers hadden echter de sneeuw niet geruimd en het spreekwoord, “ Als ieder voor zijn deurtje veegt hebben we een schone straat” was in Tielt zeker niet van toepassing! De sneeuwprut kroop tussen mijn gips en mijn sok met als gevolg al snel ijstenen!

Dju toch ik was mijn douchekapje vergeten over mijn gips aan te trekken vooraleer ik  mijn sok en mijn blauwe gipsvoetje erover trok en nu vergalden mijn ijstenen de pret van het kerstshoppen!

En toch kon het de pret niet bederven om eens samen met mijn zoon op stap te gaan eens lekker met ons tweetjes.

IK probeer er nog niet te veel aan te denken dat hij straks voor zes maanden weg is en misschien ook wel voorgoed ons Belgisch kikkerlandje zal verlaten om zich te vestigen met zijn liefje in Nova Scotia, de meest Zuid-oostelijke provincie  van Canada! Nova Scotia betekend letterlijk “nieuw Schotland” en als je foto’s op google bekijkt lijkt de natuur en de stijl ook wel erg op de Schotse highlands! Als we later op bezoek gaan naar Canada slaan we meteen twee vliegen in één klap! We bezoeken Schotland en Canada!

Ik heb er het volste vertrouwen  in dat ze zullen slagen in hun opzet om beiden een job te vinden en zich daar samen te nestelen, letterlijk dan een nestje bouwen voor hen samen!Het wordt vast onze laatste kerst samen en  ik wil ook genieten van onze samenhorigheid .

Bon welke plannen heeft fibromindy nog voor vandaag?? Geen eigenlijk! Mijn goesting diep in mij wil naar Ieper naar de kerstmarkt maar mijn verstand zegt dat dit eigenlijk veel te belastend is voor dat logge lijf van mij en méér nog voor het blok aan mijn been!

Mijn engelbewaarder fluistert in mijn oor dat ik me heel koest in mijn zetel moet houden! Misscien moet ik verder breien aan een jasje voor mijn muis-in wording, “ zit zijn lijf nog niet helemaal in elkaar, hij zal toch al kleren hebben! Maar van breien heb ik ook geen kaas gegeten , hoewel ik ooit voor mijn ongeboren dochter indertijd een truitje gebreid heb! Nu brei ik maar op gevoel af , zonder echt steken te tellen, ik improviseer vooral hoe de mouwtjes er moeten uizien en ach, als het niet lukt is het helemaal zo erg niet! Dan ben ik op zijn minst een paar uurtjes zoet geweest!

De hyperkineet in mij leert “geduldig “ zijn! Dit is het voorrecht van fibro te hebben! Ikke de rondvliegende –door –het –leven-razende Chrissebie wordt ineens een geduldige –traag-werkende –Fibromindy! Mja de wonderen zijn de wereld blijlkbaar nog niet uit!

 

 

Commentaren

Spijtig van uw ijstenen, dat zal inderdaad geen pretje geweest zijn, verdikke toch. Maar kan me best voorstellen dat het prettig was om eens met je zoon te gaan shoppen. Doe ik ook met mijn kinderen maar dat beperkt zich tot 1X per jaar,in de zomer,tja...ze hebben het zo druk... Maar het is dan in ieder geval genieten...en veel geld verteren :)
Geduld is een schone zaak, ben dat ook al jaaaaaren aan het leren. En als het je wat hoop kan geven: het is nog niet het van het maar wel al beter dan zo'n 20 jaar geleden...

Gepost door: bea | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Zo is dat Bea...geduld leer je vroeg of laat toch :-)

Gepost door: maike | 05-12-10

Wat een mens al niet doet om eens efkes te kunnen genieten met zoon of dochter...alles moet er voor wijken...zelfs een gips, lol. Ik zou het ook doen hoor, zeker als je weet dat je je kind een half jaar moet gaan missen en misschien maar één keer per jaar gaat zien, dan kan de gips en de fibro mij ook gestolen worden!

groetjes

Gepost door: maike | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Hier kwam een beetje groen piepen maar ondertussen sneeuwt het weer, met momenten zelfs fel, en krijgt alles weer een wit kleurtje

Je zoon voor zes maanden naar Canada, en misschien wel voor altijd ... tja kleine vogeltjes worden groot en vliegen uit het nestje ... bij jou toch wel heel ver weg. Ik zou het er moeilijk mee hebben denk ik toch ... en dan denk ik moeilijk helpt je geen stap vooruit.

Je hebt dan een gisteren samen met je zoon een mooie namiddag gehad (en zelfs ijstenen zijn dan mooi) misschien namiddag toch maar naar het stemmetje van je engelbewaarder luisteren)

Gepost door: mijmerwolkje | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa,

Plezant he zo samen met zoon lief op winkeljacht!
Groot gelijk dat je lekker thuis blijft ipv naar de kerstmarkt te gaan je weet dat moet je bekopen voor de rest van de week he!!!
Dus ik heb het gehad met Kerstmarkten en dan die koude erbij dan ben ik helemaal ziek en zerig overal!!

Wens je een knusse zondagavond toe!
Ben naar de cross aan het zien in mijn warme zetel en met mijn pc'ke
meer hoef ik niet! Wel een lekkere taart gebakken en pannenkoeken!
Werk genoeg gehad en nu is het gedaan voor vandaag!!

groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Heb ik het goed? Ben jij Christa die op mijn blog reageerde?
En die de vraag naar mijn link stelde op FB?
Je liet geen link achter...
Als ik het juist heb, wat win ik dan? ;-)))

Gepost door: Tal | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Hey Ja dat ben ik! IK ga dan eens een linkje plaatsen si, dan kan ik regelmatig bij jou komen lezen! Is da goed voor jou??
groetjes,
en eum je hebt mijn beste kerstwensen gewonnen

Gepost door: christa | 05-12-10

'k Heb het deze week ook aan een versnelling lager gedaan, doordat ik niet buiten kon, en dat ging blijkbaar ook. Breien heb ik in mijn jeugd veel gedaan, maar altijd met een boekje erbij. Soms denk ik die hobby uit mijn jeugd terug op te nemen...

Gepost door: pelgrimpje | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Hey Pelgrimpje!
Mijn ,truitje gelijkt in elk geval op een truitje, maar k moet er nog een colletje aan foefelen!
breien is best wel leuk! Ik doe alles wel graag, maar niets mag te lang duren! Maar ik leer geduld krijgen en ik stel mezelf vaak op de proef, om geduld te "kweken"!
Maar ik ga toch blij zijn als ik uit het gips ben, ik heb ook behoorlijk veel pijn aan dat been op zijn geheel, vooral aan mijn kuit dan! Groetjes
christa

Gepost door: christa | 05-12-10

Lieve Christa

Ik denk dat ik je gevoel wel begrijp ... al heb ik natuurlijk makkelijk praten ;-)
Je zal het al vaak gehoord hebben : luister naar dat lichaam van je ... ;-)
Geniet maar met volle teugen van die laatste kerst samen ! Je zoon zet een hele grote stap ... En in loslaten zijn wij moeders niet altijd de sterksten hé ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 06-12-10

Reageren op dit commentaar

Alles zou mij ook gestolen kunnen worden hoor voor een middagje met de zoon! Zeker als je weet dat je hem straks zolang zal moeten missen!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 06-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.