15-12-10

Geen vlieg kwaad doen!

Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag aan skynetblogs in verband met dat paswoord, maar misschien toch nog effe een poging ondernemen!

Ik ben van nature een persoon die geen vlieg kwaad zou doen! Wat niet wil zeggen dat ik geen min-kantjes heb!

Iemand heeft me ooit gezegd, een min-kantje is eigenlijk een uitvergrootte goede gave! Mjja, ik kan er in komen. Mijn minpunt is namelijk

IMPULSIVITEIT

Dat kan een goeie gave zijn, zorgt soms voor een vrolijke noot in huis , kan in de meeste gevallen best grappig zijn! Maar te impulsief zijn wordt dan een

min-kantje! Want schrijven of zeggen gewoon wat er in je hoofd opkomt en dat is wat ik met deze blog doe! Soms weet ik helemaal niet vooraf wat ik ga schrijven; Ik begin aan een bepaald onderwerp en weet niet waar ik uitkom!

Ik herlees het ook nooit! Soms ben ik nadien verbaasd , als ik blogs van mezelf lees , van paar maanden geleden heb ik iets, van , eum , heb ik dat geschreven!

En nu heb ik met die stomme impulsiviteit mensen gekwetst, wat helemaal niet mijn bedoeling was! Ik kan mijn eigen wel voor de kop slaan!

Maar ik ben niet te beroerd om daar openlijk voor uit te komen dat ik fouten gemaakt heb! Ik ga me niet allerlei bochten wringen om toch maar gelijk te halen. Ik ben wel een fair-player! Fouten gemaakt, okee, ik moet ze rechtzetten!

Ik ga me zeker niet gaan wentelen in leugens en mooipraterij naar mezelf toe, want op den duur zit je in een web van leugens verwikkeld waar je uiteindelijk niet meer uitgeraakt!

En met mijn stomme fibro ben ik trouwens niet meer zo lenig om uit dat net te geraken!

Maar gedane zaken nemen geen keer en de klok kan ik niet terug draaien! Hoe graag ik dat ook zou doen!

Impulsiviteit, wordt mijn gesprek met de psychologe dinsdag! Okee , ik heb Adhd, maar ik mag dat niet als excuus gaan gebruiken, ik moet er leren mee omgaan .

Ik ben ook een persoon van hoogtes en laagtes! Ik kan heel hoog zweven maar heel diep vallen en mijn eigen verrot slaan omdat ik iets stoms gedaan heb!

Het zal wel een tijdje duren vooraleer de wonden langs beiede kanten geheeld worden.

Maar ik ben niet de enige die fouten maakt,iedereen maakt wel eens fouten en van de één wordt nu eenmaal meer getolereerd dan van de andere, maar laten we nu vooral mij mezelf blijven!

Hewel ik ben dus ook maar een mens, en ik heb een fout gemaakt , maar ik moet daarom toch niet helemaal de verdommenis in! Ik heb heus ook wel goede gaven hoor, hoewel ik momenteel heel erg aan mezelf twijfel, maar bon, ik heb nog nooit een heel sterk zelfvertrouwen gehad, kan ook niet als ze het er als kind letterlijk ingeslagen hebben!

Als kind kon ik ook nooit iets goed doen, was steeds de pineut, de onhandigaard die alles liet vallen, degene in de klas die opeens iets luidop zei. Ik was de jongen die in de bomen kroop, hoe graag wou ik een jongen zijn!

Ik heb da ook al heel mijn leven een innerlijke drang om toch maar goed bevonden te worden! Ja, ik weet best dat ik me nu heel kwetsbaar opstel, maar ik kom daar eerlijk voor uit. Met als gevolg dat ik het mezelf zo moeilijk vergeef als ik fouten gemaakt heb en daar dan ook direct heel hard naar beneden door tuimel!

Ik heb er behoorlijk stress door en stress is nefast voor fibro , dus momenteel ben ik ook vergaan van de pijn in mijn benen, misschien mijn straf???

Ik hoop in elk geval toch een leuke kersttijd te hebben waar gezelligheid en warmte heerst en we dit jaar met zijn zevenen gaan vieren, er is een liefje bijgekomen en die is hier even welkom, verliefde mensen zijn graag bij elkaar met de feestdagen, logisch toch! Eentje ontbreekt er, en ik zal haar dan ook missen, ons Canadeesje! Het doet er me ook aandenken dat het nu snel inkort dat mijn zoon vertrekt!

Ik zal in elk geval meegaan naar de luchthaven! Want ik wil hem wel uitzwaaien al zal er wel een traantje vloeien als ik hem zes maanden zal moeten missen! Ik sta er momenteel nog niet zo veel bij stil, maar het zal me wel dagen op het moment zelf!

Ik hoop toch dat hij er volgend jaar bij zal zijn met kerst! Met zijn Shannagator!

16:55 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (3) | Tags: impulsief, rechtzetten, stress, slechte kanten |  Facebook

Commentaren

Christa niemand is perfect, iedereen maakt fouten
en dat jij geen vlieg kwaad zou doen daar ben ik van overtuigd
jij wil iedereen helpen zelfs al kan je zelf niet uit de voeten
we willen perfect zijn voor iedereen, maar dat kan niet, want iedereen is anders
ik vind iemand perfect op manier a, een ander vind dat helemaal niet perfect en verkiest manier b
we kunnen echt niet voor iedereen goed doen
twee hebben mij op fb ontvriend door een discussie tussen twee anderen op een status van mij
en ik ben de pineut
k heb verdorie niks gedaan
maar zo is het leven, mensen trekken conclusies, en soms verkeerde conclusies
en uit al die dingen leren we en trekken we onze lessen
maar gemakkelijk is het niet en ook niet pijnloos
dikke knuffel

Gepost door: fotorantje | 15-12-10

Reageren op dit commentaar

Crista, er zijn weinige mensen die hun ongelijk durven --willen--toegeven. Het is moedig van jou. - Och we hebben allemaal van die min kantjes, en we weten dat goed genoeg. Maar toegeven oh maar. Daarom vind ik jou brief zo oprecht.! !
Het bewijst dat je jezelf door en door kent en weet wanneer je een foutje hebt gedaan. En jezelf kennen is het begin van wijsheid, heeft een wijsgeer eens gezegd

Gepost door: jutta | 15-12-10

Reageren op dit commentaar

Iedereen kwetst wel eens bewust/onbewust mensen, of maakt fouten, maar er is een groot verschil tussen er op gewezen worden of een uitval krijgen van jewelste! Nu, zo'n personen kunnen bij mij al direct de pot op en wil ik nooit meer zien...ik heb wel wat beters te doen dan een schuldgevoel aangewreven te krijgen! Leg trouwens op facebook of IRL nooit je ziel bloot -want die kwetsbaarheid wordt maar al te graag misbruikt door oa zogenaamde vrienden- , daar heb je je man voor en dokter. Als men vraagt hoe het met je is dan zeg je gewoon: Goed, thx en je praat over andere dingen. Niemand kan fibromyalgie begrijpen niemand Christa! Als men zegt dat je een profiteur bent tover dan een smile op je gezicht en laat het daar bij.

groetjes

Gepost door: maike | 16-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.