16-12-10

2011

Ik wil van 2011 het jaar maken van de revalidatie! Ok, ik verveel me niet thuis omdat ik een creatieveling ben die altijd wel iets uit haar mouw weet te schudden om te doen! Maar ik wil terug meedraaien in de maatschappij en ik wil me vooral terug beter voelen en meer kunnen doen!

De therapieën die ik tot op heden gevolgd heb zijn allemaal maar peulschilletjes geweest die eigenlijk niet veel inhielden! De fitness was te zwaar, de hydrotherapy lijkt me dan weer te weinig, vooral omdat het maar één keer per week is! Ik kreeg een goede tip van één van mijn behandelende dokters die me naar Mariakerke wou sturen bij Oostende! Ik had eerst wat gemopperd dat dit zo ver is , bla bla dat ik niet altijd in staat ben om zo ver te rijden, maar ik heb daarnet nog eens naar de website gekeken en dat is wat ik nu wel wil!

Ze werken er met totaalprogramma's hydrotherapie, psychotherapie, fysio, tot zelfs een dieetprogramma!

Ze doen er ook testen om te zien wat het lichaam aankan en hoelang het tijd nodig heeft om te recupereren. Wat ze hier in de buurt allemaal niet doen!

Natuurtlijk, het grote minpunt is de prijs, ik ben overtuigd dat dit allemaal niet gratis zal zijn en alles heeft zijn prijskaartje!Wat het rijden betreft heb ik al een oplossing, carpooling met lotgenootjes, zodat we elk om beurten eens rijden!

Ja dat is iets wat ik nu echt wil doen! Ik voel me er nu ook goed genoeg voor in die zin, dat ik minder last heb van misselijkheid en zo, ik ben ook wat minder moe, het is alleen die f.....pijn en dat grote tekort aan energie en dat voor het minste in ademnood zijn! Kortom ik voel me nog steeds een 80-jarige maar nu iets kraniger dan een tijd geleden! Maar ik zie een 80-jarige nog altijd niet "gaan kuisen", want die 80-jarige kan dat zo af en toe eens thuis een beetje aanmodderen, maar dan moet ze al een hele goeie week hebben en moet ze het werk dat  normaal in anderhalf uurtje te piepen is verdelen over een hele dag! Mja zo kranig ben ik nu ook weer niet!

Gisteren ben ik nog maar eens met de neus op de feiten geduwd geweest hoe moeilijk het is om voor mij op een gewone stoel te zitten of in een zetel waar ik de benen niet kan strekken! Ik had gratis kaarten gewonnen op facebook van Gunter Lamoot en hoewel ik nu niet zooooooooo lamoot-mindet ben heb ik dat gratis aanbod in dank aangenomen! Na tien minuten op de derde rij zitten waar naar mijn oordeel toch behoorlijk wat plaats tussen de rijen klapzetels was, kon ik het al niet meer houden van de pijn! Constante naaldeprikken in mijn benen, moordend! tijdens de pauze zijn we dan maar op de eerste rij gaan zitten , en daar kon ik dan languit een beetje hangen in de zetel wat geen zicht is, totaal on-vrouwelijk en on-sexy maar o zo minder pijnlijk! Leve de eerste rijen in theaterzalen!

Het deed me er tevens terug aan herinneren hoe moeilijk het zal zijn voor mij om met het vliegtuig te reizen , temeer omdat ze me als halfinvalide niet aan de nooduitgang kunnen ( mogen ) zetten. Ik zal daar apetoeren moeten uithalen, constant rondwandelen en op veel mensen hun zenuwen werken vrees ik!

Maar ik wil zo graag naar New york, en daar heb ik goeie redens voor, ( lees excuses). Ten eerste is het een promotie van de spoorwegen via mijn mannetje, ten tweede zijn er vier of vijf uitstappen inbegrepen met de bus, zodat ik overal rondgevoerd wordt en dit dus " de ideale " reisformule voor half-kreupele mensen gelijk ik , is! En de kans is groot dat ik mijn zoon dan zie nadat hij drie maanden van huis zal zien! Als ze beiden tegen die tijd nog niet werken, zien ze het helemaal zitten om met de wagen, alstublieft zeg, 1200km van Nova Scotia naar New York te rijden!

En ik heb nu eenmaal geen zin meer in strandvakanties, na onze laatste ervaring in Hurghada heb ik er helemaal mijn buik van vol! Ok, de warmte kan me goed doen, dat is waar, maar dat is dan ook weer kortstondig! Eens terug in ons Belgische kikkerlandje nemen we de warmte toch niet mee naar huis!

Nee, ik ga deze zomer investeren in een goeie ligzetel waar ik makkelijk in en uit kan, iets wat ik deze zomer gemist heb, want ik heb heel de zomer binnen gezeten bij gebrek aan een goeie ligzetel! Voor mij geen "dolce farniente" vakantie, ik moet hier noodgedwongen al genoeg aan "farniente" gaan doen door die stomme fibro!Ik kan dan wel een beetje licht huishoudelijk werk doen, zoals koken en afstoffen een soms een beetje strijken, veel verder dan daar, raak ik niet meer. Maar ik heb in het voorbije jaar ook wel mijn grenzen leren kennen en ik doseer mijn krachten , zodat er naast de fibro ook nog een beetje leven is! Ik probeer nog te genieten ook, dat mag toch dacht ik???

 

Commentaren

Op websites zouden ze beter ook iets over de prijs zeggen maar mss zou dat teveel mensen afschrikken. Maar als een mens echt pijn genoeg gehad heeft zal het kostenplaatje wel het laatste van zijn zorgen zijn denk ik. Het moet echter wel haalbaar blijven. Ik hoop dat het u zal helpen, iedere verbetering zou in ieder geval een + zijn.
En genieten mag zeker, wat zeg ik? Datmoet!!

Gepost door: bea | 16-12-10

Reageren op dit commentaar

Het is nooit te laat om te leren he christa en ik ben er wel van overtuigd dat je een gouden hart hebt. Soms komt het door wat je noemt je impulsiviteit misschien niet zo goed aan, maar het is ook aan ons om dat dan te relativeren en zo leren alle partijen er iets mee... Wat mij aanging, was dat ik vond dat je af en toe je waardigheid ging verliezen en ik voel al veel meer rust en overweging in je laatste blogs... Niet dat ik de wijsheid in pacht heb hoor maar open communicatie kan alleen bijdragen tot een diepere vriendschap. Ik hoop echt dat je wens ivm Kerst mag uitkomen, is Kerst niet in de eerste plaats een feest van de vrede? Ik hoop ook dat als je die therapie gaat doen in Oostende, je er de resultaten van mag hebben die je ervan verwacht. Ik denk dat dat wel eens een goed idee zou kunnen zijn, ze nemen het precies nogal grondig aan...
Een lieve groet.

Gepost door: pelgrimpje | 16-12-10

Reageren op dit commentaar

Ik voel me niet te beroerd om uit te komen voor mijn zwakke plekken, maar ze hebben me ook behoorlijk op stang gejaagd en dan kan ik idd wel eens mijn kalmte te verliezen!En ik ben ook wel iemand van hoogtes en laagtes en als je dan gewoon eerlijk gaat bloggen en zeggen wat er in je opkomt , mja dan kunnen er wel eens brokken van komen! Maar zoals ik eerder al aangaf eigenlijk kan ik geen vlieg kwaad doen!
Ik hoop dat je een fijne warme kerst mag beleven op de manier die jij fijn vindt!
liefs
christa

Gepost door: christa | 16-12-10

ik wens je veel goede moed en als je klikt op mijn naam vind je een pagina waar je info vindt over hoe je best een therapeut zoekt

Gepost door: jan | 16-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.