18-12-10

kerstsentiment

Ik weet niet of het de sneeuw is , maar ik heb dit jaar echt een kerstgevoel! Deze namiddag met zoon-en manlief nog achter cadeautjes rondgehuppeld, of je op twee krukken zwalpen, huppelen kan noemen! Ik was de uitverkorene om een cadeautje uit te kiezen voor zijn liefje, maar ik ga hier niet over uitwijden want ons Canadeesje doet haar uiterste best om Nederlands te leren en leest deze blog om haar Nederlandse woordenschat te verrijken!

Ik vond het zo schattig hem bezig te zien, wikken en wegen , draaien en keren! Jammer dat ik haar gezicht niet zal zien!

Ik heb in een sentimentele bui één van Amaurys eerste schoentjes ingepakt en er een heel zielige brief bij geschreven over kinderen grootbrengen en loslaten en de fakkel doorgeven aan hun geliefde. Gelukkig ben ik heel blij met zijn keuze, en kunnen wij het samen goed vinden, ja k durf gerust zeggen dat ik ons Shannonneke heel graag zie! Dat maakt het me makkelijker om mijn zoon te laten gaan. Stel je voor dat hij verliefd was geworden op een del die met zijn gevoelens speelt, of hem naar ginds lokt om dan als een steen te laten vallen! Zo'n vrouw waar iedereen van ziet dat ze niet deugd, maar alleen degene die het echt moet zien, net niet ziet!

Ik had het ooit voor met mijn dochter, dat ze ging samenwonen met iemand waarmee ze echt geen toekomst had, een heroinesverslaafde! Ik heb tranen met tuiten gehuuild maar besefte ook dat ik ze moest laten gaan en haar gewoon met haar hoofd tegen de muur moest laten lopen, tot ze tot inzicht kwam. Na vijf maanden kwam ze mager ,depressief en uitgehongerd terug thuis. Ik ben nog nooit zo blij geweest maar tevens was ik ook verdrietig omdat ik haar zo verdrietig zag! En toen ik later dacht dat ik eindelijk de ideale schoonzoon had, bleek het sprookje ook niet lang te duren , mja je hebt die dingen niet in de hand en tot op heden heeft ze nog altijd de ware niet tegen het lijf gelopen.

Ik wil dit jaar ook een kerstfeest met heel veel kaarsen, veel kerstwensen, gemeende kerstwensen wel te verstaan, ik wil een mooie tafel, en bovenal gezelligheid en samenhorigheid. Eigenlijk wil ik een kerst om nooit te vergeten, eentje waar je kan op teren als je later eens niet samen kan zijn, eentje die we ons in onze ouwen dag nog zullen herinneren! En laat het dan ook maar meteen een witte kerst zijn ook!

 

Commentaren

Chrissebie ik hoop van harte dat je je droomkerstfeest mag hebben!

Gepost door: fotorantje | 18-12-10

Reageren op dit commentaar

Ook ik hoop van ganser harte dat je het kerstfeest van je dromen mag hebben, alles erop en eraan, een kerst om nooit te vergeten!

Gepost door: bea | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Lieve Christa,
we komen in ons leven allemaal dingen tegen die we liever anders zouden willen.
Het is lang geleden maar ik heb dit jaar ook een echt kerstgevoel.
Ik wens jou een héle mooie kerst toe!
Ik hoop dat al je dromen mogen in vervulling gaan!
Van harte!
Lieve groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.