04-01-11

3 maal is scheepsrecht!

Hoe ik ook met tegenzin het nieuwe jaar gevierd heb, toch is het goed begonnen, al willen ze me willens nillens toch een goed gevoel geven bij het nieuwe jaar!

Op 1 januari kreeg ik het heuglijke nieuws dat ik een set koffers gewonnen had, door gewoon een leuke kerstkaart in te sturen op facebook aan de pagina van nubbio koffers. K had het me eerlijk gezegd heel gemakkelijk gemaakt en snel een leuke kaart gezocht op internet, mmm, een jonge kerstman op een moto en in gedachten zag ik die nubbiokoffer achter die kerstman gebonden staan in plaats van een traditionele zak. Fotoke snel geplaatst en er verder eigenlijk niet meer aan gedacht. S avonds na het nieuwjaarsbezoek aan mijn moeder en vader en na het bezoek aan de pizzeria bekeek ik mijn facebook-berichtjes en ik slaakte een schreeuw van vreugde! Ware het niet dat ik onder mijn donsje genesteld lag in de zetel, k zou nog echt hebben rondgesprongen ook! Ik ben dus in blijde verwachting van een set valiezen, nu maar hopen dat het het soort lichtgewichtvaliezen is dat ik voor mijn zoon gekocht heb.

2 januari, zijn we uitgenodigd door mijn ouders om op restaurant te gaan eten. We maken van de gelegenheid gebruik om eerst naar de jbc te rijden omdat je alleen die dag met een kaart nog een extra korting krijgt op 2 en drie januari. Omdat we nog redelijk vroeg zijn hangt alles nog netjes in de rekken en is het niet moeilijk om snel bij alle kleedjes mijn maat op te snorren. Ik neem mee naar de kassa drie kleedjes en een topje dat onder één van de kleedjes hoort. Mijn mannetje heeft twee leuke hemden uitgekozen. Aan de kassa vraag ik of er ook extra korting is op dat ene kleedje en omdat het njet is, hang ik het terug, voor een volgende keer! We krijgen een kraslotje en ik zeg mijn mannetje dat hij goed moet krabben! Hij antwoordt enthousiast, t is zeker dat ik goed gekrabd heb, steek maar in de zak , t is prijs! De verkoopster neemt snel het krasbiljetje om te controleren en inderdaad, we hebben gewonnen! Ik sta zowat te juichen aan de kassa en het schalt  onmiddellijk door de luidsprekers van de winkel, " beste klanten we hebben een eerste winnaar voor vandaag, deze mensen winnen hun aankopen "gratis" door hun juiste krablotje! Als een fietser die de eindstreep overkomt steek ik triomfantelijk de armen in de lucht , ik heb nog net geen boeket bloemen om in de lucht of tussen het publiek te gooien! Met een fijn gevoel verlaat ik de winkel, onze dag kan niet meer stuk!

3 januari. Mijn mannetje en ik zitten een broodje te eten in het shoppingcenter waar we proberen wat solden op de kop te tikken! Mijn gsm rinkelt en het is een onbekend nummer. Ik denk, dat het een fibrootje is die wat meer wil weten over de lotgenotenbijeenkomst. Maar het is Philippe van de weekbode en hij heeft heuglijk nieuws voor mij! Ik ben namelijk de krak van de gemeente geworden en hij vermeld er nog bij dat ik met kop en schouders uitstak boven de rest! Haha, dat had ik nu echt niet verwacht, ik had er wel eens mail voor rondgestuurd in het begin maar dan was ik er totaal niet meer bezig meer mee geweest! Zo win ik terug twee volle bladzijden in de krant! Ik wil die vooral zoveel mogelijk aan fibro besteden, terug in de schijnwerpers plaatsen, ik hoop dat me dat zal lukken en dat ik niet heel mijn leven zal moeten vertellen! Ik zal er wel voor zorgen dat mijn haar er deze keer een beetje deftiger uitziet dan de vorige keer, ik wil er in elk geval niet meer zo meelijwekkend uitzien als in de vorige editie! Wat ik daarbij gewonnen heb, is mij een raadsel! Ik denk dat ze de winnaars van alle gemeentes gewoon eens zullen uitnodigen voor een hapje en een drankje en misschien krijgt iedereen een bloemetje of zo, maar meer verwacht ik er in elk geval niet van!

Dus drie maal op een rij " gewonnen", misschien brengt het nieuwe jaar toch meer goede dingen dan hetgene die ik gehoopt had! Het doet me in elk geval de dingen wat minder zwart inzien, ik besef nu dat het niet is omdat de ziekte van mijn vader als een zwaard van Domacles boven mijn hoofd hangt er geen mooie dingen meer zijn die mijn dagen vrolijk en tevreden kunnen maken!

Ik ben in elk geval een heel tevreden mens en dat is nogal het belangrijkste!

Commentaren

Amai nog niet!
Zeg, by the way, je hebt toch dat kleedje nog vlug terug uit het rek gegrist zeker dat je had teruggehangen? Hihihihi
En die extra pagina's in de krant, eens goed over nadenken hoe je die vult, misschien jouw verhaal en ook wat verhalen van je lotgenoten van de lotgenotenbijeenkomst en wat tips om het leven draagbaar te maken? Ik weet niet hoor, 't is maar een suggestie!
Ja en de koffers... wat een geluk zeg!
Ik duim dat de trend gezet is voor 2011 hoor!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Bientje
Neen hoor, ik heb het kleedje niet terug uit het rek gegrist! Eerlijk is eerlijk hé! K had er wel zin in hoor, maar toen bedacht ik , wie het kleine niet eert, het grote niet weert, dus....
Mja wat dat krantenartikel betreft, ik hoop dat terug wat over fibro mag praten dat het niet persoonlijk is! Wel jammer dat het regionaal is! Dju toch, t moest voor heel België zijn hé! Mja , misschien kan ik later eens een interview versieren in een nationale krant! Alhoewel straks gaat iedereen nog denken dat ik mediageil ben, brrr en ik haat mijn eigen foto's in de gazetten!
liefs en tot.....
Christa

Gepost door: christa | 04-01-11

Als dat geen geluk is, amaai. Proficiat hoor en dat drie maal op rij, fantastisch! En dan nog zo'n mooie prijzen, zelf nog noooooiiiiittt meegemaakt maar ik vind het super voor u. Op dat gebied is het jaar zeker goed gestart. Een deugddoener.

Gepost door: bea | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Jawadde dat kan tellen als begin van 2011!!!

Gepost door: Tal | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

echt wel het leven zoals het is maar met een grote surplus :-)
super dat je zoveel wint Christa, ze hebben er een goeie uitgekozen!

Gepost door: fotorantje | 04-01-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa!

Wat ben jij het jaar goed begonnen!
Als jij zo veel geluk blijft hebben dan kan je jaar niet meer stuk!
Je kan er maar van genieten van al die aandacht en geluk!
Eigenlijk zal je het wel vedient hebben om eens wat geluk in het spal te hebben he!! Het moeten niet altijd dezelfde zijn die winnen!
Fibrokes hebben dat eens nodig om gelukkig te zijn! niet?

lieve woensdagse groetjes en geniet maa van de prijzen!!!

liefs annemarieke, x

Gepost door: annemarieke, x | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.