05-01-11

Fibromindy in de grote-maten-winkel

Neen, k ben er niet fier op, maar k heb alweer een grens overschreden! Omdat het kwasi onmogelijk werd om nog deftige kledij te vinden in normale winkels en na veel gepas , gewurm en nog meer frustraties, heb ik de overstap gemaakt naar de gespecialiseerde winkels voor een maatje meer!

Een maatje meer zeggen ze dan nog heel braaf uitgedrukt! Ik ben zomaar van 42 naar een 46 tot zelfs 48 gegaan! Ik noem dat niet zomaar " een maatje meer"!

Winkelen begon de laatste tijd nogal heel snel te gaan! Mecx, te klein, Epsrit van t zelfde, Cassis, naar grote zus paprika doorgestuurd. De dure boetieks worden zowieso al overgeslagen. Zara van t zelfde. Sir Olliver kan ik nog eens geluk hebben dat ik nog net in de grootste maat past en als de stof rekbaar is!

Alleen in de C&A vind ik soms nog iets, bij Bel en Bo ook al tussen de grote maten, Jbc van t zelfde.

Als ik dan de online katalogus bekijk van Ulla popken vind ik de kledij niet eigentijds genoeg! Ik wil met nog niet kleden als een dame van 60! Ik heb me vroeger altijd sportief gekleed, niet opzichtig enfin dat wat ik naar mijn normen "normaal " noem!

Maar mijn laatste broek van de "We" moet ik constant zitten optrekken tot mijn eigen grote ergernis, geef toe t is geen zicht als je daar om de haverklap je broek naar boven zit te snokken, heel onvrouwelijk en k waggel zowieso al een beetje op die onstabiele pootjes van mij! Enfin, die broek zit niet goed!

IK dus gisteren binnen in een gespecialiseerde zaak! Groot was mijn ontgoocheling dat ze zo weinig in de "kleinste maat " hadden! Want hier heb ik nu de kleinste maat en wees gerust, ik zal er alles aan doen om het ook zo te houden maar nog liever werk ik me hier terug "uit" die speciaalzaak!

IK was de jongste soldenjaagster in dat etablissement , de meeste dames waren al gepensensioneerd, niet dat ze dan naakt moeten gaan lopen, ze hebben uiteraard ook kleding nodig! Maar ik had zo eventjes het gevoel van F.. wat doe ik hier! K was al blij dat er een jonge verkoopster was die me toch wel een paar hippe kleedjes presenteerde, maar het was niet 100 procent mijn smaak, maar solden of geen solden, ik koop niets waar ik niet helemaal achter sta!

Ze haalde nog én en ander uit een rek van de vorige zomer en mijn oog viel op twee broeken die van 89 euro naar 20 afgepreisd waren! De broeken werden gepast en hoewel ik vond dat ze heel hoog kwamen, toch nog twintig centimeter onder mijn oksels! Maar ze zaten ontzettend goed, ik bukte me en voelde dat ik de broek nog aanhad toen ik terug rechtstond, wat van de rest van mijn broeken die in de kast hangen niet gezegd kan worden! Ik heb dus weer twee broeken waar ik niet constant moet aan zitten snokken! Hoera voor de snokvrije broeken!

De oudere dame toverde nog iets tevoorschiijn toen ik al terug aangekleed stond en reeds betaald had! En soort zwart bloesje met een t shirt onder en k wist direct, dit zal me staan! K had gelijk, zwart en rood, die doen het altijd goed op mijn lijf! En k heb me laten bekoren, om deze 2 stukken nog te kopen! T was iets duurder, maar k weet zeker dat dit iets is wat ik heel graag zal dragen! Love at first sight, of in dat geval love at first fit!

En zo zit ik nu in de databank van de winkel van een maatje meer! K hoop alleen dat ze ook wat meer jeugdige dingen gaan aanschaffen van de collectie die ik gekocht hebt, want ik ben niet het enige dikkertje van die leeftijd, of niet soms!

 

Commentaren

Dat maatje meer is u een doorn in het oog maar de humoristische ondertoon laat me weer grijnzen. Schamen moet je u zeker niet doen, potverdikke. Met de gepaste kleding ga je u direct een stuk beter voelen, dat is een feit. En ik vind toch dat de 'grote'maten kledij bijlange niet zo ouwbollig meer is als vroegere jaren, integendeel, best modieus. Jouw pech zal waarschijnlijk zijn dat het nu net solden zijn en dan is het mooiste al foetsie, wacht maar tot de nieuwe collectie er is, wie weet kan je dan niet kiezen doordat er teveel schoons zal zijn.

Gepost door: bea | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Joepieeeee! Met de gepaste kleren voelt een mens zich direct een stuk beter en vrouwelijker hé! Goed van je om daar nog eens langs te gaan!
Mijn buurvrouwtje is een stuk jonger dan ik en werkt bij Ulla Popken in Brugge. Ik weet zeker dat daar jeugdige dingen te vinden zijn ook want zij ziet er altijd hip uit en ze helpt heel graag haar klanten, dus... ga daar ook maar eens langs!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa!!

Heb juist hetzelfde voor als jij!!
Ik haat mijn lichaam met al die kilo's
Heel ziek geweest in Mei vorig jaar en op twee dagen was ik 4.400kg kwijt
En ondertussen waren er bijna 9 kilo's af maar met de feestdagen zit ik terug boven de 80 kg en ik wil het niet!! Ik voelde me veel beter als ik lichter was ook voor mijn lichaam zelf, is het beter!
Waarom mogen andere mensen eten wat ze willen en worden die niet dik? grr
Ach, we zullen moeten content zijn met hoe we zijn zeker!!

wens je een fijne avond!
groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke, x | 05-01-11

Reageren op dit commentaar

Lieve Christa,
sta me toe even te glimlachen, vooral toen je het over die broeken had tot onder je oksels ;-)
Ik zit nog niet aan 46 maar toch ook al aan 44. Nummer 5 in Cassis is net te klein en nummer 1 in Paprika te groot. Ik zit er dus tussenin. Misschien eens naar MS-mode? Daar ga je misschien ook wat vinden hoor. Vroeger vond ik het daar maar ouwbollig maar tegenwoordig vind ik er mooie kleren. Betaalbaar én ook voor grotere maatjes.
Succes meid!
Ik wens je een fijne donderdag!
Lieve groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

Christa,

Ik ben een pak jonger dan jij en kennelijk ook een pak swaarder... heb maatje 50.
Koop bijna al mijn spulletjes bij MS Mode en Miss Etam in Nederland. En krijg constant opmerkingen dat ik zo mooi ben aangekleed!

Gepost door: Alice | 12-01-11

Reageren op dit commentaar

k zal binnenkort dus eens naar Venlo moeten trekken! Daar is het nog leuk winkelen, we zijn daar al een paar keer geweest. K zal eens Ms binnenlopen. Nu heb ik nog een geluk dat ik 1M73 ben, maar ik overweeg absoluut geen maagverkleining, ik ga niet prutsen aan mijn lijf , k heb zo al gezondheidsproblemen genoeg!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 12-01-11

De commentaren zijn gesloten.