08-01-11

Skype

Met kerst kreeg ik menige leuke cadeautjes! Eentje dat ik vast en zeker veel zal gebruiken is de webcam met micro! Niet om hier frivole dingetjes te doen voor de camera, want ik ben allesbehalve fotogeniek!

We hadden het thuis als een getest, maar vandaag voor het eerst echt geskyped met mijn zoon in Canada! Daar zat hij dan, op de achtergrond de zware houten balken waaruit het hele huis door de papa des huizes eigenhandig in elkaar gezet is! Zo eentje waarvan je zou denken dat Davy Crocket het bewoont! Weinig franje aan de muren, mja op die ruwe houten balken hang je geen verfijnde schilderijtjes of moderne vanvas. Je verwacht er geruite rode en witte gordijnen. Daar zat hij dan te glunderen met een gelukkige Shannon aan zijn zijde. Hij wist me te vertellen dat er net een eekhoorntje het eten van een vogeltje aan het afsnoepen was. Neen hier door het raam zie ik geen eekhoorns, af en toe een zwarte kat die ik moet wegjagen zodat ze de pmd-zakken niet opnieuw gaat openklauwen!

Mama Shannon kwam ook even zwaaien, ik zei hem dat ik hoopte dat Amaury wel een handje zou helpen in en rond het huis, maar ik schaamde me vooral omdat in de rechterhoek van de computer een rechterhoekje ik mezelf zie, en grrrrrrrrrrr, ik kan geen vrede vinden van mijn uiterlijk! Ik zat me te verontschuldigen omdat ik zo dik ben en me nog dikker voel hier voor die webcam! Ik had dat niet moeten doen, mezelf weer naar beneden halen!

Maar ja ik heb het toch lekker weer gedaan! Misschien omdat Shannomama, zelf slank is en me tov haar dan maar een kluns vindt, hoplohoi daar gaat mijn zelfvertrouwen weer de laagte in!

Als ik de vraag stel of het me iets zou kunnen schelen moesten de rollen omgekeerd zijn, en ik de slanke ben ! Neen, ik zou haar ook niet veroordelen op haar Twintig kilo overgewicht! Enfin, volgende keer beter zeker! Ik zal mijn eigen dan flink tegen de schenen schoppen als ik weer een negatieve opmerking over mezelf te maken! laat de perfecte zich hier nu onmiddellijk melden!

Commentaren

Chrissebie, begin al eens met jezelf graag te zien in 2011, je zou me daar een enorm plezier mee doen! Je hebt zoveel goeds in je, probeer dat nu toch eens te zien? Eerst vrede nemen met jezelf en houden van jezelf en dan komt al de rest vanzelf.
Knuffel!

Gepost door: Bientje | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Hewel Bientje je hebt gelijk hoor! Ik zou dat tegen iedereen ook zo zeggen! Weet je, ik moet dindsdag naar de psy, ik ga daar eens mijn thema van maken si! Maar t zit zo diep geworteld he, als kind hebben ze mijn zelfvertrouwen er letterlijk ingeslagen ( met de martnee) , ach ja , ik was een adhd-erke en dat noemden ze indertijd een mislukte jongen en dat verdiende slaag , ze zouden er een keer een meisje van maken si!
Bedankt voor uw steun, betekend heel veel !
Knuffel en een dikke knipoog!
christa

Gepost door: christa | 08-01-11

Wat leuk dat je zo met je zoon kan communiceren, de wonderen der techniek!
Ik denk niet dat die vrouw u zal veroordelen omdat je wat zwaarder bent dan haar, dat is toch geen misdaad? Je bent een mens net als zij, mss wat kilootjes meer dan haar en dan? Ach Christa, waar zou het naartoe gaan als iedere vrouw hetzelfde lijf had, het zou ook maar saai zijn. Hou van uzelf, probeer dat maar, je zal jezelf heel wat beter voelen dan.

Gepost door: bea | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Je zelfvertrouwen winnen is het voornaamste om je goed te voelen Christa!
Ik vond je best goed hoor toen ik je op de BBB zag!
Iedereen heeft wel iets waar hijzich niet lekker bij voelt en dat zou je moeten voor houden als je denkt dat iemand jou niet goed vind. Bekijk eens goed de andere persoon en vraag je af wat die zou hebben wat niet goed is.
Zo heb ik ook gebreken en na dit denk ik er ook een postje over te schrijven ;-))
Leuk hé dat je met die webcam zo dicht bij elkaar bent. Ik zou daar ook eens werk moeten van maken. Zo kunnen mijn schoondochter en zoon de kleine hier nu en dan eens zien, over dag.
Groetjes Christa en het beste bij de psy.

Gepost door: emmy | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

leuk die webcam, kan je in contact blijven hé

ik veroordeel ook niemand op overgewicht of wat dan ook
maar ik ben dan wel harder voor mezelf en veroordeel mezelf en niet enkel op gewicht, dus we hebben beetje hetzelfde probleem

Gepost door: fotorantje | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb ooit twee vriendinnen gehad met overgewicht en heb daar nooit een punt van gemaakt en andersom was er ook nooit een probleem. Ik ben slank maar ben zeker niet perfect en zal van anderen geen perfectie eisen of wat dan ook. Wat bij mij wel belangrijk is, is dus dat beruchte zelfvertrouwen. Ik zal je eens zeggen wat ik als tiener mocht aanhoren van m'n pa:
Jij kent niks!
Jij bent niks!
Jij doet niks!
Jij bent een nul!

Maar Christa, ik heb geleerd dat ik heel veel ben en heel veel waard en eenmaal je dat weet is je zelfvertrouwen geboren!!!

groetjes

Gepost door: maike | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Maike!!

Wat een vader zegt nu zoiets tegen zijn kinderen!!!!
Amaai dat zou niets voor mij zijn!
Wel erg ze-ne!!

liege groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke, x | 09-01-11

je moet denken : zoveel meer Christa om van te houden ! Slank zijn is meestal geen verdienste, de een mag alles eten en verdikt niet en de ander...tja...metabolisme. Verandert je karakter daardoor ? Neen !

Gepost door: omamoetje | 08-01-11

Reageren op dit commentaar

Als je me zult zien woensdag, zullen al je complexen smelten als sneeuw voor de zon... Ik ben nl. aardig nog wat kilo'tjes zwaarder dan jij... en ik zit er eigenlijk niet mee in, behalve misschien wat de gezondheid betreft. Maar ik kan er net zoals jij maar weinig aan doen, bij mij komt het voor een groot deel door gebrek aan beweging, door de medicatie en door mijn metabolisme. Ik ben altijd wel aan de zware kant geweest. Rondere vormen betekenen dikwijls ook een wat vrolijker en rustiger karakter heb ik mij laten vertellen... Het is ook zo'n maatschappelijk opgedrongen ideaal om slank te zijn... Vraag het maar aan je man, hij vindt je zo waarschijnlijk prima, en alleen jij nu nog moet het ook nog prima vinden...

Gepost door: pelgrimpje | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa!

Wat fijn dat je met je zoon kunt skypen!!!
Toch plezant he je zoon in levende lijve te zien!
Pfffff, ik ben ook een dikke 20 kg aangekomen!
en ik haat het mijn lichaam!
Die slanke dames die moeten zich veel ontzeggen denk ik!
Ach laat ze maar, wij weten wel beter he!!

lieve zondagse groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke, x | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Hé Christa, heb jij een zoon die in Canada woont? Zou ik je dan eens iets mogen vragen? Ik zie hier nergens een mailadres maar als jij me een mailtje zou willen sturen (elle.vandoninck@hotmail.com) dan kan ik je via die weg mijn vraagje stellen.
Alvast bedankt!
Ik wens je een fijne zondag!
Lieve groetjes van Elle

Gepost door: Elle | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Skypen is leuk, hé! Het zou veel meer moeten gebruikt worden i.p.v. de telefoon...
Wat is dat toch met vrouwen en hun uiterlijk! Vrouwen zijn veel te hard voor zichzelf, denk ik. Het komt natuurlijk door de vele plompe reacties van mannen op het uiterlijk van vrouwen. Hierdoor dénken vrouwen te gemakkelijk dat mannen alleen maar geïnteresseerd zijn in vrouwen met maatje 34. Tot je hun vrouw ziet.
Het cliché staat als een huis: "Van een schoon tafel alleen kunt ge niet eten" en "De inhoud is veel belangrijker dan de (royale) verpakking".

Gepost door: Sharp Ben | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.