06-02-11

Fibromindy in het spookhotel!

 

Deze week was Fibromindy vier jaar met haar handige Harry getrouwd, en naar jaarlijkse traditie trekken we er eens op uit, een overnachting in een hotel met een goed restaurant, enfin, alles erop en eraan , je kent dat wel!

Nu hadden we het geluk dat we nog een cadeaubon liggen hadden dat mijn mannetje voor zijn verjaardag had gekregen en ik had het boekje binnenste buiten gekeerd om er het beste uit te halen kwa , wat onze wensen waren!

L'Odace leek me dan ook het geschikte adres, mooi restaurant, aantrekkelijke menus, mooie kamers en een goeie recensie gelezen over het ontbijt ,waar zelfs vers fruitsap deel van uitmaakte!

Groot was onze verbazing toen we aankwamen en merkten dat de boel gesloten stond! Ik belde prompt het nummer dat op de cadeaubon stond, en een vrouwelijke stem beloofde me dat er binnen een paar minuten iemand zou aankomen. Ik dacht, misschien hebben ze het druk met de voorbereidingen voor s avonds in de keuken dat de bar open doen in de namiddag het sop in de bonen niet waard is!

Een lange slungel in een afgebleekt zwart costuumpje kwam aangelopen met een bos sleutels in de hand. Hij vroeg of wij de hotelgasten waren en ik knikte en ja en zei er snel bij dat ik verwonderd was dat de bar niet open was! De slungel zei, "non on a des problèms, ce n'est pas ouverte"! Ik voegde er haastig aan toe, " en het restaurant dan ook niet???? De slungel deed alsof er niets aan de hand was, maar naar mijn oordeel voelde hij zich totaal niet gemakkelijk in de situatie. Hij zei, neen het restaurant is ook niet open vanavond!

Wij volgenden hem snel de trap op naar boven en hij stak snel de verwarming aan , want het was om te bevriezen in de kamer! Ik vroeg me af of ik spoken zag als ik nu dacht dat het bed al beslapen was geweest, net alsof iemand zich bovenop het bed geploft had! T zullen wel gedachten zijn , en gaf er verder geen aandacht meer aan!Tot mijn mannetje me deze ochtend vertelde dat hij ook die indruk had!

Enfin, gezien ik die code doorgegeven had van de cadeaubon was ik bang dat ik hem elders niet zou kunnen gebruiken en dus beslisten we toch maar om te blijven en het er beste van te maken, hier in dat spookhotel waar alleen wij ronddwaalden ! We hadden in elk geval het idee dat we er helemaal alleen zaten!

We moesten in elk geval een andere eetgelegenheid uitzoeken en het nu de vraag, of we het bij iets eenvoudigs gingen houden, of misschien de grill zouden uitkiezen net naast het restaurant , of zouden we frieten halen en ons in het opgedekte restaurant van het spookhotel placeren? We probeerden er een beetje de fun in te houden om heel het weekend niet te verpesten door te klagen en te zagen op elkaar! Maar ik had wel zoiets, van grrrr, eerst het weekend in Brussel verpest door mijn voet-in-de-plaaster-perikelen, en nu weer dat?? Ik had toch wel eventjes zin om eens goed tegen de klaagmuur te gaan staan en de muur toch eens mijn beklag te doen! Maar soit, bij gebrek aan klaagmuur.....

Het restaurantje dat we uitgezocht hebben was gezellig, warm en de bediening was voortreffellijk! Het menu voor mij een beetje te copieus, maar eigen schuld, dikke bult, ik moest weer eens het viergangenmenu hebben!

http://www.couleurbasilic.be/

Uiteindelijk hadden we toch een gezellige avond doorgebracht en keerden te voet terug naar het hotel, wat voor mij al moeilijk was na een dag van lang in de auto, een beetje wandelen in Namen en van het hotel tot hier te voet , omdat er per slot van rekening toch geen dichtere parking was!

S nachts veel wakker en terug in dromenland en ik had nachtmerries over het spookhotel , maar ik herinner me niet meer precies wat!

Na ons toilet in de morgen besloten we snel te gaan ontbijten en dan maar onze biezen te pakken!

De tafel was opgedekt in de veranda, waar het koud was en de ramen vuil! De tafel was heel onprofessioneel opgedekt, de couverts lagen verkeerd, het lag er allemaal wel, maar daar eindigde het ook, van gezelligheid was totaal geen spake!

Een ober die er meer als klusjesman uitzag kwam ons bedienen in vuile sweater. We kregen een glaasje fruitsap uit een flesje, en ik kon wel fluiten naar mijn vers geperste fruitsapje! Het ontbijt was karig, continentaal. Toen de klusjesman me vroeg of we een goeie avond gehad hebben, heb ik daar een preek afgestoken in het frans dan nog, van zeker tien minuten , waar ik het had over het hotel des phantomes!

Dat er geen sfeer was, dat ik me bedrogen voelden , dat we het allemaal anders hadden voorgesteld, dat dit onze huwelijksverjaardag was en we niet eens konden eten in het hotel en gezellig in de bar zitten, dat we belange niet gekregen hebben wat de folder en de website ons beloofd had, enfin, het lukte me aardig om het allemaal nog heel vriendelijk te brengen te weten dat ik hier niet te doen had met de grote baas en dat mannetje hier ook maar kwam werken om zijn boterham te verdienen!

We gingen onze bagage halen en overwogen om te vertrekken zonder de cadeaubon af te geven, maar hij wees ons erop dat we hem dat nog verschuldigd waren! Het andere koppel , ook vlamingen had net met ons overlegd om de bon ook niet af te geven! We waren dus toch niet de enigen in dit spookhotel!

Maar brave vlamingen als wij zijn hebben toch de bon gegeven maar wel een copie als bewijs gevraagd! We vroegen waar we de grote baas konden spreken , omdat hij het ook allemaal niet kon helpen en we hem de huid niet wilden volschelden!

Wij dus naar Hotel Luxembourg , waar de ober vroegen om de zaakvoerder eens te roepen!

Kwam er daar een hautein manneke naar ons met een ongelooflijke air, en vroeg ons wat het probleem was! Ik legde hem uit dat we niet gekregen hadden wat we verwacht hadden! Hij was niet voor rede vatbaar, en antwoordde arrogant, je hebt een kamer gehad en je hebt ontbijt gehad, dat is wat het hotel te bieden heeft, en je hebt niet gereserveerd voor het restaurant! Ik zei hem, neen, ik heb inderdaad niet gereserveerd voor het restaurant , maar we waren wel van plan om er te gaan eten!

Het ging alsmaar luider en luider, des te arroganter hij werd, des te kwader ik werd, en heel luid zei, ik in mijn beste frans; "monsieur si tu veut , je peut bien faire encore beacoup plus du cinéma ici" en dan ben ik kwaad weggelopen!

Ik heb nog een poging gedaan om me goed te voelen, om te genieten van de ardennen, met zijn verzichten, zijn bossen, zijn leuke dorpjes, maar t mocht allemaal niet baten, dat baaske heeft mijn huwelijksverjaardag aardig verpest! Waarvoor ik hem hatelijk bedank!

Ik wou jullie nu de website geven, maar k merk dat dat hautaine mannetje snel zijn website heeft verwijderd, nu ben ik nog bozer!!!!!

Commentaren

amai, wat een raar gedoe daar
die heeft zeker zo speciaal een hotelleke voor cadeaubons, gewoon het hoog nodige
of hij stevent af op een faillissement
jammer dat jullie vierde huwelijksverjaardag zo in het water viel, verdorie toch

Gepost door: fotorantje | 06-02-11

Reageren op dit commentaar

Straks eens bellen si, mijn haar staat al recht, en de klachtenmail is al verstuurd, Fibromindy op oorlogspad!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 07-02-11

Dat is een ferme tegenvaller! Jullie zijn bedrogen geweest, dat staat vast en zeker. Zou je dit niet aangeven bij de uitgever van de cadeaubon? Wie weet, misschien krijg je wel een andere cadeaubon of één of andere compensatie...

Gepost door: pelgrimpje | 06-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb al een klachtenmail gestuurd, maar op de voucher staat dat klachten moeten besproken worden en uitgeklaard met de eigenaar, maar die was niet voor rede vatbaar! Maar ik ga straks toch eens bellen, ze mogen in elk geval geen zaken meer doen met dit hotel!
Ik vind het ook erg voor de Broer van Wim die betaalde voor die cadeaubox!
lieve groetjes en bedankt voor uw medeleven!
Christa

Gepost door: christa | 07-02-11

Hey Chrisje,
Wat een verhaal!
Ik moet onmiddellijk aan het liedje "Hotel Clifornia" denken.
Spijtig voor jullie huwelijksverjaardag, maar hopelijk komt er een goede compensatie en kunnen jullie er innenkort om lachen.
Liefs,
Muisje

Gepost door: Muisje | 06-02-11

Reageren op dit commentaar

In triest ma dat heb je met cadeaubons, wij kregen er ook es eentje voor ons huwelijk in een hotel in normandie vlak bij de mont st michel, waren er ook de enige gasten , het hotel was een bouwwerf en smorgens om 6 u begonnen de vaklui er al te timmeren, tis zoals je zegt , je maakt er het beste van, maar bij ons was het restaurant en de bar dan wel weer open...kwestie van de werklui daar te kunnen laten eten waarschijnlijk...om het kort te houden,wij hebben wel een klacht neergelegd bij de uitgever van de cadeaubon en kregen prompt een ander weekend aangeboden....dus zeker klachtje neerpennen....zoiets kan niet , zelfs niet bij de walen. En da pretentieus manneke zou ik toch een koek op zn smoeleke gegeven hebben....enfin spijtig dat het zo moet lopen ,en toch maar proberen een andere cadeaubon los te wrikken....beetje dreigen met pers enz...

grtjs
rudy

Gepost door: rudy | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

ER zal helemaal geen compensatie komen , want dat staat duidelijk op de cadeaubon vermeld, maar ik zou Christa niet heten als ik het toch niet zou proberen!
liefs
Christa

Gepost door: christa | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

Vreselijk! Schandalig! Het is te hopen dat dit hotel uit het programma van die kado-bons verwijderd wordt, geen mens die dit wil meemaken. Wat spijtig voor jullie huwelijksverjaardag, het zal in ieder geval ene zijn om niet te vergeten. Hopelijk de volgende jaren beter.

Gepost door: bea | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

toch een compensatie gekregen want ik merk op facebook dat je 'cadeubons' leuk vind ?

Gepost door: rudy | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

neen maar je kon meedoen aan een wedstrijd, je weet nooit dat ze me laten winnen , om iets goed te maken, haha!
groetjes

Gepost door: christa | 07-02-11

Hallo Christa!!!

Das straf da, heeft dieje omhooggeblazen kikker de website verwijdert!
Hij zal weten waarom zeker
maar ik diende een klacht in bij de cadeaubons verantwoordelijken hoor!

Ik wens je verder deze week een rustige en minder stress dagje dan het afgelopen weekend dat in het water gevallen is!! spijtig voor jullie!
Het had wel een romantisch weekendje anders geweest he, niet???
Wat een mens toch allemaal beleven kan! grrrr

lieve groetjes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke57 | 07-02-11

Reageren op dit commentaar

Het was toch geen bongobon?
Niet dat ik iets tegen bongo heb, maar ik heb daar nog niet anders (een keer of 5 nu) dan slechte ervaringen meegehad.
Zowel op hotel, als op restaurant, als tijdens een dag activiteit....
En als het wel van bongo is dan kan je fluiten naar enige compensatie. Dan krijg je waarschijnlijk het standaardantwoordje "wij zijn niet verantwoordelijk voor de aangesloten hotels."
Weet je wat ze tegen mij hebben durven antwoorden toen ik klaagde. "U hebt er toch niet voor betaald he!" Net alsof een cadeautje niet betaald is geweest door iemand ooit......

Gepost door: Alice | 08-02-11

Reageren op dit commentaar

t is van cadeauxbox, t is een beetje t zelfde potje nat, ik reken er niet op in elk geval, maar k heb toch eens goed mijn gedacht gezegd, dat is ook al iets!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 08-02-11

wat triestig voor jullie dat je huwelijksverjaardag zo in het water gevallen is door die omhooggevallen arrogante kwast. Ik zou ook klacht indienen, ik heb al veel negatiefs over die cadeauboxen en bongobonnen gehoord maar heb er zelf nog geen ervaring mee gehad. Goed dat je hem zijn vet hebt gegeven.

Gepost door: paulientje | 09-02-11

Reageren op dit commentaar

Ben eens benieuwd! Jou kennende laat je het er niet bij en gelijk heb je verdorie! Ze zouden mij ook nog niet kennen hoor! En ik denk niet dat ik de bon zou hebben afgegeven...
Liefs,

Gepost door: Bientje | 13-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.