09-02-11

Moeder-dochter-dagje!

Misschien moeten we dat vaker doen, een moeder-dochter-dagje organiseren! Hoewel het redelijk koud was, en mijn ouwe knoken daar nu eenmaal niet tegen kunnen, maar nu lig ik warm onder mijn deken en laat mijn lijf begaan en probeer de pijn niet al te veel aandacht te geven, zodat hij mijn fijne dag niet verpest!

Omdat het rijden met de wagen tot Gent steeds moeilijker wordt en het dan nog een hel wordt om daar parking te vinden besloot ik met de trein te gaan, bovendien reis ik gratis , en een mens zou dan helemaal een kieken moeten zijn om te willen tjolen met de wagen als gratis relaxen op de trein ook kan!

Hoewel relaxed, k voelde me wat opgejaagd deze morgen door de kaartjesknipper, omdat ik helemaal achteraan moest om naar het eerste klas compartiment te gaan en het stappen nu eenmaal niet snel meer gaat!

Riep dat knippertje naar mij, "Madam, moete gij nog mee", ik voelde hem erbij denken, is t nog voor vandaag?

Ik zei een beetje geirriteerd , ja meneer , ik moet naar eerste klas, en toen kreeg hij mijn stok in het ootje en zei iets vriendelijker, , okee, madam, doe maar op uw gemak! Ik durf erom wedden dat hij anders ging gezegd hebben, allee madam loopt een beetje! Tja die stok kan soms wonderen doen, mensen krijgen immers ineens meer begrip voor jou , gewoon door het feit dat je op wandel bent met een wandelstok, want geef nu eens toe, wie neemt zo'n ding mee gewoon voor de fun, juist, niemand!

Het was even zoeken in de grote vertrekshal in Gent Sint-Pieters, want het was woensdagmiddag en het krioelde van schoolgaande jeugd die naar huis moest op het middaguur!

Ik vond mijn dochter en gaf haar een boeketje lentetulpjes die ik had meegebracht van de markt en nu moest ik er op zijn minst zelf niet meer voor zorgen, haha!

Het was aanvankelijk de bedoeling om samen gewoon iets te eten in het Indische restaurant vlakbij het station en dat ik na het eten terug de trein zou nemen naar huis, maar het draaide anders uit! Het restaurant was gesloten en om iets anders Indisch te vinden, moesten we naar t stad en de tram nemen, want te voet was voor mij niet haalbaar!

Het was best lekker en gezellig in het restaurant en mijn dochter trakteerde me op de maaltijd, wat niet de bedoeling was, maar ik wou enigzins de pret voor haar niet bederven, en liet haar dus toe het gelag te betalen. Thanks, meid.

Het doet goed te zien dat ze het goed stelt, ze is op haar pootjes gevallen , heeft een mooie job, die ze leuk vindt, en ze ziet er best gelukkig uit, ondanks het feit dat ze alleen is. Mja wie weet loopt ze binnenkort de ware tegen het lijf.We zijn nog de winkelstraat doorgewandeld, nog even tijd gemaakt voor een koffietje in de Irish pub waar ze werkt en dan heb ik de tram terug naar het station genomen, t was leutig maar lastig, maar voor herhaling vatbaar!

19:29 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (6) | Tags: gent, trein, tram |  Facebook

Commentaren

Wat is er schoner dan een moeder-dochter uitje, moet je meer doen Christa...niet vergeten hè ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 09-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat ook zo plezant om er eens met mijn dochter op uit te trekken. Bij nood aan tijd kunnen we dat niet zoveel maar das mss maar best, moest het te regelmatig gebeuren zou het mss half zo leuk niet zijn op den duur.
Fijn dat ze het zo goed stelt, uw dochter. Doet goed aan het moederhartje hé. Groetjes!

Gepost door: bea | 10-02-11

Reageren op dit commentaar

dat moet je echt meer doen hoor
zowel voor jou als voor haar

ik vond het ook altijd zo gezellig om eens een dagje erop uit te trekken met mijn moeder, met de trein naar Aalst, shoppen, een hapje, shoppen, een koffietje, kletsen, giechelen als tieners
zalig

Gepost door: fotorantje | 10-02-11

Reageren op dit commentaar

heel leuk hé, zo een moeder-dochter dagje, ik kan er ook enorm van genieten.

En ik vraag mij af waarom de 1ste klasse wagons altijd op een onbereikbare plaats staan voor mensen met een handicap, ofwel helemaal vooraan ofwel helemaal achteraan, maar nooit in het midden van de trein waar je op het perron staat. Mijn ventje moet ook altijd met zijn stok benen om er te geraken.

Gepost door: paulientje | 11-02-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa!!

Wat fijn zo met je dochter een daje uit!
Daarom had ik ook graag een dochter gewillen si!!!!
Het moet zalig zijn om zo samen te kunnen zijn en winekltjes af te schuimen op het gemakske natuurlijk!!
Ooit komen kinderen op hun pootjes terecht en zo te lezen doet ze dat heel goed en daar mag je fier op zijn!
Iemand zoeken ??? Eens of ooit zal ze haar prins wel tegen het lijf lopen
Maar nu heb jij haar voor jouw alleen en geniet daar maar van!
Natuurlijk zul jij he vandaag moeten bekopenik ook door gisteren naar het ziekenhuis te moeten ben ik vandaag een levend lijk!
jij begrijpt me wel he!!!!

Nog een fijne rustige dag die ik ook zo zal doorbrengen!!

liefs en nog een fijne vrijdag, blijf maar lekker in je zetelke want het regent toch buiten en ik ga dat ook doen si!!!

annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-02-11

Reageren op dit commentaar

Super is dat! Moeten jullie meer gaan doen! Ik kan daar nu al intens van genieten om met de dochter op stap te gaan en ze is nog maar 14, dus...
Liefs,

Gepost door: Bientje | 13-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.