14-02-11

Valentijn

Vandaag, de dag van de liefde! Alsof de fibro het me niet gunt , greinst hij achter het hoekje en zadelt me op met extra pijn, vermoeidheid en kruipt ook in hoekjes die hij nu pas lijkt te ontdeken! Het beetje wandelen in Blankenberge heeft me afgemat, het is 5 uur in de namiddag en ik ben dood-dood-op. En dan te bedenken dat ik binnenkort naar New york wil! Het beangstigd me , het idee, ik de grote globetrotter, de wereldreiziger doe het nu bijna in mijn broek uit angst dat de reis naar New York veel te zwaar zal zijn, dat ik als een slaventocht me door de straten zal slepen! Maar eigen schuld dikke bult, ik kan nu niet meer terugkrabbelen en zal er de gevolgen van moeten dragen. Maar soit, het is valentijn , laten we de pret vooral voor onszelf niet bederven en laat me eens nagenieten van het heel gezellig tafelen daar in Blankenberge!

Mijn mannetje was er ooit geweest, daar in de griffioen , (http://www.griffioen.be/) met de scheidsrechters en had me al lang beloofd me daar eens mee naartoe te nemen!

Het was een aangenaam binnenkomen in een uniek kader met een haard die me aan de werken van gaudi deed denken. Een sober maar uniek gedekte tafel.

Let vooral op de kunstige servietring, die je op ieder bord aantreft, op ieder bord een uniek stukje kunst gemaakt door de vriendelijke spraakzame patron die iedere klant met een aangename flair behandeld! Ik wijs hem op zijn kunstwerken en je ziet de passie oplaaien tussen zijn woorden door!

valentijn, eten, restaurant, kreeft, visschotel

We bestellen een "vistro" menu, en een literfles witte wijn, wij denken dat we deze wel soldaat kunnen maken, maar we nemen dan wel geen aperitief, dat zou anders wat van het goede teveel kunnen zijn!

De vriendelijke dochter des huizes brengt ons een bord waarop een schoteltje boter, een schotel reuzel ( smout) en een ouderwetse inmaakbokaal met rode rekker en al, opgelegde komkommers die heel lekker smaken, niet te zuur en honderdmaal smaakvoller dan komkommers uit de supermarkt. We krijgen ook een schoteltje met opgelegde haring in een lichte dressing en ook dit kan er bij ons wel in! Grote hompen bruin en wit brood liggen in een oestermandje. Alles zonder veel franje en toch heel origineel!

Heel handig is het ook een grote keukenhanddoek te krijgen in de plaats van een serviet, gezien de specialiteit van het huis zeevruchtenschotels zijn er daar nogal wat pruts en spets-werk aan is! Heel handig voor mensen zoals ik die altijd wel ergens morsen als ze op restaurant gaan !

We krijgen nog een hapje een miniem visslaatje met piepkleine korstjes en een streepje saus, heerlijk, zo eenvoudig maar o zo hemels! Ik waan me dan ook letterlijk een beetje in de hemel vandaag , ondanks de vervelende messentrekkers in armen en benen!

Ons eerste gerecht is een heerlijke vissoep, met een stuk stokbrood, met gegratineerde kaas en een potje heerlijke rouille. De verse stukjes vis drijven schijnbaar met groot genoegen rond in dit geurig soepje!

Onze grootste honger is daarmee al wat gestild en we hebben tijd om even op de volgende schotel te wachten! Het is dan ook het wachten waard om een groot bord voorgeschoteld te krijgen met wulken, verse ongepelde grijze garnalen, langoustienen, een gambas, een krabbepoot en als top of the bill een gekookte halve kreeft. De vriendelijke waard geeft ons daar nog een kommetje handgesneden vlaamse frietjes bij en het smulfestijn kan beginnen!

Natuurlijk moet je wel houden van wat gepruts aan zeevruchten en moet je enigzins een beetje je draai vinden in het pellen van garnalen! Ik kan het allemaal wel, maar mijn arm werkt niet mee, en het eten voelt aan alsof ik zware kolen moet scheppen! Stomme F!

Soit , het belet niet dat ik het ongelooflijk gezellig ving, ik geniet van het gezelfchap van mijn mannetje, het eigenaardige maar heel toffe kader, de vriendelijke bediening en bovenal de verse visjes die vast gisteren nog in volle zee zwommen!

Het nagerechtje was ook niet zomaar een plak ijstaart van t ijsboerke maar "carpaccio van verse ananas, gemarineerd in zoete witte wijn en steranijs" daarbovenop een bolletje citroensorbet! Dit maakt ons etentje helemaal "af"

Met een goed gevoel, veel gezien, veel gevoeld, veel geproefd en niet onbelangrijk, weinig betaald, prijs kwaliteit was dik oké, verlieten we de keet! Een plekje waar ik zeker nog terugkeer, niet nodig om een kaartje te vragen, ik zal het zo wel onthouden!

Bedankt lieverd, voor dit hemelse uitje vandaag!

 

17:25 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: valentijn, eten, restaurant, kreeft, visschotel |  Facebook

Commentaren

k ben eerst even gaan kijken op de link
ziet er daar gezellig uit en de prijzen goed te doen hé

ja een tête à tête is niet zo gemakkelijk meer, mister f zit er steeds bij hé
maar die kan niet smullen van al dat lekkers, dat is enkel voor ons
jullie hadden duidelijk een gezellig dag en dat is wat telt

Gepost door: fotorantje | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

Ja Rantje we hadden een gezellige dag!
Het is daar echt zo'n leuk restaurantje zonder chichi, zonder stijve obers, maar allemaal zo puur , ja een aanrader!
Maar die fibro, ja die deed wel erg moeilijk , we zijn om 5 uur thuis gekomen, k heb eerst een uur in de zetel moeten liggen om daarna in staat te zijn om spaghetti te koken en saus op te warmen die ik deze morgen gemaakt had, k had het heel erg te pakken!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 14-02-11

En als je het niet kan onthouden... het staat hier nog op je blogje!
Hihihi
Zag er beslist goed uit!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.