02-04-11

Comedy

Na een week van platte rust na onze Amerikaanse uitspatting, was ik gisteren eindelijk terug een beetje "back on the world" en na een ferm middagtukske had en bij het bladeren in mijn agenda wanneer dat ik op doktersbezoek moest, zag ik op 1 april staan, optreden Han Solo in Tielt! Ola dacht ik, een beetje humor kon ik best gebruiken , heeft iedereen er niet een beetje deugd van om te lachen? Okee, k weet het wel, sommige houden van zo'n humor, ander dan weer van een andere soort humor, en zeurpieten houden al helemaal niet van humor. Maar wij dus wel. Er zijn er al veel de revue gepasseerd toen ik indertijd als vrijwilliger nog kookte in een klein theatertje. Ik vond het zalig, in de keuken te staan kletsen met al die vedetten die eigenlijk ook maar vedette worden wanneer ze op het podium staan. In de keuken waren het stuk voor stuk gewone mensen die dankbaar waren dat ze voor hun optreden een goe mondje eten kregen en niet iets opgewarmd van de traiteur of den beenhouwer, maar vers uit de pan. Enfin, in die tijd hebben we heel veel theater allerhande gezien. Wouter Deprez en Sioen ( zanger) waren de meest vriendelijke , waarvan ik een spontane kus kreeg en van Sioentje zelf ne cd, uit dank voor het lekkere eten .

Maar soit, sinds ik aan de ziekenkas zit doe ik dit dus niet meer. Het zou maar al te belachelijk zijn, niet kunnen gaan werken, maar wel kunnen gaan koken voor artiesten, neen we moeten daar consequent in zijn, maar ik vind het wel een spijtige zaak, ik vond dit enorm leuk.

Dus heb ik mijn mannetje prompt laten bellen gisteren of er nog kaarten waren en liefst op de eerste rij vanwege mijn lastige benen. Ja er waren nog kaarten en ja op de eerste rij! Wie gewend is van naar stand up comedy te kijken weet dat het heel risico-vol is om op de eerste rij te zitten, want bijna alle comediens werken met interactie met het publiek. Maar soit, daar trek ik me eigenlijk niet veel van aan, we zaten bij Gunther Lamoot ( die ik eigenlijk één van de minst goeie vind-hoewel het goeie acteur is) , ook bij Wouter Deprez, bij Freddy Devadder, zaten we op de eerste rij.

Gisteren dus ook en k had natuurlijk prijs, zo werd er naar mij verwezen bij een scene over "vrouwenhandel in Afganistan,", dat ik weet hoe het voelt als je tegen de avond op de markt niet verkocht raakt! Maar Ik kan daar allemaal mee lachen zenne, iemand moet de pineut zijn, ik maal daar niet om, we moeten tegen een stootje kunnen hé.

Aja, maar ik vergat nog te zeggen dat er in het voorprogramma ene William aangekondigd, was. We waren al verbaasd dat er een voorprogramma was, een naam die we niet kenden en nog groter was onze verbazing dat Willam een dwerg was! Hij sprak met een Antwerps accent, ik vond zijn grappen leuk en er zat enorm veel zelfspot in over kabouters en zo! Chapeau, ik wil nog meer van die kerel zien.Ik heb hier een youtube-filmpje, maar je moet wel effe doorspoelen om Willam aan het werk te zien.


Na het optreden van ons aller William kwam ons Han Coucke, alias Han Solo, solo omdat hij ook een duet vormt onder de naam Gino Sancty, ook al gezien, en ook hilarisch leuk.

Op het eind van de show, ging één van de grappen over he liedje "les lacs de conemara" je kent dat wel, waar op elk huwelijksfeest de servietten in de lucht gedraaid worden en jaja, Chrissebietje mocht een beetje op het podium gaan draaien met haar serviet. Ik kreeg nog een opmerking van Han Solo dat ik op mijn sletsen naar het theater kwam omdat ik hele platte ballerinas aanhad voor mijn gemak. Maar ach, ik maal daar niet om, k had liever dat hij met mijn sletzen lachte dan met mijn postuur, dat ging ik minder leuk gevonden hebben. Hij sprong van t podium, joeg mij het podium op en daar stond ik als dikke pispaal met mijn servietje te draaien, vergezeld van William die ondertussen een boerka droeg en zogezegd de vrouw van Han Solo uit Afganistan was.

Maar we hebben ons kostelijk geamuseerd, na afloop nog een paar glaasjes wijn gedronken , meer moet dat niet zijn voor een vrijdagavond.14:13 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (7) | Tags: han solo, stand up comedian, william boeva |  Facebook

Commentaren

Je hebt een heel gezellige vrijdagavond gehad, heerlijk toch. Amaai en dan nog dat podium op gemoeten...jij hebt lef. Zelf zou ik dat in principe ook niet erg vinden dat ik als 'pispaaltje' dien, dat hoort bij zo'n show en moet niet serieus opgenomen worden. Maar de gedachte dat al dat volk naar mij zit te kijken, ik zou flauwvallen :-)

Gepost door: bea | 02-04-11

Reageren op dit commentaar

Ach Bea, tegen dat je op dat podium moet , moest ik er al bijna terug af, t gaf wel iets om daar eens te staan, haha, maar ik ben helaas geen danswonder, want k kan totaal niet dansen, maar met dat servietje draaien kan je niet echt "dansen" noemen hé!
Daaaag

Gepost door: christa | 02-04-11

Jaja je wordt wereldberoemd :-) , prettig dat je je gejeund hebt. Maar Lamoot is Ollies "vriend" niet als komiek, maar ieder zijn smaak natuurlijk en da's je recht als je iets leuk vindt.
En je "Adderke " in je bescrijven in je log , Ollie is benieuwd ! Prettig weekeind Christa!

Gepost door: ollie | 02-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja Ollie, k vind Lamoot ook de minsten, maar we hadden gratis kaarten en dus geven we die mens ook een kans hé! Zijn rauwe kloten, ( zo heet de show) vond ik veel minder dan zijn vorige, "softie" die was best nog te pruimen, was allemaal met dia's uit zijn jeugd, best goed gevonden eigenlijk.
Prettig weekend Lollie, eum sorry Ollie

Gepost door: christa | 02-04-11

ha, blij dat je zo'n leuke vrijdagavond had, maar voor geen miljoen zouden ze mij op dat podium krijgen :-)

Gepost door: joten | 03-04-11

Reageren op dit commentaar

Voor geen miljoen, voor een optreden van een halve minuut???? K zou dat toch nog eens overwegen zenne, haha!Verstand op nul zetten, met dat servietje draaien en voor dak tot aan dertig geteld had was t al lang voorbij! Alleen jammer dat ik er niets mee verdiend heb!

Gepost door: christa | 03-04-11

tja, mijn verstand staat al van nature op nul.....

Gepost door: joten | 03-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.