10-04-11

Schoolreis anno 1980

Toen we met de klas naar London gingen op schoolreis anno 1980 was ik er in de voorbije twee jaar zeker al 6 keer naartoe geweest. London was in die tijd zo populair omdat de pond heel laag stond en de belgische touroperators goedkope reisjes naar London konden aanbieden. En London was ook populair als prijs aangeboden bij wedstrijden van wc-papier, yoghurtpotjes, chacha's en weet ik veel wat nog allemaal!

Mijn moeder was zo'n krak in het meedoen aan wedstrijden en zo werden we met de reizen naar London lang alle kanten naar ons hoofd geslagen!

Ze kon ze zelf niet allemaal doen en zo mocht ik op 15,5jarige leeftijd met twee nichten naar London! Gelukkig was mijn oudste nicht net 18 jaar geworden, anders mochten we gewoon niet vertrekken.Als ik er nu aan terugdenk kan ik me niet inbeelden dat ik mijn dochter op die leeftijd naar London zou laten gaan! Ze mocht zelf voor het eerst alleen gaan op 18 jarige leeftijd.

En tegen dat ik 18 was en in het laatste jaar zat, kende ik eigenlijk London op mijn duimpje. Met de metro rondtoeren was voor mij een fluitje van een cent.

Dus wij met een paar leerkrachten naar London. We hoefden geen schooluniform te dragen en dat vonden wij de max en we deden ons best er hip uit te zien, helemaal klaar om London te veroveren.

We bezochten alle "things to do in London", maar ik had mijn vriendinnen verteld over Soho! Ik vond mezelf een beetje stoer dat ik Soho kende en dat stond zeker niet op het lijstje met "to do -dingen".

Op de laatste namiddag mochten we vrij winkelen in Oxfordstreet en wij besloten er eventjes van onder te muizen en naar Soho te gaan, met "ik" op kop uiteraard. De helft van ons groepje deed het al bijna in zijn broek om met de metro te gaan, maar ik stelde hen gerust dat ik het metronet kende gelijk mijn broekzak. Mylène was de strafste van de bende die Soho helemaal zag zitten. Ze wou wel eens binnen in die sexshops en zien hoe de pooiers aan de deuren de klanten tot binnenkomen aanporren. IK was best stoer omdat ik in een bende was uiteraard!

Toen we in Soho aankwamen en met moeite tien minuten aan het wandelen waren , kruisten we ineens onze lerares engels met een rode kop!

We hadden zo verschoten dat we met een paar besloten terug te keren, bang om straf te krijgen vanwege het weglopen uit oxfordstreet!

Wij dan maar de rest van de namiddag braaf gewinkeld en de lerares engels,

die heeft er met geen woord over gerept! Ik vraag me tot op heden nog altijd af wat zij daar eigenlijk gaan doen was! Ik zit dus al 31 jaar met een onopgelost mysterie.

schoolreis,london,soho,mysterie

 

 

Commentaren

Ollie gaat graag naar Soho , want je vindt daar dingen waar je elders niet meer te verkrijgen is en Soho is zo niet gevaarlijk hoor!

Gepost door: ollie | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja maar je kent dat hé, we vertelden de wildste verhalen, deden er nog een schepke boven op en t was gewoon om stoer te doen, om in die rosse buurt te durven rondlopen.
Groetjes

Gepost door: christa | 11-04-11

Hahahahaaha, zowel de stoeren als de geniepige waren op heterdaad betrapt.

Gepost door: bea | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja en we hebben er nooit straf voor gekregen! Dan moest lerares toegeven dat ze er ook geweest was hé!

Gepost door: christa | 11-04-11

Jup, als er kattekwaad uit te steken viel was ik er nog graag bij maar ik heb nooit leraars of zo gepest, daar kon ik niet tegen!

Gepost door: christa | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa,

Ik was niet zo'n held vroeger, was nen echte schrikkepiet!
Dat raadsel zal je moeten oplossen door het te gaan vragen denk ik!!!
Hihihiiii,

een fijne avond nog,
annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Deugnieterij was zelfs toen in de mode, lol.

groetjes

Gepost door: maike | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

hé, mijn reactie van gisteren staat er weer niet op!!!!
ik vond het gewoon een leuk en prachtig verhaal!

Gepost door: joten | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.