17-04-11

Een nieuwe dag vandaag.

Vandaag is er terug een nieuwe dag! Voor ons zo vanzelfsprekend, voor mijn vader is elke dag een gevecht , een gevecht om nog te kunnen ademen met zijn kapotte longen. Het ziet er heel pijnlijk uit en ik kan alleen maar machteloos toekijken, af en toe zijn hand strelen en zijn lievelingsmuziek nog eens draaien , want hij is ook heel erg slechtziend geworden.

Ik ben er gebleven vannacht, zodat mijn moeder eens kon doorslapen, met de belofte dat ik wel een nachtje ging zorgen. Het was hellezwaar om met mijn slechte armen en schouders hem uit zijn bed te helpen toen hij op zijn toiletstoel wou. ik wou hem die waardigheid nog geven en hem niet dwingen in zijn pamper te plassen.

Mijn broers zijn langsgekomen, okee, is heel genereus dat ze na een telefoontje van mij langskomen, maar misschien zouden zij ook eens de vraag kunnen stellen of ze iets kunnen doen? Maar mijn ene broer is ook pas aan heup geopereerd en hij kan zeker mijn vader niet tillen. Mijn jongste broer is op zakenreis, heeft wel een annulatieverzekering en mijn oudste broer , tja dat is nog een ander paar mouwen.

Ik stel me heel veel vragen of mijn pa onder die omstandigheden kan thuisblijven hoe hard ik hem dat ook gun, maar ik vrees dat het vooral voor mijn moeder niet haalbaar is. En ochere, ik ben nu eens een nachtje gaan slapen, maar wat is een nachtje als je weet dat het voor haar al de laatste twee maanden toch heel zwaar is geworden.

Een ziekenhuis is ook niet alles, daar zullen ze hem snachts niet op de toiletstoel gaan zetten, het personeel is onderbemand. We gaan in elk geval palliatieve zorgen inschakelen, zodat die mijn moeder kunnen bijstaan met raad en daad en ik zal zorgen dat ik me zoveel mogelijk kan verdelen tussen mijn gezin en mijn ouders. En langs de ene kant is het een geluk dat ik aan de ziekenkas zit, anderzijds kan ik door die ziekte haast niets doen, toch niet wat tillen betreft. Ik weet niet hoe het zit met werkende mensen, maar ik hoop dat zij ook de mogelijkheid om zorgverlof of zo op te nemen, want dit zou een recht moeten zijn voor iedereen.

Vandaag was normaal een feestje voor de verjaardag van STeven voorzien, maar ik heb het feestje gereduceerd tot een stuk taart en daarna nog een glaasje cava met wat hapjes.

Ik kon het niet opbrengen om heel het wekend in de weer te zijn met boodschappen en kokerellen, ik heb nu even andere dingen aan mijn hoofd!

Belangrijker dingen, en die krijgen alle prioriteit.

11:01 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: longkanker, sterven, waken |  Facebook

Commentaren

Chapeau Christa! En dat er nu even andere prioriteiten zijn, dat zal Steven heus wel begrijpen zeker?
Liefs en sterkte!

Gepost door: Bientje | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja hoor, Steven had er alle begrip voor! Zo erg is hij trouwens niet gebrand op feestjes met opa's en oma's! Geef hem maar liever een fuif op zaterdagavond.
Bedankt voor het woordeke van steun, doet me altijd deugd!
Thanks
x

Gepost door: christa | 17-04-11

Het zijn zware dagen voor je, lichaamlijk en emotioneel. De machteloosheid is het ergste, je wil maar je kan niet. Het leven kan toch hard zijn maar je moet er door, het kan niet anders, hoe pijnlijk het ook is. Je bent een grote steun voor je ouders, dat is zeker, bewonderenswaardig. Ik duim voor je dat je de kracht blijft hebben om zo verder te doen maar je zal toch ook rekening moeten houden met jezelf en tijdig proberen te rusten. Mss toch maar eens die broers van je aan hun oren trekken??

Gepost door: bea | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

O die broers van mij Bea, die trekken totaal niet op mij! Ik dacht vroeger altijd dat ik geadopteerd was, zo verschillend ben ik!
Bedankt voor je steun!
liefs
Christa

Gepost door: christa | 18-04-11

chapeau christa voor wat je doet, echt waar! maar verlies je aub jezelf niet uit het oog? allez, ik kan het niet goed verwoorden, maar bedoel eigenlijk hetzelfde als bea.
overdoe jezelf niet en rust op tijd!
heel veel sterkte en goeie moed!

Gepost door: joten | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

K heb al leren doseren dus zal me dit ook wel lukken! Allee k zal toch mijn best doen.
Bedankt voor de aanmoediging!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 18-04-11

De commentaren zijn gesloten.