08-05-11

poetshulp

Wij hebben nog steeds geen poetshulp! Niet dat ik het niet zou willen, maar het kan er gewoon niet van af! Het lukt me momenteel niet om het zelf te doen. Zelfs koken kost enorm veel moeite, ook typen is niet meer vanzelfsprekend en ik moet mijn arm af en toe laten rusten na een paar zinnen. Ik wil ook niet dat mijn mannetje elke week deze klus moet klaren en ik wil er ook mijn stiefkinderen niet mee belasten. Het is ook hun schuld niet dat ik ziek ben geworden. Mijn eigen kinderen zou ik veel sneller om hulp durven vragen, maar die wonen hier niet meer. Ik kan het soms niet aanzien dat een kast vuil blijft omdat ik me zo moeiijk kan bukken en helemaal geen kracht in mijn armen heb om eens goed te frotten. Bovendien wordt er hier ook nog altijd "geleefd" in huis en dat moet kunnen, al heb ik graag dat iedereen zijn eigen spulletjes opruimt. Ik kan geen wanorde meer verdragen. Orde brengt rust in mijn hoofd en geeft me ook het gevoel dat ik mag rusten en niet moet opruimen.

O ja het moet fijn zijn elke week iemand hebben die vier uur komt schoonmaken, iemand waar ik eens aan kan vragen ,die onderste kast uit te kusten, iets wat ik absoluut niet kan! Ik zou zelf wel meehelpen door het stof af te nemen en dingen te doen die ik wel kan. Ik zou hier heus niet in mijn zetel op mijn laptop zitten tokkelen terwijl ik de poetshulp zou laten poetsen. Ik ben daar zelf veel te lang poetsvrouw voor geweest en heb een groot respect voor het harde labeur dat die mensen moeten leveren. Het moet uiteraard ook wel een beetje klikken met iemand, en je weet natuurlijk niet vooraf wie je krijgt, maar als het maar een beetje mee zou vallen, zou ik voor dat dametje in de namiddag ook een potje koffie voorzien, en ik zou haar met respect behandelen en haar laten werken op de manier die zij de beste vindt. Zolang alles maar netjes is als ze vertrekt zou alles oké voor me zijn.

Wie had dat gedacht dat ik ooit nog ging dromen van een poetshulp! Terwijl ik vroeger alleen droomde van verre reizen ! Zo zie je maar dat ook dromen evolueren.

00:55 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (26) | Tags: poetshulp, dromen |  Facebook

Commentaren

kunnen ze je niet helpen via het ocmw of zo?

Gepost door: joten | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

IK denk dat je een aantal punten moet scoren als invalide. Ik moet vrijdag naar een controledokter in Kortrijk, ik ga het daar eens vragen, als die mens daar tenminste op de hoogte van zal zijn. Of misschien eens navragen bij familiehulp of zo, zal ik eens werk van maken!
Prettige zondag!
christa

Gepost door: christa | 08-05-11

Chrisje
ik wil je met plezier op regelmatige basis komen helpen hoor.... zend me maar een mailtje hé (zet je trots even aan de kant).
Voor alles is een oplossing us ook voor dit probleempje.
groetjes

Gepost door: ingrid | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

Hey da's lief van je Ingrid. Maar ik kan jou geen mailke sturen , want je moet wel je emailadres invullen , maar dat krijg ik zelf niet te zien, dus zal je het in een reactie moeten zetten.
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 08-05-11

Voila Christa

vdsi@hotmail.com, ik kijk uit naar je berichtje

Nog een fijne moederdag hé!

Gepost door: ingrid | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

Vreselijk hé, hoe ziek zijn zo ontzettend duur is...
Had ik geen goede vriend gehad die mij financieel bijsprong in mijn kankerperiode, ik had het nooit gered zonder diep in de schulden te geraken!!! En ik mocht dan nog niet téveel klagen, mijn wedde werd doorbetaald, maar de extra's was ik wel allemaal kwijt... mijn nachtpremie, maaltijdcheques, bonussen maken ook wel deel uit van mijn inkomen hé. En ik had godzijdank een hospitalisatieverzekering. Anders was het helemaal een drama!!!
Ziek zijn kost verdorie veel geld

Gepost door: Tal | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

Ja Talleke ik kan het me voorstellen dat je handen vol geld kwijt bent ! Gelukkig ben je helemaal genezen! Ik probeer eigenlijk zo weinig mogelijk naar dokters en kine en zo te gaan , maar nu met die schouder gaat het echt niet meer, al fotos laten nemen, een echo en nu donderdag scanner, je kent dat wel hé, ze sturen je eerst overal rond, maar bon, k mag me gelukkig achten dat het geen levensbedreigende ziekte is, daar ben ik in elk geval heel dankbaar om!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 08-05-11

ik herken dat Christa, ik stel dat ook zo lang mogelijk uit die poetshulp
als ik het goed voorheb, dan berekent het ocmw naar volgens je inkomen hoeveel je moet betalen, hier dienen die punten niet voor
die punten van zelfredzaamheid dienen om een toelage te krijgen
maar ik had te veel punten, ja ik kan zelf nog om een brood gaan, ja ik kan mezelf nog aankleden, ja ik weet nog wat ik doe (allé meestal toch, hihi), je moet al bjna verlamd én dement zijn om zo'n toelage te krijgen denk ik dan

Gepost door: fotorantje | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

Mja, ik sla alles nog een beetje door elkaar hé! Ik ben nnog niet gewoon om 'invalide " te zijn! IK moet nog veel leren !
groetjes

Gepost door: christa | 08-05-11

Christa, Ik heb een poetshulp via het ocmw , om de 14 dagen 4 uren. Dat is met dienstencheques, aan 7,50 € per cheque , ( per 4 uur is dat 30€.) Korter dan 4 uur kan niet.
Dat is niet weinig ik weet het , maar als je een goede hulp krijgt is het dat waard.En in 4 uren kan veel gedaan worden.
---Een aanvraag aan het OCMW doen, er komt iemand bij je thuis kijken en een paar vragen stellen.En daar je al in ziekeverlof bent is dat wel bewijs genoeg dat je in aanmerking komt.----Natuurlijk moet je nemen wie ze je zenden,heb je geluk is het een blijvertje, maar je moet rekening houden dat ze wisselen, Zij worden ook ziek, gaan in verlof, enz. Dan komt er steeds een andere. Ik heb daar een tijdje last mee gehad .Maar nu heb ik een vaste. Je moet soms wel een oogje dichtknijpen want wat je zelf doet doe je toch beter. Maar kom , ze aan hun tempo en gewoonte laten werken helpt wel. En een tasje koffie en een koekje breekt de 4 uur een beetje. Kun je met mijn uitleg iets doen,?
Daag Jutta

Gepost door: jutta | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

Ja zenne, jouw reactie was een grote hulp, k ga er eens werk van maken si!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 08-05-11

Zo erg is dat, ziek zijn en daardoor financieel het niet meer zo goed hebben waardoor je dan niet eens extra hulp kan inroepen. Onverstaanbaar vind ik dat. Ik hoop dat het je toch lukt om een poetsvrouw te krijgen, voor u zou dat een grote hulp zijn. Wees maar even hard bij de instanties die daarvoor in aanmerking komen zoals je was met dat bongo-gedoe, het zal je wel lukken Christa. Het MOET!

Gepost door: bea | 08-05-11

Reageren op dit commentaar

K zal mijn best doen Bea! K hou je op de hoogte!
groetjes en een prettige moederdag gewenst
christa

Gepost door: christa | 08-05-11

Christa, dat was ik nog vergeten te zegge;...Je kan die dienstencheques aangeven bij de belastingen en krijg je daar nog een ietsje -pietsje van yerug betaald. Het is maar een pleistertje op de financiele wonde , het helpt misschien om de stap te zetten en een aanvraag te doen.
------Het is Zomertijd dan zul je wat geduld moeten hebben ,iedereen neemt graag vakantie. En daar heb ik juist bericht gekregen dat mijn hulp niet komt---wegens , juist vakantie.
Nu kan ik 2 dingen doen weer een vreemde poets , of zelf een beetje doen .
Spaart me 4 cheques uit. Ik kies voor het laatste ,m'n dochter helpt me wel wat. Ik hou niet zo van altijd iemand anders vreemd in huis.
groetjes van Jutta

Gepost door: jutta | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Misschien toch eens opzoek gaan Christa'tje. Ik zou niet meer zonder mijn poetshulp kunnen. Mijn dame komt om de twee weken 4 uur en kost me 20 euro voor een keer. Dus op een maand ben ik 40 euro kwijt maar mijn huis is perfect aan kant.
Met dienstencheques heb ik hele slechte ervaringen, dus ik kus mijn twee handen dat ik mijn poetsvrouwtje heb gevonden.

Gepost door: Alice | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Wat een goedkope poetsvrouw!!!! Toen ik werkte voor ik ziek werd in een school, refter, keuken en ook veel poetsen, verdiende ik er 11 euro netto per uur.
Je hebt dikke chanche, dat je zo'n goedkope en tevens goeie vond! Houden zo en af en toe eens soigneren die brave poetsvrouw!
Ik zal morgen eens gaan luisteren naar het ocmw en naar de sociale dienst van de ziekenkas.
groetjes

Gepost door: christa | 09-05-11

TV doet dat al dertig jaar , geen poetsvrouw maar bejaardenhelpster !

Gepost door: ollie | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

TV doet dat al dertig jaar , bejaardenhelpster

Gepost door: ollie | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben zelf wel nog niet bejaard hé ollie! Mijn lijf voelt wel als van een bejaarde, maar k ben nog in t fleur van mijn leven, net tot de jaren van verstand gekomen!
groetjes

Gepost door: christa | 09-05-11

Wat Jutta zegt is van a tot z juist. Heb er zelf 4 'versleten' op 4 jaat tijd.

groetjes

Gepost door: maike | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Momenteel is het echt niet te doen, met die twee armen van mij!
Mja t moet ook een beetje klikken met een poetsvrouw hé , want iemand in je huis die je niet kan uitstaan moet ook geen pretje zijn!
groetjes

Gepost door: christa | 09-05-11

Dienstencheques zijn aan 7,50 € per uur, of je nu arm of rijk bent, gezond of ziek. Je moet niet naar het ocmw, je kunt ook naar een (poets)-interim-bureau. Veel gezinnen die met twee werken die hebben een poetsvrouw (met dienstencheques). Dus ...

Volgens mij moet het nog goedkoper zijn voor echte zieke of armen?

Gepost door: afa | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

K zal er morgen eens werk van maken om te informeren, links en rechts, en wikken en wegen wat ik het beste doe! Ik weet niet of ik recht heb op familiehulp of zo en ik weet ook niet wie daarover moet oordelen.
groetjes

Gepost door: christa | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

hoi christa, als je niet kan gaan wegens te veel pijn of zo kan je misschien bellen overal rond?

pff, toen pas vaststond dat heel mijn nek en arm kapot was was het allerergste om te aanvaarden dat je als je iets wil doen iemand nodig hebt! we marianne en ik) hebben hier 3jaar aan een stuk zelf alleen heel ons huis verbouwd, van kelder tot nok. nu kan ik geen gat meer in een muur boren of ik mag het 2 dagen bekopen!
en als iemand iets komt doen moet ik weg, ik kan het gewoon niet aanzien!
heel mijn gezaag hier dient eigenlijk om je aan te tonen dat je je niet moet generen, dat je overal moet eisen waar je recht op hebt, het is zo al moeilijk genoeg, en we hebben er lang genoeg voor gewerkt ook!

groetjes
johan

Gepost door: joten | 10-05-11

of misschien ga je je eerst eens informeren bij de ziekenbond of zo? of de sociale dienst in het hospitaal? of bij de huisarts? daar moet toch een oplossing voor zijn?

ik zou zeggen, 'k zal ekik komen kuisen maar 'k ben spijtig genoeg te lui! anders direct hé

Gepost door: joten | 10-05-11

Reageren op dit commentaar

Ja, k zal er eens werk van maken om me goed te informeren, eens naar de sociale dienst van het ziekenfonds, maar t was niet open vandaag, t is pas donderdagvoormiddag open en dan ga ik met trein zoon uitzwaaien naar Zaventem, hij gaat terug naar zijn huis in Canada. T zal voor volgende week zijn!
Enne k geloof er geen bal van dat jij te lui bent, t zal eerder ook niet lukken met die arm! Maar we slaan er ons wel door hé! Wij moeten het een beetje rooskleurig inzien nietwaar, en denken aan de mooie dingen des levens! Aheum maar dat is niet altijd makkelijk!
Allee de mazzel hé!

Gepost door: christa | 10-05-11

De commentaren zijn gesloten.