16-05-11

Is de herfst begonnen??

Precies of de herfst is vandaag begonnen! Bah! Ik kom net van de adviseur en ik dacht, ik ga nog eens wandelen in t stad, maar k heb al snel mijn kar gekeerd, k was versteven van de kou en bovendien lag heel de winkelstraat open, wegens nog maar eens wegenwerken. En bovendien, k heb niets nodig en mijn maandbudget zit er door!

Enfin. K was verbaasd een vrouwelijke adviserend geneesheer te treffen! Een hele vriendelijke mevrouw, die mijn schouder bekeken heeft, me gewogen heeft, en t was veel na drie grote mokken soep deze middag! Maar bon, ze heeft me daar een uitleg gegeven, over invaliditeit en zo, maar k heb het eigenlijk niet zo goed begrepen. Dat ik nu van de risiv toestemming heeft om nog tot augustus thuis te blijven, maar dat de adviseur dat tijdig moet verlengen en dat ze verlenging heeft aangevraagd. En dat ik ook twee uur per dag zou mogen werken, bovenop mijn invaliditeit, zonder verlies van uitkering! Maar k zou begot niet weten, wat ik gedurende twee uren zou moeten doen. Wie wil er nu iemand voor 2 uur per dag en dan zou het al een lichte job moeten zijn en vooreerst zou mijn schouder genezen moeten zijn want nu kan ik nog minder dan voorheen doen. Die arm is totaal onbruikbaar.

K voel me wel heel moe ook vandaag. Gisteren bij mijn moeder geweest en samen naar het kerkhof de verdorde bloemen gaan wegdoen. T was een ravage op dat graf, en het kruis stond nu voor het graf ipl v in het graf. K heb mijn mama gezegd dat ze snel moet gaan zien voor een grafzerk, want t is zo armtierig nu. K had zin om in die grond te klauwen en mijn vader er weer uit te halen, hoe absurd dat nu ook mag klinken!

K had hem graag weer terug mee naar huis genomen! Vandaar dat ik eigenlijk meer gevonden ben voor crematie. Dan besef je dat er alleen nog een potje as overschiet, en ga je je niet inbeelden hoe je naaste nu in die kist in dat graf ligt! Bij crematie besef je volgens mij makkelijker dat de persoon nooit meer terug komt, en hoef je je ook geen vragen te stellen omtrent de ontbinding van iemand die je graag ziet. Ik kan het niet helpen dat ik daar aan denk, kweet het dat het raar overkomt, maar mja, ik denk echt dat je het makkelijker kan aanvaarden als iemand gecremeerd is.

Bon, k was doodop toen ik gisteren thuiskwam. Het rijden met de auto ging moeilijk en k was ook geestelijk en moreel versleten. Dus vandaag is het rustdag, zonder meer, en morgen zien we dan wel weer!

Commentaren

't zal aan het weer liggen zeker? ik heb geen fibro, en ik had vandaag overal zeer, armen en benen en nek, en doodmoe...
en kotsbeu van te klagen en zagen heel de tijd! altijd pijn hebben doet toch iets met het moreel van een mens!

hou je goed hé

Gepost door: joten | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

Als je maar een paar uur per nacht slaapt, zal dat wel een beetje in je kleren kruipen, in jouw geval! Maar idd altijd pijn een mens wordt daar toch humeurig van op den duur.
K heb uitslag van mijn schouder! Straks blogje schrijven!
groetjes

Gepost door: christa | 17-05-11

Het weer werkt niet alleen op het humeur van een mens maar ook op het lijf. Ik hoor dikwijls van mensen met 'kleine' kwaaltjes dat ze daar meer last van hebben als het regent of kil is. Wat moet dat dan niet geven bij u. Ik kan best begrijpen dat je het momenteel lastig hebt. Er is veel gebeurt de laatste tijd en dan die pijn...het is zwaar. Ik hoop dus echt dat er voor dat laatste probleem snel een oplosssing wordt gevonden, ik wens het je toe.

Gepost door: bea | 17-05-11

Reageren op dit commentaar

Wel voor mijn schouder is er een oplossing in zicht. Volgende week vrijdag gaan ze me onder narcose brengen om die schouder die vast zit los te maken. Laat ons hopen dat dit snel soelaas zal brengen!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 17-05-11

De commentaren zijn gesloten.