21-05-11

Postcrossing boek

Gisteren kwam mijn mannetje thuis, met een blij gezicht en de melding dat hij een leuke verrassing voor me had. Mijn oren gingen direcht rechtop staan! Hoorde ik daar het woordje verrassing???? IK kwam al snel rond zijn gat gedrenteld , maar hij hield de verrassing nog eventjes achter zijn rug om me te plagen. En dan ineens hield hij het " tada" voor mijne neus.

Gevonden op de trein zei hij en voor mijne schat meegenomen. En k weet zeker dat je het een leuk boek zal vinden!

Ik nam het in mijn handen, bekeek de achterflap en bladerde in het boek, waar ik hier en daar een regel in las en jip, dat was echt iets voor mij!

Een blogboek, van een vrouw van 35 die op een ludieke manier schrijft over het tussen meisje en vrouw-gevoel.

Een boek met allemaal korte stukjes van maximum 2 bladzijden. Perfect voor mij waar de lange-duurconcentratie al lang gaan vliegen is! Maar van mijn stel hersenen nog een hersje overschiet!

Ik kreeg de sticker in de gaten die er in gekleefd was en ging gretig aan het lezen.

Er stond op dat dit een poscrossing boek is dat door de wereld reist. Er wordt gevraagd je te registreren op de site van post-dinges en een oordeel te geven over het boek. Het is de bedoeling dat je het na het lezen doorgeeft aan iemand anders en dat de schrijfster kan volgen waar het boek zit! Leuk toch!

Sportief als ik ben ging ik uiteraard onmiddellijk surfen naar de befaamde site om er snel vreugdevol te gaan verkondigen dat ik ( of beter gezegd mijn man) de vinder was van het boek. Ik was de eerste die reageerde op dit boek .

Omdat ik het hele concept zooo leuk vindt, wil ik het doorgeven aan iemand die het zeker ook zal lezen en openstaat voor dit soort "spelletjes" en zich ook op de site gaat aanmelden , tot groot jolijt van de schrijfster! Je kunt het natuurlijk de wereld rond sturen, maar ik vermoed dat ze in China niet zullen begrijpen waar het over gaat, dus blijft het boek het best in Vlaanderen of in Nederland! Mja bitter weinig walen gaan zich volgens mij de moeite getroosten om zich over dat boek neer te buigen .

Maar allee ik hoop dat het na mij een toffe bestemmeling vindt ! Ik heb al iemand aangemaild waarvan ik vermoed dat zit ook wel leuk zal vinden, ik wacht alleen nog op antwoord van haar, anders zal ik een aankondiging op facebook zoeken , daar vindt ik vast wel iemand die dit boek ook wil lezen!

En zo zie je maar een kinderhand is gauw gevuld en die van een vrouw van middelbare leeftijf ook! T is een boekje van een kleine 140 pagina's, maar er zitten veel halve pagina's wit tussen, en anderhalf uurtje lezen heeft er al voor gezorgd dat ik al aan de helft zit! Vlug de volgende helft lezen!

 

Commentaren

heb jij geluk zeg dat je man dat boekje voor je vond, zou ook wel iets voor mij zijn ...

Gepost door: merel | 21-05-11

Reageren op dit commentaar

Hey Merel,
Als die eerste persoon hem niet wilt, zal ik je adres vragen en het opsturen!
groetjes

Gepost door: christa | 21-05-11

leuk zeg!
ik dacht dat je het dan terug op de trein moest leggen zodat iemand anders het kon meenemen

misschien is dat iets voor jou Christa
je begint een boekje, vertelt iets over je dag en laat je ventje het op de trein leggen
en in het boekje schrijf je zowel in het nederlands als engels dat iedereeen die het boek ziet er moet inschrijven waar hij die dag naar toe trekt en dat ze het boekje moeten laten liggen en dan kan je ventje het s avonds terug mee naar huis nemen

ahum, mijn fantasie slaat weer op hol

veel leesplezier

Gepost door: fotorantje | 21-05-11

Reageren op dit commentaar

Ja Rantje, dat is idd een heel goed idee, maar mijn ventje werkt niet elke dag aan dezelfde treinen hé, ze moeten al kapot zijn voor ze naar het atelier gaan en het moet dan nog het type trein zijn waar ze aan werken.
Oftewel moet ik u meesturen met dat boekje hé, jij zal er wel voor zorgen dat alles in goeie banen geleid wordt, hihi!
Mja, mijn fantasie kan ook al eens op hol slaan, zo zie maar dat je de enige niet bent die af en toe wat "prettig" gestoord is! Gek zijn is gezond, neem dat maar van mij aan!
Prettig weekend!
Groetjes

Gepost door: christa | 21-05-11

Waauw, het is waarschijnlijk een tof boek om te lezen. En dat concept is heel leuk gevonden, je moet er maar opkomen. Wat goed dat net uw mannetje dat boek vond :-) Veel leesplezier!

Gepost door: bea | 21-05-11

Reageren op dit commentaar

hé, lijkt me een leuk concept!
geniet er van!

Gepost door: joten | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

dank je wel voor je lieve woordjes op mijn oogjes, en ja dat boekje ... ik zie het wel zitten ... ook daarvoor een dank je wel

Gepost door: merel | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

dank je wel voor je lieve woordjes op mijn oogjes, en ja dat boekje ... ik zie het wel zitten ... ook daarvoor een dank je wel

Gepost door: merel | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

Heb alle blogposts uit dit boek gelezen en ze zijn superleuk! Fijn dat je dat op deze manier kon ontdekken.
Geniet ervan!

Gepost door: Tanneke | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

hallo

ik ben de auteur van het boekje en ik vind het waanzinnig leuk dat mijn boek werd gevonden en zo goed onthaald! :-) Ik heb het boekje vorig jaar in eigen beheer uitgegeven en in de maand december ging de opbrengst integraal naar Music for Life. Ik heb enorm genoten om mijn boek te gaan verkopen aan de man en vrouw op straat en dan een mooie som geld te kunnen schenken.
Nu nog verkoop ik regelmatig een boekje, maar dit bookcrossing-project wou ik echt ook uitproberen om zoveel mogelijk lezers te bereiken en zo mijn boekje de wereld in te sturen.
Ik wil alvast de enthousiaste lezers hier van harte bedanken!!! Wie me wil contacteren, kan dat altijd via ellen.lanckman@gmail.com

groetjes!

Gepost door: ellen | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

K ben wel eens nieuwsgierig waar je het boek gelegd hebt?? Want mijn man vondt het in de stuurhut van een trein, misschien had de machinist het gevonden.
Groetjes
Christa

Gepost door: christa | 22-05-11

Ja, 't is fantastisch he, de schrijfster van dit boekje is mijn nichtje en ik ben er heel fier op!

Gepost door: Sabine | 22-05-11

Mijn man had het voor mij achtergelaten in de trein van Zottegem naar Gent, die hij dagelijks neemt....

Gepost door: ellen | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

Ik doe al enkele jaren aan bookcrossing, maar enkel in het engels.
Tja dat komt ervan als je thuis engels spreekt en enkel engelse boeken leest.
het is alleen redelijk moeilijk om engelstalige boeken te vinden hier in Vlaanderen. Gelukkig wil nederland wel al eens meewerken :=D

Gepost door: Alice | 23-05-11

Reageren op dit commentaar

Ik had al van het concept gehoord, wist niet dat ze in België er ook aan deden, ik heb er alleszins nog geen mogen vinden! Lijkt me trouwens een leuk boek!

Gepost door: LJ | 25-05-11

Reageren op dit commentaar

Hoeveel deugd zal dit ons schrijverke doen, met zoveel mooie commentaar op haar boekje!

Gepost door: Moeke | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

De mooie commentaren op "ons schrijverke" haar boekje, is een kers op de taart!

Gepost door: Moeke | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.