27-05-11

prijs

Ik heb nog maar eens de woordenboek-truuc toegepast! Voor wie niet weet wat ik daar mee bedoel, een korte uitleg. Ik heb al een paar keer , bij gebrek aan inspiratie gewoon een woordenboek opengeslagen en daar met de ogen dicht een woord uit geplukt.

Omdat ik die tip naar andere bloggers al heb doorgegeven,dacht ik , waarom doe ik het zelf niet nog, eens.Niet dat ik zonder inspiratie ben gevallen, maar gewoon voor de fun! Om te bewijzen dat je "overal " over kan schrijven.

En het vingertje wees op het woordje "prijs". Daar kan je alle kanten mee uit, gaat het over de prijs van de versgekapte patatten of gaat het over een prijs winnen??

Laten we het over dat laatste houden!

Mijn moeder is een fervent prijskampster, ik heb het nooit anders geweten! Wij zijn grootgebracht tussen de pakken wc-papier waar bonnetjes uit de verpakking moest geknipt worden. Onze tafel lag altijd vol met wedstrijdformulieren en mijn moeder had een volle doos met stempeltjes met al de in te vullen adressen, dit op tijd te besparen. Ik heb ze vanalles weten winnen, auto's reizen, frigo's en noem maar op.

Maar ik was helemaal in de wolken op het moment dat er 18 brommers gewonnen werden. Grasgroene en knalgroene honda's , mobyletjes, maar k weet begot het type niet meer. Ik werd binnenkort 16 jaar en had er zo graag eentje gekregen, maar t was dik tegen mijn gilet. Ik was een meisje en ik moest niet brommeren, meisjes brommerden niet! Grrrrrr , daarom wou ik als kind altijd al een jongen zijn! Ik kreeg al geen parka-vest die toen ongelooflijk in was en als ik een jeansbroek kreeg was hij ofwel veel te kort ofwel veel te wijd, want ik was mager als een rietje en ik torende boven mijn vader en moeder uit.

Maar die brommer , o wee wat had ik er allemaal voor over om er maar ene te krijgen, maar het mocht niet baten. Ik kreeg voor mijn zestiende verjaardag een ring met een diamant. En weet je onlangs heb ik die diamant in een nieuwe ring laten steken en geniet ik er nu van.

Die 18 brommers daarentegen , die zijn al lang allemaal naar de schroothoop verbannen.

00:05 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

en als je nu een jonge was geweest had je dat brommertje waarschijnlijk gekregen, was dat brommertje nu al lang verleden tijd en had je die ring waar je nu nog altijd plezier mee hebt nooit gedragen ... dus maar goed dat je als een doodgewoon meisje een beetje dromen en toch niet krijgen , toen was het jammer, nu lach je ermee

Gepost door: merel | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

sorry, ik was blijkbaar een beetje te hevig. Dacht dat het niet lukte en bleef maar op die ene toets drukken.

Gepost door: merel | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

ha, leuk verhaal!

btw, die log-melding via mijn mail lijkt dus echt van geen kanten meer te lukken! iemand enig idee?

Gepost door: joten | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Leuk verhaal met een fijne conclusie! :-)

Gepost door: Poelekie | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Het is zoals Merel zegt, van die ring heb je nu nog steeds plezier. Uw woordenboektruc is goed gevonden, ideaal als je zonder inspiratie zit :-) Moet ik onthouden. Is het wat meegevallen vandaag? Ik duim voor je!!

Gepost door: bea | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

en waarde dan een jon,getje geweest met een brommerke dan kon je naar mij fluiten lieverdje want ik ben nog altijd niet gay he.
love you

Gepost door: wimmeke | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Haha, ja, de waarde van dingen verandert met de jaren... Mooi :-)

Gepost door: Rose | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

Toen en nu, wat een verschil hè :-)
Maarja, als we als tiener iets niet kregen, was dat zowat het ergste dat je kon overkomen, lol.

groetjes

Gepost door: maike | 27-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.