05-06-11

Brugge die schone

We wonen, niet zo heel ver van Brugge, en durven daar in t weekend nog wel eens naartoe trekken! En ik blijf maar gapen naar de schoonheid van Brugge! Ik hou er wel van tussen de toeristen te lopen, dan voel ik me steeds een beetje op reis!

Het was gelukkig niet al "te druk", want ik zie mezelf niet "op de koppen " te gaan lopen, bovendien, zouden die mensen er niet mee gediend zijn  zo'n zwaargewicht op hun hoofd te moeten torsen!

Tussen het minnewater en het centrum, ligt de chocolade met tonnen in de mooie etalages! Was ik een toerist, ik zou niet kunnen kiezen uit al dat lekkers en dat fraais! Hoewel wij natuurlijk weten dat we misschien nog het beste naar de "supermarkt" gaan! Misschien niet direct om verse pralines, maar wel om tabletten chocolade en het bier is daar ook stukken goedkoper dan in de typische winkels. Maar ach, de mensen moeten er hun brood mee verdienen, moeten elke zondag werken, en voor mij mogen ze een stuiver meer verdienen, want de huur van zo'n pand middenin het toeristische centrum zal ook wel niet van de poes zijn!

De bootjes vlogen op en af onder de brug aan het begijnhof, het water glinsterde als pas gepoetst zilver en de zwanen zaten in grote getale op het gras, wat te zonnebaden!

We hadden nog een cadeaubox van sweet en delicious en genoten van een chocoladedessert. De bediening was keurig en de diensters waren vriendelijk en vrolijk en hielden duidelijk van een grapje.

We zetten de tocht verder met een  fikse wandeling over de hobbelige kasseien welke niet echt mijn beste vriendjes zijn om over te lopen.

En we luisterden naar de lokroep van de brugse zot en lieten ons moeiteloos verleiden tot een groot glas koel en heerlijk brugs gerstenat! Daar kwam begot nog iemand aan die we allen kenden van vroeger, namelijk de werkvrouw die 14 jaar bij ons in het restaurant gewerkt had bij ons. Hoewel ik haar vroeger nogal een moeilijk type vond, was het weerzien toch gezellig! Ik was er zelfs blij mee! Ze had me niet herkend, maar ik kan daar gerust inkomen! Ze heeft nog steeds, de slanke spring in t veld voor ogen die ik was in die tijd dat ze bij ons werkte!

Na een half uur bijkletsen terwijl we onze dorst laafden, zijn we teruggehobbeld over de kasseien, waren blij dat onze wagen er nog stond en mijn pijnlijke voeten waren blij uit die knellende sandalen te kunnen!

En we waren op een schappelijk uur thuis, brave mensjes als wij zijn! Maar het hoeft niet altijd heel lang te duren om te genieten, nietwaar!

 

 

20:12 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (5) | Tags: brugge, toeristen, brugse zot, kenissen, chocoladedessert |  Facebook

Commentaren

Genieten is plezant hè :-)

groetjes

Gepost door: maike | 05-06-11

Reageren op dit commentaar

brugge, en dan voel je je zo in het buitenland hé
meer moet dat niet zijn, een knabbelke, een drankje, in gezelschap en in het zonneke
goh en jullie hebben kunnen weerstaan aan de pralines
Toen Tal en ik er waren hebben we toch wel elk een doosje meegedaan, duurder of niet, die mensen moeten inderdaad wat gesponsord worden :-))

Gepost door: fotorantje | 05-06-11

Reageren op dit commentaar

Brugge die scone , nen Brugse zot en op bezoek bij moeder Babbelute ! Wat moet ge nog meer hebben !

Gepost door: ollie | 06-06-11

Reageren op dit commentaar

lijkt mij een gezellig uitje, lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 06-06-11

Reageren op dit commentaar

ja, brugge heeft iets speciaals, maar het doet me een beetje aan een museum denken! en altijd retedruk!!! geef mij maar gent, we voelen ons daar echt thuis!

Gepost door: joten | 06-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.