25-06-11

stomme terugval

Fibro is zowat de vreemste raar kronkelende ziekte die ik ken! Twee weken geleden voelde ik me zo toppie, dat ik op een dag toen ik mijn baasje tegen het lijf liep stond te verkondigen dat ik misschien binnenkort zou kunnen werken! Haha zo stom van mij om dat te geloven! Het verraderlijke van fibro is dat je je plots miraculeus genezen voelt, alsof je in hemels wijwatervat bent gevallen en duizend engelen je lichaam hebben aangepakt! Maar owee, nog geen drie weken later voel ik alweer dat het iets moeilijker wordt de trap op te komen, dat mijn energie elke dag terug een beetje afneemt! En ik weet begot niet hoe dat komt! Mijn herbalife maaltijdshakes zijn op, en ik maak mezelf wijs dat ik er snel om moet gaan omdat mijn terugval daar aan ligt! Ik hoop dat het waar is! Ik kon maar dat bedenken wat had geleid tot een spectaculaire verbetering!

Mijn mannetje houdt het bij het goede weer! Zo'n prachtig voorzomertje mag dan nog zo slecht zijn voor ons grasperk en de plantjes in de tuin, voor fibrootjes is dit het beste genezingsmiddel! Het is niet voor niets dat bemiddelde fibrootjes een appartement kopen in Turkije of een huisje op de buiten in het verre Italiaanse Toscane. Ik zal vast nooit tot die categorie behoren!

Maar soit, ik zal toch streven om me terug zo goed te voelen als een paar weken geleden! Ik heb me voorgenomen het huis hier stukje bij stukje onder handen te nemen, maar het lukt belange niet zo goed als ik had verwacht! Maandag er flink en volle moed ingevlogen, dindsdag heel de dag met ferme migraine in mijn bed gezeten!

Nu ja, best niet te ver gaan denken , al bij al voel ik me nog veel beter dan zo'n 8 maand geleden ! Voorlopig staat mijn wandelstok terug in de hoek en ik kruis mijn vingers dat hij er mag blijven staan, want niemand gaat op wandel met die stok, om op te vallen, of om medelijden op te wekken of wat dan ook! Als ik hem ooit terug uit zijn verdommenishoekje haal zal het wel duidelijk zijn omdat mijn pootjes het weer hebben opgegeven, maar daar wil ik nu nog niet aan denken!

Commentaren

dag christa,
waar ik moet aan denken, ik ken niks van fibro maar wat me opvalt zijn die "moodswings", van het ene uiterste naar het andere. en die ups en downs zijn zo herkenbaar voor me dat ik onwillekeurig aan iets psychisch moet denken, kan dat? of is dat onmogelijk? of heeft fibro ook veel met de geest te maken? moet daar aan denken omdat ik naast al de rest ook neuropatische medicijnen krijg, en als ik daarover wat meer opzoek komt dat toch echt wel die richting uit...
in ieder geval hoop ik dat je er snel weer bovenop bent
fijn weekend nog
joten

Gepost door: joten | 25-06-11

Reageren op dit commentaar

Hey Jo!
Ik dacht dat vroeger ook dat het een beetje psychisch was. Maar ik moet toegeven dat ik de laatste tijd, vreselijk vrolijk ben en totaal niet depressief of zo. En nog steeds laat ik me er niet door uit mijn lood slaan. T is echt puur lichamelijk, de trap oplopen lukt terug wat moeilijk dan verleden week; Verleden week kon mijn ventje me bijna niet bijbenen, nu loop ik al terug achter hem aan. Wat ik wel heb , is dat me heel bewust ben van mijn lijf, en alle kleine verschillen direct voel, noem het hooggevoeligheid, maar alle fibro-patienten zijn hooggevoelig! Maar ik probeer te doen alsof er niets aan de hand is, en ik probeer toch veel te doen in het huishouden. Ik weet eigenlijk diep in mijn hart dat dat niet zo goed is het zo te doen, niets slechters dan een paardebril. Maar dat houdt mijn moraaltje wel hoog!
groetjes

Gepost door: christa | 25-06-11

Dag Christa!

Niet te geloven he hoe diep een mens terug kan vallen na een paar dagen van energie? Maar ik probeer het kalmpjes aan te doen want teveel energie in ene keer verbruiken is voor de rest van de week platte rust!
Dus, probeer het rustiger aan te doen ook al bruis je van energie toch kalmpjes aan doen!Ik weet het, het is makkelijker gezegd dan gedaan maar toch proberen! Hoofdpijn is één van de redenen dat er stress en zorgen aan te pas komen en die zouden we zeker moeten vermijden, te fel zonlicht en ik heb het al zitten mijn zonnebril is nooit ver weg!!

Wens je een fijne zaterdag namiddag
Liefs annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 25-06-11

Reageren op dit commentaar

Hey Annemarieke!
IK herbegin morgen met mijn herbalife kuur, en zo zal ik al snel weten of het terug beter gaat daarmee, want ik denk nog steeds dat mijn fantasische verbetering daardoor kwam! Maar het kan ook gewoon door dat goede voorzomertje komen en nu terugval door het slechte weer, maar ik kom er vast nooit achter! Maar ik hou er goede moed in hoor!
Liefs

Gepost door: christa | 25-06-11

Ik denk Christa, dat je nog moet leren omgaan met fibro-energie. Of anders gezegd, moet leren doseren. Maar vroeg of laat heb je dat wel onder de knie. :-)

groetjes

Ps: En als het mag reageer ik op één bepaalde zin van joten..."moodswings" is er al zeker bij.

Gepost door: maike | 25-06-11

Reageren op dit commentaar

soms niet gemakkelijk, je denkt dat het gaan en ineens weer die terugval. Niet te ver vooruitzien (ook niet altijd fijn, weet ik wel) , en wat je huisje betreft : beetje bij beetje .... is het beste medicijn

Gepost door: merel | 26-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.