26-06-11

Fibromindy op de rommelmarkt!

Feuw, juist thuis, ons shakeske gedronken, mannetjelief de auto leeggemaakt en ik einde mijn krachten maar met goed humeur!

We zijn deze morgen als de kiekens vroeg opgestoon en tegen 5 uur zaten we al in de wagen op weg naar Welle naar de rommelmarkt, om onze rommel daar proberen te slijten. Dochterlief had serieus haar kamer opgeruimd en de helft van onze wagen zat vol met haar gerief. Voor de rest boeken , boeken, en zucht, nog eens boeken.

Alles aan 1 euro geprijsd, kwestie van zoveel mogelijk kwijt te raken! En zo weinig terug naar huis mee te moeten nemen. Op het laatste nog wat sinterklaas gespeeld en knuffeltjes uitgedeeld, waarmee ik niet bedoel dat ik iedereen om de hals heb gevlogen, maar pluchen knuffeltjes wel te verstaan . Hoe weinig je ook vraagt, sommigen wel of niet gesluierd denken dat het er hier aan toe gaat als op de markt in Turkije of in de soeks in Marrakech! Maar soit, we verkochten alleen als we zelf zin hadden om de prijs nog te zakken. Vooral op het laatste lieten we ons nog verleiden om alles voor 50 cent te verkopen. Maar bon , we zijn er niet rijk van geworden, maar onze boekenkast is opgekuist, dochterlief heeft terug wat plaats in de kasten en alles voor wat meer ruimte en rust in huis. Want ik kan niet meer tegen de overvolheid van alles. Rust in huis brengt rust in mijn hoofd, voila si, zo vind ik dat . Ik ben systematisch kleine opdrachten in huis te doen, een plekje met de keer , want ik kan er niet invliegen voor dagen aan stuk om de grote schoonmaak te doen. Ik moet leren doseren, en ik probeer het hoor, en meestal lukt het me maar soms mispak ik me toch en moet ik het achteraf bekopen.

Enfin, de dag is toch nog rap omgevlogen , een beetje mensjes kijken die voorbij kwamen, mensen in alle geuren en kleuren. Allee geuren, neen zo dicht ben ik niet in de buurt gekomen om hun geuren op te snuiven, maar t is bij wijze van spreken!

En toen ik thuis kwam had ik groot nieuws!Ola had een email in de bus waar ik wel de eigenaar blijk te zijn van een fonds van 21miljoen500duizend pond sterling zeker! Dju toch , waarom had ik me in godsnaam uitgesloofd voor 100 ,euro die we zullen verdelen met de kids.

Uiteraard trap ik niet in die zever, en t was dan nog in zo'n mooi nederlands, vast met google vertaald. Ik zet hier even ter informatie een stukje onder. Ik heb er in elk geval hartelijk mee kunnen lachten!

Good Day Beste!

Hoe gaat het u en uw gezin? Ik hoop dat mijn brief aan u in uw beste
humeur
vandaag. Mijn naam is Dr James Cobb, Operation / regionale vestiging
Hoofd
Directeur van Egg Banking Plc Londen. Ik besloot om een ​​top
secret /
vertrouwelijke samenwerking met u zoeken bij de uitvoering van een
transactie deal beschreven hier-onder voor onze beide wederzijds
voordeel.
Tijdens de jaarlijkse bank audits, ontdekte ik een verlaten /
niet-opgeëiste fonds, som van £ GBP 21.500,000 (Twenty One miljoen
vijfhonderdduizend Britse Pond Sterling) in een account die behoort tot

Ik kan hier wel mee lachen, maar ik stel me toch vragen of dit eigenlijk zomaar kan?? Want uiteraard gaat het hier om oplichters! En mijn eerlijke zieltje kan niet goed om , wat zeg ik , heb een hekel aan oplichters en die mensen verdienen in den bak te zitten voor mijn part! Stel je voor dat er daar mensen intrappen en er ingeluisd worden, ik mag er niet aan denken!

Het is misschien wel wat vergezocht om dit bericht door te sturen aan de politie, maar misschien lachen ze me wel uit, en zeggen ze dat ze zich niet bezig houden met dit soort dingen! En ik hou er ook niet van om uitgelachen te worden, mijn zelfbeeld is al niet van t strafste karaktertrekske waarover ik beschik!

Enfin, ik ga er straks eens met mijn ventje over praten, maar eerst ga ik het zwart van tussen mijn tenen en het zweet van de dag er gaan afdouchen en dan een heerlijk frisse pint, of eenwelverdiene  cocktail drinken om de lange dag af te sluiten! Santé!

 

Commentaren

Zo een mails krijgen wij zelf wekelijks op het werk.
Volgens mij is het niet illegaal hoor. Als je ziet wat voor praktijken op het internet niet illegaal zijn.
Heb ooit eens ergens een artikel gelezen over een niet bestaand reisbureau dat mensen mails verzond dat ze een cruise hadden gewonnen aan 80% korting, om de tickets te bemachtingen moesten ze natuurlijk eerste overige 20% betalen. Was een heel artikel met de slachtoffers en een advocaat enzo, maar juridisch gezien kan je er niks aan doen...enerzijds omdat je de daders niet vind. Anderzijds omdat ze strikt juridisch gezien niks verkeerd doen... Het is een hopeloze wereld.

Gepost door: Alice | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb dit toch gemeld in één of ander meldpunt, zij kijken dan of ze het nodig vinden om aan de politie door te spelen. Baadt het niet dan schaadt het niet.
groetjes

Gepost door: christa | 27-06-11

Tje eigenlijk kan je er niks aan doen ! wel waarschuwingen plaatsen !

Gepost door: ollie | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

De rommelmarkt is niet meer wat het was. Ik spreek uit ondervinding. Je moet het bijna voor niets geven en dan nog! Maar ga eens aan de stand van een van die kleurrijken, daar krijg je er geen cent af en zonder te spreken over hun prijzen...
Ik vond ooit een cite op internet waar je soortgelijke praktijken, zoals je beschrijft, kon melden.
Ik tracht hier ook op te ruimen, zoals jij, nu en dan een stukje. Het lukt echter niet.
Groetjes verder.

Gepost door: Emmy | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

Zulke e-mails komen regelmatig aan, wij lichten toch altijd de politie in en die lachen daar helemaal niet mee, hoe meer klachten ze krijgen hoe sterker ze staan in hun strijd tegen deze fraudeurs want het loopt echt de spuigaten uit.
Op rommelmarkten kan je inderdaad bijna geen cent meer krijgen voor je spulletjes, je zou er bijna nog geld bovenop moeten geven.
Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

Ik loop graag op een rommelmarkt maar heb zelf nog nooit iets verkocht. Al dikwijls werd mij gezegd om met wat ik niet meer nodig had eens op de rommelmarkt te staan. Maar dan denk ik altijd: rijk zal ik er niet van worden en dan geef ik het liever aan iemand die het kan gebruiken en er plezier aan heeft, gratis. Gelukkig denkt niet iedereen zoals ik want dan zou ik de gezeligheid van een rommelmarkt moeten missen :-)

Gepost door: bea | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

ja zo soortgelijke mails krijg ik ook, maar dan van Spanje
en rommelmarkten, doe ik wel graag daar eens rondslenteren, vroeger meer dan nu, want nu gooit de nek roet in het eten, die raakt gekneld van te veel schuin te kijken

Gepost door: fotorantje | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

Zelfs in een kringloopwinkel krijg je de spulletjes niet kwijt, en dan geef je het zo maar. " ach neen bedankt zeggen ze daar,neem maar terug mee, wij krijgen al zoveel en niemand wil nog iets."
Zo zie je , de moeite die je doet om je te verplaatsen naar een rommelmarkt kan je beter gebruiken om een terrasje te doen en mensjes te bekijken. ;-)

Gepost door: jutta | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

Dag Christaatje!!


Kan deugd doen he na het winkelen even tot rust te kunnen komen!
En die mails krijg ik ook soms ik doe ze nog niet meer open, direct verwijderen doe ik dat! Ongevraagde mails vliegen de deur uit! voila!

Verder wens ik je een fijne avond en hoop dat je deze nacht kan slapen met die warmte!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

Lang geleden dat ik zulke mails nog heb aangekregen, maar toen ik die nog kreeg klikte ik ze direct retour zonder te openen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit op een rommelmarkt ben geweest, ik zou dat eens moeten doen...wie weet wat voor schoons ik daar vind?

Die Turken zullen gedacht hebben: "Ha, eindelijk zoals op het thuisfront!"

groetjes

Gepost door: maike | 27-06-11

Reageren op dit commentaar

een tijdje terug kreeg ik ook van die mails, als je die dan niet opent en direct blokkeert minderen ze wel met tijd!

ik geloof dat het hier in vortegem op 10 juli een kinderrommelmarkt is!

Gepost door: joten | 28-06-11

Reageren op dit commentaar

en toch hoor je steeds dat je zo iets moet melden want er zijn altijd mensen die erin trappen.

Ik zou het ook eens moeten doen, mijn boekenkast opruimen .... altijd ik er kan zo moeilijk van scheiden

Gepost door: merel | 28-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.