02-07-11

Inzet wordt niet altijd beloond!

Zowat een klein jaar geleden heb ik me voor een vereniging geëngageerd. Ik doe het met heel veel toewijding. Ik vind het een plezier om telefoontjes te krijgen, mailkes, bijeenkomst voor te bereiden. Af en toe zuig ik iets uit mijn duim om de boel eens de varieëren en het niet te beperken tot een ordinaire koffieklets of een klaagmuur.

Ik ben ook heel eerlijk naar het bestuur toe en informeer hen graag over wat ik uitspook. En net daar wringt het schoentje! Het is nooit goed, ik moet altijd "eerst" toelating vragen ? Maar dat gaat niet altijd! Bovendien voelt het alsof er een paar schooldirectrices van boven op een troon met de scepter staan zwaaien! Kijk de één maakt van zijn bijeenkomst een ditje en de ander een datje! Het kan toch niet dat ik telkens weer "toelating " moet krijgen! Dit voelt niet goed bij mij! Ik ben al bij het forum weggebleven om dezelfde reden! Daar zit er ook een cipier met de sleutels te zwaaien wie en wat er wel of niet in komt! Democratie lijkt me ver zoek hier!

Daar heb ik vannacht wakker van gelegen, me er slecht door gevoeld, mijn zelfvertrouwen tot op het bot gevild. Neen, ik geef het grif toe, ik kan daar niet goed tegen! Ik voel me gekwetst en geviseerd . Ik wil me inzitten voor iets en dat wordt door het bestuur zelf in de kiem gesmoord.

Ik dacht dat ik een volwassen mens was, die niet meer als een kind moet behandeld worden. Of vergis ik me???

Commentaren

Hoe is dat toch in godsnaam mogelijk hé dat ze een mens z'n enthousiasme azo in de kiem smoren? Een mens wil hem dan inzetten en wat krijg je ervoor terug? Juist, een hoop zever! Vandaar dat ik mijn nek daarvoor niet uitsteek, spijtig, maar het is zo. Je kan nooit goed doen, ofwel voor het bestuur niet ofwel voor de leden niet... ook al doe je nog zo je best.
En wat krijg jij? Stress... iets wat we nu écht wel niet kunnen gebruiken hé?
Ik vind dit erg.
't Is jammer.
Dikke knuffel!

Gepost door: Bientje | 02-07-11

Reageren op dit commentaar

Het gaat echt om futiliteiten waar ze over vallen! Ja zo ontnemen ze me de moed om voort te doen, bah!

Gepost door: christa | 02-07-11

--Ja Christa, je leert altijd nog bij---iedereen zelfs.---
De meeste mensen vinden zichzelf zo belangrijk dat ze altijd de aandacht naar zich toe willen trekken.---Zo is het in verenigingen , of in praatgroepen---of zelfs in de regering.
Heeft er iemand goede ideeën , ze breken ze af omdat het niet uit hun mond komt,hoe goed het idee ook is. Zo zijn mensen tegenwoordig en zouden nog liever een paar lichtspots op zich willen gericht zien.
Laat ze doen en lig er niet van wakker.
----Hoe is het met je Fibrogroepje ? leeft het nog? Want al je inzet kan nier verhinderen dat het een stille dood zal steven---mensen zijn nu eenmaal onberekenbaar.
------Hoe er de moed maar in en geniet van de dagen dat het je goed gaat ! ! ! ! groetje van Jutta

Gepost door: jutta | 02-07-11

Reageren op dit commentaar

Potverdorie, heb je nu een goed bed nu lig je daar van wakker.
Dat is toch wel iets met verenigingen, overal hoor je hetzelfde. Altijd zitten er ergens 'superieuren' tussen die anderen behandelen als kleuters. Dat is inderdaad een reden om te zeggen 'foert'. En dan zijn ze verwonderd als gans de boel om zeep gaat. Triestig hoor en vooral heel spijtig voor u die er uw hart en ziel in steekt. Ze zouden beter moeten weten!

Gepost door: bea | 02-07-11

Reageren op dit commentaar

het zou niet mogen, je best doen, je inzetten en dan zo'n reacties krijgen.
Hopelijk slaap je vannacht wat beter

Gepost door: merel | 02-07-11

Reageren op dit commentaar

hoe het voor te organiseren dingen is weet ik niet
maar op het forum heb ik helemaal geen problemen, heb nog nooit mijn woorden moeten inslikken of heb mij nog nooit beknot gevoeld in zeggen of niet zeggen
dat er iemand de scepter zwaait is in het verleden wel nodig gebleken, want er kwam o.a. iemand die de leden uitmaakte voor profiteurs en wat weet ik al, ook iemand die iedereen lastig viel en 'stalkte'
moest die cipier er niet zijn t zou daar nogal een zootje worden, niet iedereen is even respectvol en/of volwassen

Wat nu natuurlijk niet wil zeggen dat ik het goedkeur dat je zo op de vingers gekeken wordt bij je vergaderingen
Ik vind het heel erg dat ze je enthousiasme zo verdrukken
Misschien moet je je samenkomsten niet meer houden in naam van de liga, dan hebben ze er ook niks meer over te zeggen

Ik zou er zeker niet van wakker liggen, je weet dat je je best doet en meer dan je best om anderen te helpen
Op welke manier dan ook, veel succes nog met de groep

Gepost door: fotorantje | 02-07-11

Reageren op dit commentaar

pff, het is meestal overal zo, een paar die iets doen enkel om de "macht" profiteren van mensen die iets doen voor anderen, profiteren van hun idealisme en enthousiasme!
wraakroepend...

Gepost door: joten | 04-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.