05-07-11

De auto is altijd een beetje "file"

Wat zeg ik , een beetje file, zeg maar gigantisch veel file! Ik lig op mijn knieën van eerbied voor de mensen die elke dag naar Brussel moeten tuffen en maar aanschuiven en maar zuchten en zweten en moeten plassen en niet kunnen !

Gisteren hebben we de zoon van mijne Wim naar kamp gebracht in Schaffen! Mannetje-lief had de gps ingesteld en had het adres nog in zijn hoofd van de dag ervoor even kijken op internet. Na een half uur slalommen tussen bordjes van wegenwerken, uitgezonderd plaatselijk verkeer, en zo meer kwamen we aan....... in de middle of nowhere! Dat werd lachen geblazen . U heeft uw bestemming bereikt zei die dame en we stonden midden in de velden , in de verste verte niets te zien!

Een beetje wanhopig geworden omdat de klok verder tikte en iedereen stipt aanwezig moest zijn, belde ik naar de inlichtingen om het telefoonnummer van de kazerne van Schaffen. Wat bleek, verkeerd adres ingetikt , was niet langedijkstraat maar één of andere dijkstraat die ik alweer vergeten ben!

Gelukkig waren en wegenwerkers genoeg om de weg aan te vragen en die hielpen ons ook al op het goede spoor. Maar enfin, we kwamen toch nog op tijd aan!

Na de briefing vertrokken we richting Hasselt, nu we toch in de buurt waren konden we evengoed eens naar Hasselt gaan winkelen. Deze tocht verliet zonder problemen en heel lang hebben we niet gewandeld. De meeste winkels moet ik niet eens binnen gaan omdat de maten maar tot 44 gaan en ik daar helaas niet meer in pas! Dus kunnen we negen op de tien winkels wel links laten liggen.

Over de middag zijn we een snack gaan eten naar een restaurant waar we heel graag vertoeven, " de Century", waar de obers zich letterlijk de poten van onder hun gat lopen!

Tevreden keken we op ons uurwerk en dachten , we vertrekken nu dan zijn we binnen 2 uurtjes thuis!

Maar o wee, het is helemaal anders uitgedraaid! Toen we de autostrade opreden hoorden we dat er een ongeval gebeurt was ter hoogte van Herentals . Ik nam de wegenkaart die naast de gps nog altijd zijn dienst bewijst.

Ik maakte in gedachten een nieuwe weg , en we besloten de afrit Geel west af te rijden. Maar o wee, dat was net "a bridge too far" en we zaten er dik in, middenin een stilstaande file , die af en toe eens vijf meter vooruit kroop.

Anderhalf uur later bereikten we de vooropgestelde  afrit en dachten dat het leed nu geleden was.

We reden via Westerlo, Heist op den Berg tot richting Lier en dan schakelden we terug onze trouwe vriendin die het nu van mij terug moest overnemen.

Maar  de dame stuurde ons naar een nieuwe file, via Mechelen ergens in Vilvoorde!

Mijn benen begonnen behoorlijk tegen te spartelen wegens het lang in de auto zitten en dachten eraan dat het met de trein toch stukken makkelijker gaat, al heb je dan wel eens een beetje vertraging!

Met ons kleren plakkend aan ons lijf zijn we meer dan vier uur na ons vertrek van Hasselt thuis aangekomen!

Oost West thuis best, was die spreuk zeker hé!

 

11:53 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen, stomme fibro | Permalink | Commentaren (10) | Tags: file, autostrade, gps, hasselt |  Facebook

Commentaren

Ik verplaats mij elke dag van Genk nr Brussel met het treintje. Buiten die vertragingen is het best wel te doen.

Gepost door: HansDeZwans | 05-07-11

Reageren op dit commentaar

De trein is handig en bespaart u het fileleed en bijhorende stress. Het enige probleem had dan mss geweest dat de zoon na het treinen dan nog niet op de kampplaats was en als hij veel bagage meehad...het zou ook tsjolen geweest zijn voor hem. Jullie hebben uw ouderlijke plicht gedaan: de zoon netjes tot zijn bestemming gebracht, met alle ongemakjes voor jullie :-) Wat ouders lijden kunnen...

Gepost door: bea | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Ik zit graag in de auto, zelfs in de file. De beste gesprekken en leukste momenten met mijn ventje zijn vaak in de file. Ik heb ook wel een beetje geluk dat de echtgenoot heel graag rijdt en heel graag in de auto zit... ja zelfs met file. :D
En nu ik zelf aan het leren autorijden ben moet ik zeggen dat ik er ook geen probleem mee heb.
Liever alleen in mijn auto dan met twintig mensen die ik niet heb gekozen in een wagon of een bus.

Ow en btw, mijn ventje is zo iemand die elke dag met de wagen naar brussel rijdt. :D

Gepost door: Alice | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Ik zit graag in de auto, ja zelf in de file. In de file heb ik trouwens vaak de beste gesprekken en de grappigste momenten met mijn ventje.
Heb ook wel het geluk dat ik een echtgenoot heb die heel graag rijdt en heel graag in zijn auto vertoeft, dus files vind hij ook niet echt erg.
Wij zijn het type dat voor een pannekoek naar de kust rijdt en terug en ja dan neem je de files erbij.
Nu ik zelf leer autorijden merk ik zelf dat ik ook heel graag in de auto zit. Liever alleen in mijn auto, dan met twintig mensen op een bus of in een wagon. Neen dat is echt niks voor mij.

Btw mijn ventje is zo iemand die elke dag naar Brussel rijdt voor zijn werk.

Gepost door: Alice | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Waar men gaat langs Vlaamse wegen , komt men wegomleggingen tegen !

Gepost door: ollie | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

ha, de laatste 15jaar heb ik voor mijn werk zo'n miljoen km afgebold, sedert ik niet meer werk rijdt mijn vrouw meestal. ik heb echt een hekel aan het verkeer gekregen, ook door de in die laatste 10 jaar enorm toegenomen verkeersagressie.

Gepost door: joten | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Ze zitten soms op het einde van de wereld waardoor zelfs de gps in z'n haren krabt. Maar alé, hij is er geraakt! :-)

Voor ons vrouwen is een file toch een stuk erger dan voor mannen vind ik...waar moeten wij plassen???? ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Hey Christa, je bent in Mechelen gepasseerd, je had een koffietje kunnen komen drinken had ik het geweten. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Ja Paulientje, ik heb er aan gedacht!
We zijn die dag de vijf vlaamse provincies doorkruist!
Maar het was niet voorzien om in Mechelen te passeren hé!
Ik zou wel graag eens komen naar Mechelen, we zijn daar nog nooit
geweest. Misschien komen we wel eens op "citytrip" naar Mechelen en dan laat ik het je weten!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 06-07-11

ha chrissie, mechelen is echt wel een trip waard :
http://madddox.wordpress.com/2010/10/12/de-maneblussers/
het is er echt gezellig en leuk!
fijne dag nog!

Gepost door: joten | 07-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.