21-07-11

over deurwaarders en advokaten

Gisteren lag een brief van mijn advokaat in de bus! Ik had een bewijs gevraagd dat we "bezig " zijn aan de zaak, hoewel het allemaal geen fluit uitmaakt voor de deurwaarders die uiteindelijk ook hun werk maar doen!

T ergste is dat ik eerst de deurwaarder moet laten komen, hem de inboedel laten opschrijven, maar wij zijn getrouwd met scheiding van goederen en alles behoort in principe Wim toe, dus wat er overblijft, mijn auto, en misschien telt een papegaai ook als "roerend" goed!

Dan pas met het formulier dat ik zal krijgen van de deurwaarder moet ik dan stante pede naar mijn advokaat vliegen en dan pas kan hij verzet aantekenen! Raar boeltje waar ik helemaal niet gerust in ben!

Gisteren dan maar dat deurwaarderke eens opgebeld! T was een secretareske dat ook maar haar werk doet! Dus scheld ik dat menske ook de huid niet vol!

Ik heb haar verteld dat ik het zogezegde verschuldigde bedrag wel kan betalen, maar dat ik vrijgesproken ben in die zaak en ik dus vrij ben om nog iets te moeten betalen!

Ze antwoordde lakoniek, tja betaalt het dan hé mevrouw! Ow, t gaat hier niet over de prijs van een doos versgelegde eikes hé, maar om een slordige 3000 euro , waarmee ik volgend jaar al naar Canada kan en mijn uitzet kan kopen voor het huwelijk van mijn zoon!

Ik heb het er ook met mijn moeder over gehad, die zegt dat ik me moet "weiren", ( wvl voor vechten) Maar ik zal het wel moeten ondergaan dat ze hier volgende week in mijn huis zullen rokelen , of beter gezegd in Wim zijn huis. Mijn zenuwen moeten het allemaal nog aankunnen en soms heb ik echt zin, om goed te roepen, hier si fuck it, hier heb je je 3000 euro en om ze in stukjes van 1 cent gewoon te gaan binnenkieperen bij de ontvanger van de rsz! Dan hebben ze ook nog eens wat werk aan centjes waar ze helemaal geen recht op hebben!

Ik verdien verdorie schadevergoeding! Heel die bedoening die al zeventien jaar aan de gang is ondermijnt mijn gezondheid! Stress is sinds jaar en dag de leiddraad in mijn leven, en dan mag ik nog alle soorten ontstressende therapietjes doen, zolang dat niet afgehandeld is, zal de stress blijven!

Ik heb er nooit om gevraagd dat dit allemaal zo lang zo aanslepen en er steeds maar intresten bijkomen! Het is echt wel genoeg geweest. Mijn zenuwen staan gespannen als de snaren van een gespannen gitaar, klaar om te knappen en dan weet ik niet wat de gevolgen zullen zijn!

 

12:40 Gepost door fibromindy in Actualiteit, verleden | Permalink | Commentaren (4) | Tags: deurwaarders, advokaten, rsz, stress, onmacht |  Facebook

Commentaren

Pfff, kan geloven dat zoiets je gezondheid niet ten goede komt. Vreselijk is dat. Zelf zou ik betalen om van alle last verlost te zijn maar langst de andere kant, als je in je recht bent zoals je zegt dan is het te zot om te betalen als het niet hoeft. Christa ik kan je alleen maar veel moed toewensen, sterkte!

Gepost door: bea | 21-07-11

Reageren op dit commentaar

je zou voor minder gespannen geraken Christa
ik begrijp niet waarom ze maar blijven geld vragen, je bent al vrijgesproken zeg je
ik wens jullie heel veel goeie moed!

Gepost door: fotorantje | 21-07-11

Reageren op dit commentaar

jongens toch, dat is om onnozel van te worden toch!!! als er al uitspraak geweest is, waarom moet die deurwaarder dan nog komen? kan de advokaat geen verzet aantekenen voor hij komt? ik vrees dat de kosten van die deurwaarder voor u zullen zijn!
'k wens je het beste!

Gepost door: joten | 21-07-11

Reageren op dit commentaar

Echt heel erg dat ze brave mensen niet met rust laten, terwijl er genoeg volk op de kap van onze samenleving leeft... Ik begrijp er ook niks van, maar wens je veel sterkte en moed!

Gepost door: LJ | 22-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.